Sport Event Denmark

Verdens bedste surfere vender tilbage til København

Del

Hovedstaden lægger i 2024 vand til VM i SUP, når de bedste atleter skal dyste helt inde i havnen og ved Amager Strandpark.  I 2017, dystede de også om VM-titlerne i Københavns Havn og nu vender de tilbage til hovedstaden efter at VM’et de seneste år har været afviklet i Kina, El Salvador og Puerto Rico.

Kombinationen af rent blåt vand i Københavns kanaler og ved Amager Strandpark samt en arena i hjertet af en hovedstad med et stort fokus på grøn omstilling  og folkelig aktivering har været medvirkende til, at det internationale surf forbund, International Surfing Association (ISA), netop har tildelt VM i SUP til København for anden gang.

”Efter den imponerede succes sidste år i Puerto Rico er vi stolte af at kunne bringe SUP VM til to nationer med stærke traditioner indenfor stand up paddeling. Med denne tildeling vil ISA markere sportens globale udvikling også på et olympisk niveau. Sammen med vores partnere i Frankrig og Danmark vil vi helt sikkert se nye rekorder både i sporten og i deltagelsen i mesterskabet i 2023 og 2024,” siger præsident for ISA, Fernando Aguerre.

Det er Surf & SUP Danmark, der sammen med Københavns Kommune, Wonderful Copenhagen og Sport Event Denmark, har fået tildelt mesterskabet fra ISA i 2024.

”Vi arbejder på, at dette VM får deltagelse af mindst 60 nationer og at vi dermed kan vise København frem til rigtig mange afkroge af hele verden. Billederne fra 2017 med verdens bedste SUP atleter foran Operahuset står stadig skarpt i erindringen om et fantastisk VM – for sporten og for Danmark. Vi glæder os til i samarbejde med Københavns Kommune, Wonderful Copenhagen og Sport Event Denmark at lægge endnu flere breddeaktiveringslag til eventen og i endnu højere grad fokusere på en bæredygtig afvikling,” siger Jakob Færch, formand i Surf & SUP Danmark.

Udover selve VM’et er der lagt op til en folkelig og festlig ramme i byen, hvor der sideløbende er en ambition om at afvikle et af verdens største SUP breddeevents, Copenhagen SUP Crossing. Det hele bliver pakket ind i det arrangørerne kalder ”Copenhagen City Paddle Festival”, som vil byde på en masse aktiviteter for alle aldre. Det vil desuden være gratis at se atleterne konkurrere i Københavns Havn.

Citater

Københavns Kommune

”Det er min ambition, at vi hvert år kan byde københavnerne på sports- og kulturbegivenheder, der samler os. Derfor er det rigtig glædeligt, vi igen får nogle af verdens bedste surfere til VM i København. Det er både en anledning til at vise vores fantastiske havn og rene badevand frem for verden, og så er det en mulighed for alle københavnere, der er vilde med vandsporten. Både som tilskuer – og som deltager i festivalen. Det er alfa og omega, at de store events giver positive oplevelser til københavnerne,” siger overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S).

”Jeg glæder mig til endnu engang at se Københavns gode værtskab, når vi byder hele verden velkommen til vores rene badevand i havnen. Og så glæder jeg mig især til at se, hvordan Copenhagen City Paddle Festival får københavnerne involveret i folkefesten under VM i SUP,” siger Mia Nyegaard (RV), kultur- og fritidsborgmester i Københavns Kommune.

Sport Event Denmark

”At København for anden gang skal afvikle et SUP VM er helt unikt. Det vidner om, at vi i Danmark har fået slået os fast som en vært, man gerne vil tilbage til. For Surf & SUP Danmark, Københavns Kommune, Wonderful Copenhagen og Sport Event Denmark giver det mulighed for at trække på de mange erfaringer vi har med at sætte en festlig scene med et professionelt set-up, som kan forene mennesker omkring oplevelser,” siger Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark.

Wonderful Copenhagen

”Vi er rigtig glade for i samarbejde med Surf & SUP Danmark, Københavns Kommune og Sport Event Denmark at tiltrække VM i SUP til Danmarks hovedstad. Events er en vigtig del af storbyturismen, og VM i SUP, der finder sted om efteråret og både afvikles inde i byen og ude på Amager Strand, er et godt eksempel på, hvordan events både kan bidrage til at tiltrække besøgende uden for højsæsonen og skabe liv i en bredere geografi,” siger Mikkel Aarø-Hansen, administrerende direktør i Wonderful Copenhagen.

By og Havn

”Vi er glade for, at Københavns Havn er blevet valgt til at afholde VM i SUP, - for det understreger, at vores havn er eftertragtet – også til sportsaktiviteter på internationalt niveau. Vi arbejder sammen med havnens mange interessenter og aktører for, at skabe en levende og sikker havn i verdensklasse, og for at tiltrække større events til byen. Det er godt, at udlandet har øje for, hvor attraktiv Københavns Havn,” siger Mette Mylin, havneudviklingschef i By & Havn.

OM VM

Afvikles fra 16. – 22. september 2024

Sted: Søren Kirkegaards Plads og Amager Strandpark

Forventet antal nationer: +60

Forventet deltagerantal: 350

Seks discipliner indenfor fire konkurrenceformer: Sprint, Technical Racing, Langdistance og Team Relay (stafet). Både senior og junior under 18 kan stille op til VM.

ISA VM SUP & Paddleboard afholdes årligt og er den mest prestigefyldte event indenfor SUP. Eventen er anerkendt af International Surfing Association (ISA).VM’et afvikles  i byens blå rum ved Søren Kirkegaards Plads og på Amager Strandpark, hvorfor også Københavns Havn er en vigtig samarbejdspartner.

SUP er én af verdens hurtigst voksende vandsportsgrene. Sporten dyrkes både som fritidssport, men er også en udbredt konkurrencesport. De stærkeste lande på verdensplan er Australien, USA, Hawaii, Brasilien, Frankrig og Danmark. 

SUP sporten har i Danmark og på verdensplan gennem de seneste 10 år været igennem en rivende udvikling. I Danmark har Surf & SUP Danmark siden 2013 etableret mere end 80 nye foreninger og tæller i dag +5.000 medlemmer.

Kontaktpersoner: 

Jakob Færch, formand.  Surf & SUP Danmark. Mobil: 28694774

Lars Lundov, direktør, Sport Event Denmark. Mobil 40314855

Uffe Hartman, Head of Corporate Communications, Wonderful Copenhagen. Mobil: 21739890

Yderligere information og kontakt til overborgmester Sophie Hæstorp Andersen via pressekonsulent Anette Amalie Juhl Lindschouw på tlf. 26 13 65 49.  

Yderligere information og kontakt til kultur og fritidsborgmester Mia Nyegaard via pressekonsulent Victoria Rogena Holst Poulsen, Mobil 6114 2076

Yderligere information og kontakt til Mette Mylin, havneudviklingschef, By og Havn via kommunikationschef, Kristian Wederkinck Olesen. Mobil 30535004

.  

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Om Sport Event Denmark

Sport Event Denmark arbejder for at tiltrække, organisere og udvikle store internationale tilskuer- og deltagerevents. Det er Sport Event Denmarks ambition, at disse internationale sportevents skal involvere og begejstre danskerne, skabe stolthed, udvikle idrætten, skabe vækst og turismeomsætning samt markedsføre Danmark internationalt. 

Sport Event Denmark finansieres via udlodningsmidlerne.

Følg pressemeddelelser fra Sport Event Denmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sport Event Denmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye