Ny struktur på uddannelsen International erhvervsøkonomi med fremmedsprog i Sønderborg sikrer, at uddannelsen fortsat kan udbydes med en tysk linje
Den dansk-tyske bacheloruddannelse i International erhvervsøkonomi med fremmedsprog i Sønderborg bliver delvist omstruktureret. Innovation, iværksætteri og erhvervssprog i en grænseregion vil i fremtiden spille en større rolle på studiet, og den ellers varslede lukning af tysk-linjen aflyses. Det er i fællesskab besluttet af Syddansk Universitet og Europa-Universität Flensburg (EUF).
Den varslede lukning af tysklinjen på uddannelsen aflyses
"Uddannelsen, der drives i et samarbejde mellem Syddansk Universitet i Sønderborg og Europa-Universität Flensburg (EUF), er et centralt projekt inden for dansk-tyskt uddannelsessamarbejde i grænseregionen, et eksempel på praktisk europæisk samarbejde og grundstenen for dagens Europa-Universität", forklarer Ulrich Glassmann, professor i sammenlignende politisk økonomi og vicepræsident for Europa og internationale anliggender ved EUF. "Vi er meget glade for, at vi, med denne nyorientering, kan styrke studieprogrammet, som vi har samarbejdet tillidsfuldt om i over 30 år".
Rektor ved Syddansk Universitet Jens Ringsmose tilføjer: ”Bevarelsen af den tyske sprogprofil i uddannelsen er en glædelig nyhed, der er muliggjort gennem en stor håndsrækning fra EUF. Det er nu sikret, at vores program forbliver attraktivt for studerende fra begge sider af grænsen, hvilket fremmer et mangfoldigt og inkluderende miljø på uddannelsen. Desuden sikres et fortsat udbud af kandidater med tyske sprogfærdigheder, hvilket er til stor gavn for arbejdsgiverne i regionen. Vi er meget taknemmelige for hjælpen fra EUF, hvis bidrag har spillet en central rolle i denne proces”.
Som følge af de to universiteters beslutning vil følgende ændringer blive gennemført:
- Undervisningen i tysk for de danske studerende i de første to semestre vil fremover blive varetaget af EUF's sprogcenter.
- I det andet semester har studerende mulighed for at deltage i projektet "Entrepreneurship & Innovation" på EUF og udvikle innovative forretningsidéer, f.eks. for det dansk-tyske grænseområde.
- I det tredje og fjerde semester er der fokus på erhvervssprog og kommunikation. Målet er at give de studerende en solid base til at arbejde og kommunikere effektivt i et to- eller flersproget hverdags- og arbejdsmiljø.
Et internationalt orienteret studium
"Studiet er bygget på, at de tyske studerende på den ene side lærer det danske sprog samt opnår kendskab til den dansk-skandinaviske kultur- og erhvervsverden, og på den anden side lærer de danske studerende tysk og opnår viden om den tysksprogede kultur- og erhvervsverden. På den måde uddannes der eksperter til den fælles region på begge sider af grænsen", siger Susanne Royer, professor i strategisk og international ledelse og studieleder af det tyske studieprogram på International erhvervsøkonomi med fremmedsprog.
Uddannelsen er et internationalt orienteret studie, som også indeholder muligheden for at lære eller fordybe sig i enten dansk eller spansk. Økonomiske besparelser på SDU førte til, at SDU i maj meddelte, at SDU ville lukke den tyske sprogretning i den dansk-tyske bacheloruddannelse. "Lukningen af den tyske sprogretning ville have været et tilbageskridt for den regionale økonomi og samfundet," forklarer Ulrich Glassmann. "På baggrund af vores tætte og tillidsfulde samarbejde mellem vores universiteter er det lykkedes os at bevare og styrke den tyske sprogretning indholdsmæssigt."
SDU og EUF har samarbejdet om studieprogrammerne i International erhvervsøkonomi i over 30 år. De flersprogede kandidater med erhvervsøkonomiske kompetencer har mange muligheder på det regionale og internationale arbejdsmarked.
Kontakter
Rune Nørgaard JørgensenAfdelingslederDet Humanistiske Fakultet
Tlf:20 61 42 83rune@sdu.dkFølg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Ny professor vil styrke forskningen i kampen mod aggressiv hjernekræft24.4.2025 10:32:27 CEST | Pressemeddelelse
Helge Thisgaard udnævnes til professor i medicinsk fysik ved Forskningsenheden for Nuklearmedicin, Klinisk Institut, SDU og OUH den 1. maj.
Stort forskningsprojekt: Ny robotteknologi skal ruste danske virksomheder til en usikker verden10.4.2025 08:23:54 CEST | Pressemeddelelse
Forskere fra SDU Robotics er sammen med 22 andre partnere en del af forsknings- og innovationsprojektet MADE REACT. Ved hjælp af nye teknologiske løsninger skal de gøre dansk industri mere modstandsdygtig i en foranderlig verden. Projektet er støttet af Innovationsfonden og har et samlet budget på mere end 100 millioner.
Nye IT- og STEM-uddannelser godkendt til SDU Vejle8.4.2025 14:00:12 CEST | Pressemeddelelse
Otte nye IT- og STEM-uddannelser bliver fundamentet for et internationalt forsknings- og uddannelsesmiljø på den nye campus.
Nu kan du få ægte foie gras uden tvangsfodring8.4.2025 09:38:21 CEST | Pressemeddelelse
Forskere fra Max Planck Instituttet og Syddansk Universitet (SDU) har udviklet en effektiv måde at lave foie gras af ænder og gæs, som ikke er blevet tvangsfodrede. Teknologien er patenteret, og håbet for fremtiden er, at den også vil kunne bruges til f.eks. plantebaserede fødevarer.
Ny klinisk professor i hæmatologi ved Odense Universitetshospital og SDU7.4.2025 11:00:12 CEST | Pressemeddelelse
Overlæge, dr. med. Kim Theilgaard-Mönch er pr. 1. september 2025 udnævnet til klinisk professor i hæmatologi ved Odense Universitetshospital (OUH) og Klinisk Institut ved Sydansk Universitet (SDU).
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum