Dyrenes Beskyttelse søger kæmpe dyreven til vildt job
Dyrenes Beskyttelse søger en ekstraordinær frivillig til at drive en vildtplejestation for Storkøbenhavn og Nordsjælland. Personen får mulighed for at pleje og genudsætte forskellige vilde dyr, herunder egern og musvåger, men skal selv stille hus til rådighed for dyrene

Dyrenes Beskyttelse er ude med et usædvanligt jobopslag. Dyreværnsforeningen mangler en vildplejestation til skadede, vilde dyr fra Storkøbenhavn og Nordsjælland. Derfor søger de en frivillig vildtplejer, der ud over de mange timer også skal kunne tilbyde husly til dyrene.
"Det er et virkelig spændende arbejde, hvor man hjælper hundredvis af tilskadekomne dyr. Men det er også en af de mest krævende frivillige stillinger," siger Peter Gravlund Nielsen, biolog og ansvarlig for Dyrenes Beskyttelses vildtplejestationer og skytteberedskab.
På vildtplejestationer bliver vilde danske dyr plejet i kortere tid, inden de genudsættes i naturen. Vildtplejeren skal enten have plads i sit eget hjem eller få opstillet en pavillon/skurvogn til formålet. Stationen skal indeholde et modtagelsesrum, et intensivrum og minimum fire volierer til fugle og egern.
Tidligere på året blev Dyrenes Beskyttelses vagtcentral 1812 oversvømmet af opkald fra folk, der ønskede at være plejefamilier for egernunger. Men man skal ikke søge jobbet for at nusse med vilde dyr. Selvom egern- og pindsvineunger kræver opflaskning, er man i størstedelen af plejeopgaverne i begrænset kontakt med dyrene.
"Vildtplejerne håndterer kun dyrene, når det er nødvendigt, da unødig menneskelig kontakt stresser dem. Det er vilde dyr, de har med at gøre, og disse vilde dyr skal forblive vilde," siger Peter Gravlund Nielsen.
Til gengæld indebærer jobbet masser af beskidt og ind imellem tungt arbejde. Det daglige arbejde omfatter blandt andet rengøring, vask, spuling, fodring og tilsyn med dyrene.
De mest almindelige gæster på Dyrenes Beskyttelses vildtplejestationer er gråænder, pindsvin, musvåger, tårnfalke, knopsvaner, duer, natugler, og egern, men mange andre arter kommer også i pleje.
Vildtplejeren skal også være indstillet på, at den bedste hjælp til et nødstedt dyr nogle gange kan være nødaflivning, hvilket personen ofte vil skulle stå for. Tre ud af fem dyr, der indbringes på vildtplejestationerne, genudsættes i naturen.
Jobopslaget angiver også, at kandidaterne helst skal have viden og erfaring med de vilde danske dyr og gerne også erfaring med dyrehold.
Selvom jobbet er krævende, og man kun får dækket udgifter til etablering og drift af stationen samt kørselsgodtgørelse, er organisationen fortrøstningsfuld med hensyn til rekrutteringen.
"Vi har allerede haft succes med at finde frivillige vildtplejere i hele Danmark, så det skal nok også lykkes i Nordsjælland," siger Peter Gravlund Nielsen.
Dyrenes Beskyttelse har 22 vildtplejestationer. I 2022 blev der håndteret 666 sager vedvagtcentralen 1812, hvor dyrene blev indbragt til vildtplejestationerne.
Kontakter
Medievagten i Dyrenes Beskyttelse
Dyrenes Beskyttelses medievagt er tilgængelig døgnet rundt for henvendelser pr. mail eller telefon (modtager ikke SMS)
Om Dyrenes Beskyttelse
Vi hjælper dyr i nød, stopper overgreb mod dyr og kæmper for et respektfuldt og bæredygtigt forhold mellem dyr, mennesker og natur.
Følg pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse
Forfærdelig udvikling skal stoppes: Lange grisetransporter sætter igen rekord8.5.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Aldrig før har danske landmænd sendt så mange grise på lange dyretransporter. I 2024 blev flere end 13 millioner grise sendt ned igennem Europa på ture af mere end otte timers varighed. Udviklingen er en dyrevelfærdskatastrofe, og de lange transporter skal forbydes, lyder det fra Dyrenes Beskyttelse.
Dyrenes Beskyttelse til ministeren: Hjælp os med at stoppe kattekaos2.5.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Danmark har langt om længe fået et samlet katteregister, der skal gøre det nemmere at beskytte og finde savnede dyr. Men der er akut behov for obligatorisk mærkning og registrering af ejerkatte, hvis de massive problemer med dumpede, forvildede og misrøgtede katte skal løses.
Uerfarne rålam i trafikken: Maj byder på mange påkørsler25.4.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
I slutningen af foråret begynder sidste års rålam at færdes rundt alene i søgen efter deres eget område at slå sig ned i. De er uerfarne og har derfor heller ikke helt styr på farerne i trafikken. Det medfører, at maj er en af de måneder med flest hjortepåkørsler.
Tre konkrete tiltag: Sådan sameksisterer vi med ulven23.4.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Paintballkugler, vogterhunde og en langt større anvendelse af ulvesikkert hegn skal være med til at sikre sameksistensen med ulve, lyder opfordringen fra Dyrenes Beskyttelse.
Kattekillinger i nød: Dyrenes Beskyttelse mangler plejefamilier til udsatte killinger16.4.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Udsigten til en sæson med tusindvis af efterladte og indleverede kattekillinger får Dyrenes Beskyttelse til at efterlyse plejefamilier, der kan være med til at sikre killingernes overlevelse.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum