Aarhus Festuge

Unikt Festugeløb går gennem Aarhus Rådhus og andre aarhusianske pejlemærker

Del

Populært arkitekturløb kommer for første gang til Aarhus i forbindelse med Aarhus Festuge 2023 og præsenterer unik rute rundt i flere af byens ikoniske bygninger og magiske passager.

Aarhus Festuge er som altid en perfekt anledning til at bevæge sig rundt og opleve Smilets By. Søndag den 27. august er ingen undtagelse. På dagen for Bilfri Søndag afholdes Danmarks muligvis smukkeste oplevelsesløb.

Her inviterer Dansk Arkitektur Center (DAC) i samarbejde med Aarhus Festuge og Aarhus 1900 Atletik & Løb til DAC Arkitekturløb for hurtigløbere, hyggemotionister og alle fra nær og fjern, der ønsker en bevægende oplevelse af Aarhus og en række af dens arkitektoniske pejlemærker.

“Aarhus har et rigt motionsliv, en rigdom af arkitektoniske perler og en Festuge, der sigter efter berigende kulturoplevelser for de mange Festugegæster. Sammen med DAC og Aarhus 1900 ser vi frem til at præsentere en skøn blanding af det, vi hver især brænder mest for; arkitektur, motion og Aarhus”, siger Rikke Øxner, direktør for Aarhus Festuge.

Sightseeing udover det sædvanlige
Til DAC Arkitekturløb får man som deltager mulighed for at gå eller løbe de helt særlige 5 eller 10 kilometer ruter.

Begge ruter starter i Byparken og går derfra blandt andet forbi – eller igennem! – de sildebenede gulve i Aarhus Rådhus, Bruuns Galleri, Aarhus Teater, DOKK1, majestætiske Turbinehallen og Den Gamle By ved skumringstid foruden flere af lysværkerne under årets Festuge. (se ruterne på Festugens hjemmeside)

Arkitekturløbet er uden tidtagning. Man skal således ikke være bange for at stoppe op undervejs for f.eks. at betragte arkitekturen i Retsbygningen – også kendt som "Danmarks smukkeste tinghus".

Starten på treårigt samarbejde
DAC Arkitekturløb har allerede gået sin sejrsgang (eller "løb" om man vil) i København og Aalborg, hvor deltagere fra ind- og udland har oplevet byerne på en ny måde og bevæget sig gennem bygninger, som normalt er lukkede for løbende gæster.

Nu er denne blanding af motionsløb og arkitektonisk udforskning kommet til Aarhus. Og aarhusianerne kan allerede nu glæde sig over, at det ikke bliver sidste gang. For samarbejdet mellem de tre parter løber de næste tre år frem.

”Vi ser frem til at bringe DAC Arkitekturløb til Aarhus. Arkitektur skal sanses, og vi skal have flere ud i byen og mærke arkitekturen. Når vi løber sammen, skærpes vores sanser, og vi oplever vores byrum, bygninger og grønne oaser på en ny måde. Det bliver en dag med fokus på motion, fællesskab og flot arkitektur!”, udtaler Dorthe Weinkouff Barsøe, vicedirektør i Dansk Arkitektur Center.

Info om DAC Arkitekturløb under Aarhus Festuge 2023

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Ruten kommer forbi Botanisk Have
Ruten kommer forbi Botanisk Have
Download
Ruten kommer forbi Den Gamle By
Ruten kommer forbi Den Gamle By
Download
Ruten kommer forbi Kunsthal Aarhus
Ruten kommer forbi Kunsthal Aarhus
Download
Ruten kommer forbi Den Gamle By
Ruten kommer forbi Den Gamle By
Download

Vedhæftede filer

Om Aarhus Festuge

Med 1000 arrangementer på 10 dage er Aarhus Festuge en af Nordeuropas største kulturbegivenheder, med internationale kunstnere, lokale artister, samt oplevelser for både børn og voksne. Her kan man opleve kunst og kultur på højeste niveau, når hele Aarhus summer af musik, teater, arkitektur, gastronomi, kunst, debatter og alt derimellem.

Følg pressemeddelelser fra Aarhus Festuge

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Festuge

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye