Vallensbæk Kommune

Kommune vil have overdækket lokale motorveje

Del

Vallensbæk Kommune ønsker at få overdækket motorveje for at forbedre livskvaliteten for sine borgere. Derfor har kommunen skrevet et brev til trafikminister Thomas Danielsen og bedt om at blive inkluderet i et forsøg på at få overdækket enten Køge Bugt Motorvejen eller Holbækmotorvejen eller begge motorveje.

Vallensbæk Kommune, der er beliggende mellem Køge Bugt Motorvejen og Holbækmotorvejen, lider under alvorlige konsekvenser af den stigende trafik. Med den planlagte udvidelse af Amagermotorvejen frygter man, at situationen kun vil blive værre.

- Vallensbæks borgere oplever dagligt støjgener og forringet livskvalitet, hvilket kan have negative indvirkninger på deres helbred, siger Kommunens borgmester Henrik Rasmussen.

Borgmesteren påpeger, at Vallensbæk Kommune tidligere har samarbejdet med andre kommuner på Vestegnen for at rette opmærksomheden mod de udfordringer, som trafikken til og fra København skaber. Det er vigtigt at finde langsigtede og effektive løsninger for at forbedre situationen for borgerne.

Har mange erfaringer med støj

Vallensbæk Kommune ønsker at bidrage til Vejdirektoratets mulighedsstudie af overdækningsløsninger på motorveje. Kommunen har allerede erfaringer med støjproblematikker og har været en del af Silent City-samarbejdet, hvor der er opnået viden om støjproblemer på tværs af kommunerne omkring København. Ved at deltage i studiet vil Vallensbæk Kommune kunne bidrage med en bredere forståelse af mulighederne for at bekæmpe støj og skabe mere bæredygtig infrastruktur.

Selvom der nylig er blevet bevilget en støjskærm langs Holbækmotorvejen, understreger borgmesteren, at udvidelsen af Amagermotorvejen vil have alvorlige konsekvenser for Vallensbæks sydlige del.

- Øget trafik og støj vil påvirke området negativt. Derfor mener vi, at overdækningsløsninger kan være relevante og fornuftige, og at de kan bidrage til innovative byudviklingsløsninger, siger Henrik Rasmussen.

Vallensbæk Kommune håber, at trafikministeren vil overveje deres anmodning om at blive en del af mulighedsstudiet og inddrage enten Køge Bugt Motorvejen eller Holbækmotorvejen, eller begge motorveje. Borgmester Henrik Rasmussen ser frem til at samarbejde med Vejdirektoratet og andre kommuner for at finde varige og effektive løsninger, der kan forbedre livskvaliteten for Vallensbæks borgere og skabe en mere bæredygtig fremtid.

Om Vallensbæk Kommune

Vallensbæk er en kommune i vækst med cirka 17.000 indbyggere, fordelt på 9,15 km2.

Kommunen tilbyder med sin gode infrastruktur og unikke placering på Københavns Vestegn, optimale muligheder for at komme til og fra job, gode indkøbsfaciliteter, fleksible pasningsmuligheder, optimale betingelser for et sundt og aktivt fritidsliv og fokus på nære relationer og tidssvarende boliger. Store rekreative naturområder omkring landsbyen og ved Strandparken i syd, hvor der også er en lystbådehavn, gør, at man føler sig på landet midt i storbyen.

Følg pressemeddelelser fra Vallensbæk Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Vallensbæk Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum