Vejdirektoratet

Ny kampagne skal få bilister til at lette på speederen ved vejarbejder

Del
Vejdirektoratet lancerer nu en ny kampagne, der skal skabe et bedre arbejdsmiljø for vejarbejdere og mindske risikoen for ulykker.
”Pas på os der vejarbejder” er en ny kampagne fra Vejdirektoratet. Foto: Vejdirektoratet
”Pas på os der vejarbejder” er en ny kampagne fra Vejdirektoratet. Foto: Vejdirektoratet

Pas på os der vejarbejder. Sådan lyder budskabet i en ny kampagne fra Vejdirektoratet, som man kommer til at møde langs statsveje og på sociale medier.

Budskaber som ”Sænk farten hilsen min kone” og ”Hej lastbil husk afstand” er inspireret af dialog med vejarbejdere og entreprenører og vil kunne ses de kommende måneder. Med Infrastrukturplan 2035 skal der bygges mange veje de kommende år.

Transportminister Thomas Danielsen siger:
- Det kan få livsfarlige konsekvenser, når bilisterne i forbifarten slækker på hensynet til de mange vejarbejdere, der hver dag arbejder langs de danske veje. Derfor vil jeg opfordre alle til at huske at sænke farten og holde god afstand, når de passerer et vejarbejde. Bag afmærkninger og refleksskilte går hårdtarbejdende mennesker rundt og gør deres gode arbejde for vores fælles bedste – derfor må vi også gøre vores bedste og sikre, at de kommer uskadte hjem til deres kære, når arbejdsdagen er slut.

I maj måtte en entreprenør stoppe arbejdet med at udvide Østjyske Motorvej ved Aarhus af hensyn til vejarbejdernes sikkerhed. Østjyllands Politi har siden foretaget en række fartkontroller, som samlet har afsløret 343 bilister i at overskride fartgrænsen. 62 har fået en betinget frakendelse af kørekortet, en enkelt ubetinget frakendelse, og 38 bilister har fået et klip i kørekortet. Alle 343 har fået en bøde.

Vejdirektoratet har fået gennemført en brugerundersøgelse, der viser, at 9 ud 10 trafikanter siger, at de overholder den nedskiltede hastighed, når de passerer et vejarbejde. Men de seneste fartkontroller fra Østjyske Motorvej viser et andet billede. I 2022 var der 347 person- og materielskadeulykker ulykker ved vejarbejder.

Områdechef Søren Andersen, Vejdirektoratet, siger: 
- Som bygherre har vi både fokus på, at trafikanterne kan komme nemt og sikkert frem, og at opgaverne kan udføres sikkert. Desværre oplever vi og vores entreprenører, at trafikanterne godt kunne blive bedre til at køre opmærksomt og lette foden fra speederen, når de passerer et vejarbejde. Derfor går vi nu ud med en kampagne, der skal huske trafikanterne på netop det.

Læs mere om kampagnen

Nøgleord

Kontakter

Billeder

”Pas på os der vejarbejder” er en ny kampagne fra Vejdirektoratet. Foto: Vejdirektoratet
”Pas på os der vejarbejder” er en ny kampagne fra Vejdirektoratet. Foto: Vejdirektoratet
Download
Download
Download
Download

Information om Vejdirektoratet

Vejdirektoratet
Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

+45 7244 3333https://www.vejdirektoratet.dk/

Følg pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye