Ambulance Sjælland kaster reddere og borgere under bussen
Ambulancereddere er en stor mangelvare i hele Danmark. Derfor er det stærkt bekymrende, at ambulancereddere endnu en gang skal betale for hjemtagelse af ambulance- og ST-kørsel. Denne gang er det til Ambulance Sjælland. Det betyder redderflugt, og Region Sjælland står over for et stort unødvendigt ambulancekaos, som det er set så mange andre steder i landet. Og politikerne er bare tavse.
Reddernes Fagforening kan endnu en gang konstatere, at det er redderne, der skal betale for hjemtagelsen af ambulance- og ST-kørsel. Denne gang er det i Region Sjælland, der hjemtager en del af regionens Falck stationer til Ambulance Sjælland, hvor ambulancetjenesten overgår fra private til offentlige arbejdsgivere. Og det peger på et tilbagevendende lønproblem landet over.
Borger i nød får sværere ved at få en ambulance
I den konkrete situation giver overgangen fra en privat til en offentlig overenskomst massive lønnedgange. Samtidig opstår der store regionale lønforskelle, forhandlet af samme fagforening indenfor det offentlige område, ligesom der stadig vil være private udbydere i regionen. Det vurderer Reddernes Fagforening kommer til at forøge kaos, jobskifte og redderflugt i hele regionen.
Ved denne hjemtagelse er det særligt ST-reddere, som er udsatte. De har udsigt til en lønnedgang på op til 5.000 kroner om måneden. Det betyder, at overgangen til Ambulance Sjælland kommer til at presse den i forvejen udfordret ambulancedrift, når mange ST-reddere formentlig forlader deres job.
For så skal flere sygetransportture på alle tider af døgnet køres af ambulancer. Det medfører, at der også kommer endnu flere opsigelser blandt ambulanceredderne. Dermed bliver responstiderne øget, og utilfredsheden hos regionens borgere stiger.
Og det på trods af, at Region Sjælland har en ambition om, at kompetenceudvikle til ST+, så sygetransporterne tager sig af ikke-akutte tilfælde og ambulancerne hjælper de akut syge borgere.
Hvorfor sikrer regionerne ikke en solid ambulancetjeneste ved hjemtagelse?
Reddernes Fagforening har uden held henvendt sig til regionspolitiker Jens Ravn (V), i sin egenskab af at være formand for udvalget for forebyggelse, det præhospitale område, forskning og innovation. Det er gjort i håb om, at politikerne vil være med til at sikre en solid ambulancetjeneste. Desværre er der endnu ikke kommet noget svar fra Jens Ravn.
Reddernes Fagforening har fuld forståelse for regionernes økonomiske strategier, men vil stærkt opfordre politikerne til at kræve en fælles brancheoverenskomst på både det private og offentlige arbejdsmarked, så man i fællesskab får løst problemet med redderflugten. For en redder koster det en redder koster.
Det kræver naturligvis også en fælles fagforening, der har forhandlingsretten på hele det private og offentlige arbejdsmarked, så der ikke konstant opstår regionale lønforskelle for samme arbejde.
På den måde sikrer Region Sjælland sammen med de øvrige regioner, at hjemtagelsen ikke forvolder kaotiske arbejdsmarkedstilstande og redderflugten ikke bliver forøget. Samtidig får landets borgere en solid ambulancetjeneste, der overholder responstiderne, uanset om den er privat eller offentlig.
Reddernes Fagforening håber, politikerne kommer ud af busken og vil være med til at løse det aktuelle ambulancekaos, så borgerne kan få den service, de fortjener.
Nøgleord
Kontakter
For interview med formand Kim Volder Hammershøj kontakt REDDERNES FAGFORENING på telefon 21 63 36 01 eller mail kommunikation@reddernesfagforening.dk
Kim Volder HammershøjFormandReddernes Fagforening
Tlf:+45 22 54 73 63formand@reddernesfagforening.dkKristian Goul-JensenBestyrelsesmedlemReddernes Fagforening
Tlf:+45 28 29 76 94kgj@reddernesfagforening.dkLinks
Følg pressemeddelelser fra Reddernes Fagforening
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Reddernes Fagforening
Reddernes Fagforening hilser Akademikernes udmelding om udmeldelse af Forhandlingsfællesskabet velkommen9.10.2024 05:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Vi bliver flere og flere faggrupper og fagforeninger udenfor Forhandlingsfællesskabet, som mener, vi bedst selv kan adressere de behov, vores medlemmer har,” siger Kim Volder Hammershøj, formand for Reddernes Fagforening efter tirsdagens udmelding fra Akademikerne.
Reddere tager imod ny professionsuddannelse i paramedicin med åbne arme18.4.2024 14:36:44 CEST | Pressemeddelelse
Det præhospitale område har brug for nye kompetencer. Reddernes Fagforening hilser derfor den nye professionsbachelor i paramedicin velkommen og glæder sig over, at den nye professionsuddannelse kommer det trængte sundhedssystem til undsætning.
60 procent af ambulancefolkene stemmer NEJ til OK2416.4.2024 10:56:56 CEST | Pressemeddelelse
Resultatet af afstemningen om OK24-aftalen taler sit tydelige sprog. Knap 60% af de stemmeberettigede ambulancereddere har stemt NEJ. Ambulancefaget er overset og mangler reel indflydelse og kan kun reddes ved at samle sig i en fagforening, siger ambulancebehandler Bent Holst.
Uvidende politikere står for dagens lønløft4.12.2023 21:00:00 CET | Pressemeddelelse
Ambulancereddere er en mangelvare i alle landets regioner. Redderfaget lider i så høj grad af manglende arbejdskraft, at det for længst er blevet direkte farligt for akut syge personer i hele Danmark. Derfor undrer Reddernes Fagforening sig over, at politikerne med dagens lønløft helt overser redderfaget.
Uvidende politikere står for dagens lønløft4.12.2023 19:00:00 CET | Pressemeddelelse
Ambulancereddere er en mangelvare i alle landets regioner. Redderfaget lider i så høj grad af manglende arbejdskraft, at det for længst er blevet direkte farligt for akut syge personer i hele Danmark. Derfor undrer Reddernes Fagforening, at politikerne med dagens lønløft helt overser redderfaget.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum