Lille stigning i ansøgningerne til læreruddannelsen
Lidt flere unge ser mod læreruddannelsen, viser årets kvote 1-ansøgninsgstal. Der er grund til forsigtig optimisme – men stadig et stort arbejde foran os for at sikre flere uddannede lærere i folkeskolen, lyder det i fællesskab fra lærerne og de lærerstuderende.
Efter to års fald stiger ansøgningstallet i år til landets læreruddannelser. 2.580 har nemlig søgt læreruddannelsen som 1. prioritet mod 2.549 sidste år.
Det glæder både Danmarks Lærerforening og Lærerstuderendes Landskreds.
”Det er godt nyt, at kurven er knækket og flere studerende igen ser mod læreruddannelsen som førstevalg. Vi ved, at en god og uddannet lærer er en absolut nøgle til at sikre både trivsel og elevernes udbytte af undervisningen, så det her er godt nyt for hele samfundet. Og så har vi et vigtigt arbejde i at sikre fast lærerstartsordning for de nyuddannede lærere, så de kommer bedst muligt fra start,” siger formand for DLF Gordon Ørskov Madsen.
De kommende lærerstuderende møder efter sommerferien ind til en ny og forbedret læreruddannelse, der blandt andet byder på flere undervisningstimer, mere og bedre praktik samt et højere fagligt niveau. Forperson for Lærerstuderendes Landskreds Anneline Larsen glæder sig over, at man med den nye uddannelse ser en stigning i ansøgningstallene.
”Vi har brugt enormt mange kræfter på at sikre at vores kommende medstuderende møder en endnu bedre læreruddannelse end tidligere. Politikerne har lyttet og prioriteret at løfte læreruddannelsen økonomisk. Det betyder at de kommende lærerstuderende vil opleve en højere kvalitet på uddannelsen og særligt i praktikken,” siger hun og fortsætter:
”De nye ansøgningstal viser hvor stor og enorm vigtig opgave, det er at give den nye læreruddannelse god luft under vingerne, så endnu flere vælger samme vej som os. Flere skal have øjnene op for, at læreruddannelsen er en fantastisk og alsidig uddannelse, hvor man både fordyber sig i sine undervisningsfag, får solid pædagogisk viden og bliver i stand til at tage lederskab.”
På trods af de positive takter i de nye ansøgningstal, ligger der stadig et stort arbejde i at sikre, at flere har lyst til at blive og være lærer i folkeskolen.
”Den lille stigning i ansøgningstal og den nye læreruddannelse er gode og vigtige skridt i den rigtige retning, men det løser ikke lærermanglen i folkeskolen, hverken her og nu eller i fremtiden. Næsten hver femte underviser i folkeskolen er ikke læreruddannet, og vi har over 28.000 læreruddannede, der i dag arbejder uden for folkeskolen. Så vi har lang vej endnu, og vi kan ikke løse problemet alene. Det kræver en samlet handleplan fra alle skolens parter, hvis vi skal sikre flere uddannede lærere i folkeskolen,” siger Gordon Ørskov Madsen.
Kontakter
Mads Kaltoft OhstenPresse- og kommunikationskonsulent
Tlf:28492701mko@dlf.orgFølg pressemeddelelser fra Danmarks Lærerforening
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Danmarks Lærerforening
Lærerforening om finansloven: Små, men gode skridt for folkeskolen27.11.2023 10:41:22 CET | Pressemeddelelse
De planlagte besparelser på CFU trækkes tilbage, og et styrket PPR skal tættere på skolens hverdag. DLF-formand Gordon Ørskov Madsen ser flere ’små, men gode’ skridt for folkeskolen i ny finanslov.
DLF: Regeringens 2030-plan mangler løsninger på folkeskolens helt store udfordring7.11.2023 17:29:53 CET | Pressemeddelelse
Regeringen har fremlagt sin plan for, hvordan pengene skal prioriteres de kommende år. DLF-formand Gordon Ørskov Madsen mangler løsninger på folkeskolens store økonomiske udfordringer.
DLF's kongres: Folkeskolen har brug for økonomisk opbakning fra Christiansborg19.9.2023 18:30:12 CEST | Pressemeddelelse
Danmarks Lærerforenings kongres, forsamlet til møde i København den 19. - 21. september 2023, udtaler: Folkeskolen har brug for økonomisk opbakning fra Christiansborg.
KL og DLF vil give nyuddannede lærere en bedre start i folkeskolen21.8.2023 10:01:08 CEST | Pressemeddelelse
Flere nyuddannede lærere oplever overgangen til lærerlivet som udfordrende. Derfor har KL og DLF samlet inspiration og viden til, hvordan nye lærere støttes endnu bedre i deres første job. Flere kommuner er allerede i gang med at styrke overgangen.
Ny undersøgelse: Næsten halvdelen af de lærerstuderende har overvejet at droppe ud14.8.2023 08:52:09 CEST | Pressemeddelelse
43 pct. af de lærerstuderende har overvejet at droppe ud af uddannelsen, viser en ny undersøgelse fra Lærerstuderendes Landskreds. De studerende skal kunne se frem til mentorordninger og mere forberedelsestid, når de er færdiguddannede, mener de studerendes forperson.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum