Støtteindsamling: Martin Lærke vandrer 800 km Sjælland rundt til fordel for børn og unge, der vokser op i misbrugsramte familier

Del

På søndag begynder Martin Lærke Sørensen den 800 kilometerlange rute Sjælland rundt fra TUBAs afdeling på Vesterbrogade i København. Ruten strækker sig over fire uger og går igennem alle byer, hvor TUBA har en afdeling. Målet er at indsamle 100.000 kr. til TUBAs arbejde med unge fra misbrugsramte familier.

Ifølge en ny opgørelse fra Sundhedstyrelsen vokser 109.000 børn og unge op i familier ramt af alkoholproblemer. TUBA står for Terapi for Unge, der er Børn af Alkohol- og stofmisbrugere og har 25 års erfaring med at yde terapeutisk hjælp til unge mellem 14 og 35 år, der er vokset op med forældre med misbrugsproblemer. I 2022 havde TUBA over 3.000 unge i behandling.

Der er så mange gode sager at støtte, men jeg synes i den grad, at TUBAs kæmpestore arbejde fortjener med opmærksomhed. Det er så utrolig vigtigt at hjælpe de mange unge mennesker, der har brug for hjælp efter en opvækst i misbrug, siger Martin Lærke Sørensen, der sidste år indsamlede 45.000 kr. til fordel for TUBAs unge på en tur Fyn rundt.

Martin Lærke Sørensen håber at samle 100.000 kr. gennem bidrag fra virksomheder og private donationer til fordel for TUBAs arbejde med terapi og rådgivning til den unge målgruppe. De første virksomheder der donerer 10 kr. pr. kilometer har allerede meldt sig på banen.

Jeg har ikke selv oplevet misbrug tæt på, men jeg har været vidne til, hvordan alkoholmisbrug kan påvirke en familie og især børnene. Jeg har set de udfordringer og den smerte, der kan opstå som følge af det, og jeg har en dyb medfølelse for dem, som har oplevet det, fortæller Martin Lærke Sørensen.

Gå med på noget af turen og vis din støtte: Alle er velkommen

Den 25. juni klokken 10 er der afgang fra TUBAs afdeling på Vesterbrogade 69 i København. Herefter går turen nordpå og op langs den nordsjællandske kyst. På sin rute kommer Martin igennem alle byer, hvor TUBA har en afdeling på Sjælland: Hillerød, Helsingør, Odsherred, Holbæk, Kalundborg, Slagelse, Næstved, Vordingborg, Stevns, Brøndby, Hvidovre og slutter til sidst i København igen den 23. juli.

– Alle, der har lyst til at gå med, er velkommen til at deltage. Man bestemmer helt selv hvor meget, man har lyst til at gå med – og hvad der er ens motiv for at gå. Det kan være, at man har lyst til selskab, eller at man har lyst til gå med for at støtte TUBAs sag, siger Martin Lærke Sørensen,

På Martins Facebook  har han oprettet hele ruten som begivenheder, så man kan se, hvor man kan gå med fra undervejs.

Formålet er at gøre opmærksom på TUBAs målgruppe og indsamle så meget som muligt gennem bidrag fra virksomheder, samarbejdspartnere, private og andre, mens han sender live fra turen på Facebook og Instagram.

- Man kan støtte TUBA og indsamlingen på flere måder. For eksempel har to virksomheder indtil videre valgt at give 10 kroner pr. kilometer. Hvis jeg bare kan være med til at gøre en lille forskel, så er jeg glad, siger Martin Lærke Sørensen.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

STØT TUBA via Martins indsamling

Der findes flere måder at støtte indsamlingen på. Du kan f.eks.:

- Kontakte Martin hvis din virksomhed skal være med til at støtte i et eller andet omfang. F.eks. kan man støtte med 10 kr pr. km. Alt gør en forskel.
- Følg med på ‘Martins Camino’ på både Facebook og Instagram

- Gå med så kort eller langt du har lyst. Alle vandredage er oprettet som begivenheder på ‘Martins Camino’ på Facebook. Meld dig til og vær med.
- Indsamlingen er i fuld gang og beløbene er så småt begyndt at tikke ind. Donér præcist så lidt eller meget du har lyst til på TUBAs MobilePay nummer 169616.

Om TUBA

TUBA Danmark har siden 1997 tilbudt specialiseret terapi og rådgivning til unge mellem 14 og 35 år, der er vokset op i hjem med alkoholproblemer eller stofmisbrug. Organisationen har 33 afdelinger fordel rundt i landet.

TUBA tilbyder gruppe- og individuelterapi, onlinerådgivning, online terapi og afholder drop-in møder i lokalafdelingerne. TUBA besøger jævnligt skoler og uddannelsesinstitutioner, hvor de fortæller om organisationens arbejde, og hvordan det er at vokse op i en familie med misbrugsproblemer.

TUBA har ca. 60 ansatte og 125 frivillige tilknyttet de forskellige afdelinger. TUBA har tidligere vundet Kronprinseparrets Sociale pris og er blevet hædret af Kristeligt Dagblads med en pris for den frivillige indsats.

Følg pressemeddelelser fra TUBA

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TUBA

TUBA: Påsken er en svær tid, hvis man vokser op i hjem med misbrug. Med Konservatives forslag om behandlingsgaranti, kan der snart være hjælp på vej28.3.2024 07:00:00 CET | Pressemeddelelse

Påske rimer på æg og rejer, karrysild og snaps. Men for de 109.000 børn og unge, der lige nu vokser op med forældre med alkoholproblemer, er højtiden forbundet med forhøjet konfliktniveau, bekymringer og ondt i maven. Nu kan der snart være hjælp på vej. Konservative Folkeparti har nemlig fremsat et beslutningsforslag, som skal sikre, at de børn og unge, der vokser op i hjem med misbrug, kan få den hjælp, de har brug for.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye