Billund Lufthavn

Halvårsstatus: Fundament lagt for nyt rekordår i Billund Lufthavn

Del

Sommerstemningen bobler i terminalen i Billund Lufthavn, hvor der kommer rekordmange passagerer igennem. Det første halve år i lufthavnen slår passagerrekorden, og der er optimisme for udsigten til andet halvår i Billund Lufthavn.

Sommeren er for alvor i gang. Juni bød på en beskeden nedgang på passagersiden, mens luftfragtmængderne er i vækst.
Sommeren er for alvor i gang. Juni bød på en beskeden nedgang på passagersiden, mens luftfragtmængderne er i vækst.

Det skaber begejstring i Billund Lufthavn, at der i juni gik 400.577 passagerer igennem terminalen. Det er en beskeden nedgang på 0,6 procent, men det var blot forhåbningen at fastholde et nogenlunde niveau sammenlignet med juni sidste år, hvor der nemlig var massiv vækst i Billund Lufthavn.

Begejstringen i juni blev også krydret med et nyt selskab på platformen, da Billund Lufthavn kunne byde velkommen til PLAY, der nu sammen med Icelandair tilbyder i alt fem ugentlige afgange mellem Vestdanmark og Island.

– Sidste år vækstede vi ret massivt ift. 2019, så at vi kan fastholde niveauet siger noget om, hvor Billund Lufthavn er. Vi er i den grad tilbage på vækstsporet. Både danske og udenlandske turister har lige nu et øget rejsebehov, og de mange nye ruter i Billund Lufthavn bliver også kvitteret med høj belægning. Som vi senest kan se, er PLAY kommet rigtig godt fra start, fortæller Jan Hessellund, adm. direktør i Billund Lufthavn.

Imponerende halvårsrekord og god udsigt til nyt rekordår

Sidste år ramte Billund Lufthavn samme niveau som i rekordåret i 2019. Nu er der sat ny halvårsrekord. Sammenlignet med første halvår i 2022 er der gået 17,6 procent flere passagerer igennem terminalen i år. Det betyder, at Billund Lufthavn har haft 1.798.194 passagerer igennem terminalen det første halve år af 2023.

Fundamentet til et nyt rekordår er i den grad lagt, og det bliver understøttet i endnu en tilgang af nye ruter og destinationer:

– Nu er det første halve år gået, og det er mildest talt gået rigtig godt. Vi har formået at bygge på og fastholde ruter og destinationer, der er attraktive for de rejsende. Nu står vi på et stærkt fundament for resten af året, og vi er klar til at tage fat og forhåbentligt udbygge endnu mere, siger Jan Hessellund og fortsætter:

– Senest er der blevet annonceret to nye vinterdestinationer til Dubai og Marokko, og ligeledes har vi fået AirBaltic, der skal flyve to ugentlige ruteflyvninger til Gran Canaria. Vinterprogrammet fra Billund Lufthavn er blot blevet stærkere, så vi er optimistiske for det næste halve år også.

Luftfragten i Billund Lufthavn overstiger niveauet på det globale marked

Luftfragten på det globale marked er fortsat under pres, og mængderne i Billund Lufthavns luftfragtcenter har længe fulgt de globale rater, men nu er det vendt. I juni blev der fragtet 6.548 tons luftfragt i Billund Luftfavn, hvilket er en vækst på 1,8 procent ift. samme måned sidste år.

Aktiviteten begynder også at stige ved de forskellige luftfragtselskaber, men Maersk Air Cargo har øget fra ugentlige afgange til fem ugentlige afgange, hvor ruterne til Asien har vækst. Høj aktivitet og dialog med nye kunder i luftfragtcenteret giver optimisme og håb for, at de sidste måneders nedgang er vendt nu.

– Det er dejligt, at aktiviteten i fragtcenteret stiger igen, og det er til stor begejstring, at Maersk Air Cargo oplever succes på ruterne mellem Billund og Kina, så de har øget deres ugentlige frekvenser. Der er i det hele taget flere lyspunkter at glædes over, men det er i den grad dejligt, at fragtraterne igen er i plus, afslutter Jan Hessellund.

Kontakter

Billeder

Sommeren er for alvor i gang. Juni bød på en beskeden nedgang på passagersiden, mens luftfragtmængderne er i vækst.
Sommeren er for alvor i gang. Juni bød på en beskeden nedgang på passagersiden, mens luftfragtmængderne er i vækst.
Download

Links

Følg pressemeddelelser fra Billund Lufthavn

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Billund Lufthavn

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum