Fredensborg Kommune

Vær med til at vække lokalhistorien til live på Fredensborg Museum

Del

Ny museumsforening skal drive kommunens lokalhistoriske museum. Der indkaldes til stiftende generalforsamling den 16. august kl. 18.30-21 i de historiske lokaler på Fredensborg Museum – den gamle rytterskole i Avderød.

Siden Fredensborg Kommunes Byråd sidste år besluttede, at Fredensborg Museum igen skulle overgå til frivillig drift, har der været travlt i den arbejdsgruppe, hvor frivillige historieinteresserede borgere har meldt sig til at lave det foreningsforberedende arbejde for en ny museumsforening.

Forslaget til vedtægter for den kommende museumsforening er ved at være på plads, og det samme er udkastet til en samarbejdsaftale med Fredensborg Kommune.

Arbejdsgruppen sender i nærmeste fremtid en invitation ud til den stiftende generalforsamling, hvor alle historie- og kulturinteresserede borgere inviteres til at møde op og høre mere om mulighederne for at være med til at drive det unikke lokalhistoriske museum.

”Jeg synes, at det er meget positivt, at vi har formået at danne en arbejdsgruppe med unge mennesker, uddannede historikere og entreprenante profiler. Det er lige præcis den sammensætning af forskellige kompetencer og vinkler på lokalhistorien, der kan være med til at sætte en ny og spændende retning for Fredensborg Museum”, siger Nina Dolriis, der er med i arbejdsgruppen sammen med Johanne Koudal, Eva Trein Nielsen, Sofia Mehnke, Pia Bødtker og Søren Hybschmann.

”Når det er sagt, at vi jo indtil videre kun med til at lave det forberedende arbejde for foreningen. Vi håber naturligvis, at mange vil møde op til generalforsamlingen og benytte sig af muligheden for at være med til at starte Foreningen Fredensborg Museum og sætte deres præg på, hvilke udstillinger og aktiviteter museet skal kunne tilbyde i fremtiden. Fredensborg Kommune sørger for rammerne på museet, og foreningen står for indholdet. Det betyder, at man virkelig kan afprøve nogle spændende nye formater og formidle lokalhistorien på et væld af forskellige måder. Der skal jo gerne være noget for alle borgere i kommunen, ligesom der er plads til alle idéer og talenter”, fortæller Nina Dolriis.

Arbejdsgruppen opfordrer alle med gode idéer og visioner for museet til at møde op til generalforsamlingen den 16. august kl. 18.30-21. Der vil være folkemusik i haven og mulighed for at besøge og se museets rammer fra kl. 18, hvorefter der afholdes oplæg med historiker Dan Andersen om de danske rytterskoler. Herefter vil arbejdsgruppen byde ind med et kort oplæg om de mange muligheder, der ligger i formidling af kommunens lokalhistorie.

Efter oplægget afholdes der stiftende generalforsamling. Der vil være kaffe og kage til de fremmødte.

Tilmelding via www.oplevfredensborg.dk senest den 15. august.

Parkering kan ske på p-pladsen ved Indoor Golf Nordsjælland, Fredtoftevej 19, 2980 Kokkedal, da der er begrænsede p-pladser ved museet.

Museets adresse er Avderødvej 19, 2980 Kokkedal.

For mere information om generalforsamlingen kontakt kultur@fredensborg.dk

Kontakter

Chefkonsulent i Center for Kultur og Sundhed, Katharina Nielsen, Tlf. 21 52 21 01

Følg pressemeddelelser fra Fredensborg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fredensborg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum