BL - Danmarks Almene Boliger

Sociale helhedsplaner understøtter folkeskolen

Del

Børn fra folkeskoler i boligområder, som er omfattet af en helhedsplan, klarer sig lige så godt i forhold til at bestå dansk og matematik, som børn i øvrige skoler. Det viser en undersøgelse fra BL – Danmarks Almene Boliger.

Elever fra folkeskoler i udsatte boligområder, der er omfattet af boligsociale helhedsplaner, består nu folkeskolens afgangsprøver i dansk og matematik lige så ofte som elever i landets øvrige folkeskoler. Det fremgår af en analyse foretaget af BL – Danmarks Almene Boliger.

I 2014 bestod to ud af tre elever fra de udsatte boligområder afgangsprøven i de to fag, mens det var fire ud af fem elever på landets øvrige folkeskoler.

I 2021 var det knap ni ud af ti elever på begge typer skoler, der bestod afgangsprøverne i de to fag.

Der er fortsat forskel på karakterniveauet mellem elever fra udsatte boligområder, der har fået en helhedsplan, og børn fra andre skoler. Men gabet mindskes.

En af de skoler, der er placeret i et af de aktuelt 50 boligområder med en boligsocial helhedsplan, er Brøndby Strand Skole. Ifølge skolens viceskoleleder, Finn Rigét, skyldes fremgangen en kombination af en bedre tilgang til udfordringerne på skolen kombineret med understøttelse af helhedsplanens aktiviteter.

Undersøgelsen fra BL viser ligeledes, at børn fra boligområder, som er omfattet af en helhedsplan, klarer sig bedre, hvis de går på den lokale skole, end hvis de går på en skole et andet sted i kommunen.

”Man kan derfor godt sætte spørgsmålstegn ved den opfattelse, at man løfter børnene ved at placere dem på skoler, som ofte ligger langt fra hjemmet, eller om man skal tilføre ressourcer der, hvor de er,” siger Kristine Vasiljeva, chefanalytiker ved BL – Danmarks Almene boliger, der har udarbejdet analysen.

For en måned siden fremhævede reformkommissionen i sin afsluttende rapport også de boligsociale helhedsplaner som et nyttigt supplement til kommunernes indsatser.

Også social- og boligminister, Pernille Rosenkrantz Theil fra Socialdemokratiet, taler varmt for boligsociale initiativer som lommepengejob.

”Det er vigtigt, at unge lærer at have et arbejde, møde til tiden og lærer hvilke krav og forventninger, man bliver præsenteret for. Man får lært nogle normer, der er vigtige for resten af livet,” udtaler ministeren til Fagbladet Boligen.

Kontakter

Links

Om BL - Danmarks Almene Boliger

BL - Danmarks Almene Boliger
Studiestræde 50
1554 København V

https://bl.dk/

BL - Danmarks Almene Boliger er interesse- og brancheorganisation for de almene boligorganisationer, der huser en million mennesker.

Følg pressemeddelelser fra BL - Danmarks Almene Boliger

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra BL - Danmarks Almene Boliger

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye