Dyrenes Beskyttelse søger kæmpe dyreven til vildt job
Dyrenes Beskyttelse søger en ekstraordinær frivillig til at drive en vildtplejestation for Storkøbenhavn og Nordsjælland. Personen får mulighed for at pleje og genudsætte forskellige vilde dyr, herunder egern og musvåger, men skal selv stille hus til rådighed for dyrene

Dyrenes Beskyttelse er ude med et usædvanligt jobopslag. Dyreværnsforeningen mangler en vildplejestation til skadede, vilde dyr fra Storkøbenhavn og Nordsjælland. Derfor søger de en frivillig vildtplejer, der ud over de mange timer også skal kunne tilbyde husly til dyrene.
"Det er et virkelig spændende arbejde, hvor man hjælper hundredvis af tilskadekomne dyr. Men det er også en af de mest krævende frivillige stillinger," siger Peter Gravlund Nielsen, biolog og ansvarlig for Dyrenes Beskyttelses vildtplejestationer og skytteberedskab.
På vildtplejestationer bliver vilde danske dyr plejet i kortere tid, inden de genudsættes i naturen. Vildtplejeren skal enten have plads i sit eget hjem eller få opstillet en pavillon/skurvogn til formålet. Stationen skal indeholde et modtagelsesrum, et intensivrum og minimum fire volierer til fugle og egern.
Tidligere på året blev Dyrenes Beskyttelses vagtcentral 1812 oversvømmet af opkald fra folk, der ønskede at være plejefamilier for egernunger. Men man skal ikke søge jobbet for at nusse med vilde dyr. Selvom egern- og pindsvineunger kræver opflaskning, er man i størstedelen af plejeopgaverne i begrænset kontakt med dyrene.
"Vildtplejerne håndterer kun dyrene, når det er nødvendigt, da unødig menneskelig kontakt stresser dem. Det er vilde dyr, de har med at gøre, og disse vilde dyr skal forblive vilde," siger Peter Gravlund Nielsen.
Til gengæld indebærer jobbet masser af beskidt og ind imellem tungt arbejde. Det daglige arbejde omfatter blandt andet rengøring, vask, spuling, fodring og tilsyn med dyrene.
De mest almindelige gæster på Dyrenes Beskyttelses vildtplejestationer er gråænder, pindsvin, musvåger, tårnfalke, knopsvaner, duer, natugler, og egern, men mange andre arter kommer også i pleje.
Vildtplejeren skal også være indstillet på, at den bedste hjælp til et nødstedt dyr nogle gange kan være nødaflivning, hvilket personen ofte vil skulle stå for. Tre ud af fem dyr, der indbringes på vildtplejestationerne, genudsættes i naturen.
Jobopslaget angiver også, at kandidaterne helst skal have viden og erfaring med de vilde danske dyr og gerne også erfaring med dyrehold.
Selvom jobbet er krævende, og man kun får dækket udgifter til etablering og drift af stationen samt kørselsgodtgørelse, er organisationen fortrøstningsfuld med hensyn til rekrutteringen.
"Vi har allerede haft succes med at finde frivillige vildtplejere i hele Danmark, så det skal nok også lykkes i Nordsjælland," siger Peter Gravlund Nielsen.
Dyrenes Beskyttelse har 22 vildtplejestationer. I 2022 blev der håndteret 666 sager vedvagtcentralen 1812, hvor dyrene blev indbragt til vildtplejestationerne.
Kontakter
Medievagten i Dyrenes Beskyttelse
Dyrenes Beskyttelses medievagt er tilgængelig døgnet rundt for henvendelser pr. mail eller telefon (modtager ikke SMS)
Om Dyrenes Beskyttelse
Vi hjælper dyr i nød, stopper overgreb mod dyr og kæmper for et respektfuldt og bæredygtigt forhold mellem dyr, mennesker og natur.
Følg pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse
Din nysgerrighed får sælunger til at sulte ihjel: Lad dem være i fred9.7.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
To sælunger er døde. Det er konsekvensen af, at mennesker er kommet for tæt på og har udvist manglende respekt for dyret. Derfor tør moderen ikke nærme sig, og sælungerne har sultet. Dyrenes Beskyttelse kommer med kraftig opfordring til at lade dem være i fred.
Dyrenes Beskyttelse: Sejr for ålen, men torsken kan ikke vente2.7.2025 16:02:09 CEST | Pressemeddelelse
En bred forligskreds om fiskeriaftalen har lyttet til de grønne organisationer og udpeget store beskyttede områder, samtidig med ålen beskyttes bedre.
Skrald fra sommerens fester bliver dødsfælder for dyrene27.6.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Sommerens mange festivaler og udendørsarrangementer betyder hvert år mere skrald i den danske natur. Skraldet skæmmer ikke blot landskabet, men kan også være livsfarligt for vilde dyr. Dyrenes Beskyttelse opfordrer danskerne til at rydde op efter sig, når festen er forbi.
Landbrugets løftebrud: Fortsat 25.000 døde pattegrise om dagen26.6.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Nye tal afslører status quo i dansk svineproduktion. Hver dag dør over 25.000 pattegrise i Danmark – det samme niveau som sidste år, trods løfter om forbedringer. Dyrenes Beskyttelse kritiserer den manglende handling og efterlyser konkret regulering frem for frivillige hensigtserklæringer.
Opråb til hundeejere: Disse halsbånd må du ikke længere bruge25.6.2025 14:33:44 CEST | Pressemeddelelse
Fra 1. juli bliver pighalsbånd forbudt for hundeejere i Danmark. Dyrenes Beskyttelse glæder sig over de nye regler og minder om, at stødhalsbånd allerede har været ulovlige i mange år – selvom de stadig formodes brugt i det skjulte.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum