Aarhus Airport

Aarhus Airport sætter rekord i årets første seks måneder

Del

Trafiktallene for det første halvår i Aarhus Airport sprænger alle nyere rekorder. Gennem de første seks måneder af 2023 er 257.053 gæster gået igennem terminalen. Det er 48 procent flere gæster end i første halvår af 2022.

Årets første seks måneder er fløjet af sted i Aarhus Airport med passagertal i de højeste luftlag. Trafiktallene for de internationale rejsende er fortsat i eksplosiv vækst, og rydder alle tidligere rekorder af bordet. Alene i juni måned viser passagertallene for rejsende til internationale destinationer en fremgang på 43 procent set i forhold til samme periode i 2019. Det samlede antal rejsende i juni måned på 55.865 gæster er samtidig en fremgang på 15 procent set i forhold til juni måned i 2019.

”De positive passagertal understreger, at Aarhus Airport har bidt sig fast som en international lufthavn. Antallet af både ferie- og forretningsrejsende, som benytter lufthavnen, er stærkt stigende, og det ligger i tråd med vores ambition om at være østjydernes foretrukne lufthavn. Vi mærker i særdeleshed en voksende opbakning fra de internationalt orienterede virksomheder i regionen. Det afspejler, at Aarhus som Danmarks næststørste vækstcentrum har brug for en nærtliggende lufthavn”, siger Lotta Sandsgaard, der er administrerende direktør i Aarhus Airport.

I juni måned er det er charterdestinationerne med Århus Charter, Spies og Sunweb i spidsen, som trækker i danskerne. Spies har netop taget hul på et sommerprogram til Mallorca, ligesom rejseselskabet også har sat Gran Canaria i vinterprogrammet. Dertil oplever særligt Ryanairs solskins- og storbydestinationer som blandt andet Faro, Malaga, Mallorca og London stor søgning, og SAS-ruten trækker gæster, som benytter København som hub videre ud i verden. 

”Sommerens solskinsruter er stort set fyldte, og der er høj feriestemning i terminalen. Gæsterne har taget rigtigt god imod den nye Skylounge, som ikke er forbeholdt gæster med særlige guldkort. Børnene giver den gas i lufthavnens gratis legeland, og der bliver shoppet igennem i den nye, store taxfree-butik”, fortsætter Lotta Sandsgaard.
Trafikken ind til Aarhus spiller også en stor rolle på den opadgående kurve for halvårets passagertal. 

”Aarhus Airport er destinationslufthavn for Danmarks second-city, og trafiktallene reflekterer det potentiale, der ligger i at være placeret 35 minutters kørsel fra en storby. Aarhus har positioneret sig som en stærk destination på verdenskortet, og vi oplever i høj grad, at Aarhus Airport er den naturlige indgang til et besøg i Aarhus-regionen. Det gælder både fra norske, svenske, engelske og andre europæiske nationaliteter”, afslutter Lotta Sandsgaard.

Den næste nye rute i Aarhus Airport bliver den eneste direkte flyforbindelse fra Danmark til Gotland. Den åbnes af det svenske flyselskab BRA, Braathens Regional Airlines, og er en sommerrute til det svenske feriesmørhul Visby. Den nye rute til UNESCO-byen går i luften to gange om ugen fra mandag den 3. juli.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Aarhus Airport lander det bedste første halvår nogensinde.
Aarhus Airport lander det bedste første halvår nogensinde.
Download
2,8 procent flere gæster rejste igennem Aarhus Airport i årets første seks måneder i 2023 end i samme periode i 2019.
2,8 procent flere gæster rejste igennem Aarhus Airport i årets første seks måneder i 2023 end i samme periode i 2019.
Download

Vedhæftede filer

Om Aarhus Airport

Aarhus Airport’s ambition er at være østjydernes foretrukne lufthavn og forbinde Østjylland med populære storbyer og andre attraktive rejsemål. Med afgange til destinationer i hele Europa sigter lufthavnen mod at imødekomme forventningerne hos det jyske erhvervsliv såvel som hos fritidsrejsende i lufthavnens optageområde, der er Jyllands største.

I foråret 2024 står lufthavnen færdig efter en totalmodernisering og udvidelse til dobbelt størrelse. I 2024 er Aarhus Airport A/S vært for Europas vigtigste luftfartskonference, Routes Europe, der er en mødeplatformen for luftfarts-branchens beslutningstagere. Aarhus Airport A/S er ejet af Aarhus Kommune, Syddjurs Kommune, Norddjurs Kommune og privatinvestor Staus A/S. Det tager cirka 35 minutter at nå Aarhus Airport A/S fra centrum af Aarhus.

Følg pressemeddelelser fra Aarhus Airport

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Airport

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum