Erhvervshus Sjælland

Sjælland sætter turbo på udviklingen af bæredygtigt bygge-anlæg

Del

Med en saltvandsindsprøjtning på 54,5 mio. sættes der nu fuld fart på udviklingen af bygge- og anlægsbranchen i en mere bæredygtig retning. Herunder også uddannelse og kompetencer til medarbejderne, der bidrager til det. Pengene gives til de næste tre år.

Mads Váczy Kragh, direktør i Erhvervshus Sjælland
Mads Váczy Kragh, direktør i Erhvervshus Sjælland

- Vi står overfor en kæmpe udfordring med den grønne omstilling i bygge-anlægsbranchen, som er en af de største udledere af CO2. Og i Region Sjælland har vi en særlig position med et af verdens største anlægsprojekter, femern-forbindelsen. Med de nye midler kommer vi de næste tre år til at booste indsatsen for, at erfaringerne som opbygges omkring bæredygtige byggeri, særligt i større skala, kommer ud at leve, fortæller Mads Váczy Kragh, som er direktør i Erhvervshus Sjælland.

De 54,5 mio. kroner er givet til Erhvervsfyrtårnet for bæredygtigt byggeri og erhvervsudvikling med afsæt i Femern-Bælt forbindelsen, der målrettet arbejder med at sikre effekt af investeringerne omkring Femern. Bag indsatsen står Erhvervshus Sjælland i samarbejde med Erhvervsskolerne i hele region Sjælland med CELF fra Lolland Falster i spidsen, erhvervsklyngerne WE BUILD DENMARK og Odense Robotics, Femern Belt Development samt vidensinstitutionerne DTU, Zealand, RUC og Teknologisk institut.

Hos WE BUILD DENMARK, national vidensklynge for byggeri og anlæg, som blandt andet haren afdelinger i Næstved og Rødby ser man meget frem til, at få lov at fortsætte indsatsen omkring øget innovation sammen med virksomheder indenfor bæredygtig anlæg og megainfrastruktur.

- Vores anlægsbranche skal på rekordtid omstille sig . Grøn omstilling revolutionererbranchen. Og med de nye midler til Femern-fyrtårnet kommer vi til at booste indsatsen. Vores indsats i fyrtårnet fokuserer på at øge samarbejdet om innovation mellem SMV’erne, så de kan skabe nye løsninger sammen . ogderigennem styrke anlægsbranchens samlede styrkeposition ud over Danmarks grænser. Dee nye midler er en saltvandsinsprøjtning, som kommer til at gøre en rigtig stor forskel, udtaler Christina Melvang, direktør i WE BUILD DENMARK.

Indsatsen i Erhvervsfyrtårnet er givet til to centrale ben i relation til bygge-anlægsbranchen. Et ben som har fokus på Innovation, som WE BUILD DENMARK er lead på.  Og et ben omkring uddannelse og kompetenceudvikling, som erhvervsskolen CELF i Nykøbing kommer til at være lead på i samarbejde med en række andre erhvervsskoler og vidensinstitutioner. Michael Bang direktør i CELF, ser meget positivt på de nye midler.

- VI står jo i en situation, hvor vi både mangler faglært arbejdskraft og samtidig skal uddanne til nogle nye ting i bygge-anlægsbranchen. Grøn omstilling kræver mere og andet af fremtidens medarbejdere. Og det er her vi blandt andet sætter ind med fyrtårnet. Det giver os mulighed for i samarbejde med en række skoler og vidensinstitutioner at accelerere indsatsen til gavn for rigtig mange virksomheder, fortæller Michael Bang.

Partnerskabet omkring kompetenceudvikling og uddannelse er bredt forankret blandt vidensinstituioner.

- Indsatsen er bredere end bare os i erhvervsskolerne. Vi arbejder sammen med Zealand som har bygningskonstruktører og helt op til DTU, som uddanner ingeniører og har forskning i verdensklasse på området. Det er virkelig et stærkt partnerskab, som kommer til at gøre en kæmpe forskel, udtaler Michael Bang fra CELF.

Begge indsatser styrker Fehmarn Innovation Link – et Videns og læringscenteret, som åbnede sidste år i Rødby Havn

Midlerne kommer fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og er fordelt på 24,4 mio til innovationsindsatsen og 30 mio til uddannelse og kompetenceudvikling. Midlerne er strukturfondsmidler fra EU’s regionalfond og Socialfond Plus.

Erhvervsfyrtårnet for bæredygtigt byggeri og erhvervsudvikling med afsæt i Femern Bælt forbindelsen er ét af otte lokale erhvervsfyrtårne, som skal være med til at styrke dansk vækst og beskæftigelse rundt i landet og understøtte udviklingen af de danske styrkepositioner.

Nøgleord

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Erhvervshus Sjælland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervshus Sjælland

Internationalisering: 5 vigtige overvejelser når du vil ind på nye markeder29.2.2024 13:17:11 CET | Pressemeddelelse

Der er store muligheder i udlandet, og derfor drømmer mange virksomheder om internationalisering. Men alt for mange er for hurtige på aftrækkeren og får ikke gjort sit forarbejde ordentligt, fortæller Hendrik Staack, forretningsudvikler i internationalisering hos Erhvervshus Sjælland. Han giver dig derfor her fem vigtige overvejelser, du skal gøre dig, inden du går ind på et nyt marked.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye