Vallensbæk Kommune

SOSU'er der ønsker høj faglig udvikling - vælger Vallensbæk Kommune

Del

Vallensbæk Kommune er blevet udråbt som den tredje mindst udfordrede kommune i landet, når det kommer til at rekruttere SOSU'er. Det viser en undersøgelse FOA har lavet. 

Undersøgelsen som FOA har lavet og som kan ses her: Samlet rekruttering_2022 - Infogram, viser at Vallensbæk, er en attrativ kommune for SOSUer at tage job i.

Dette skyldes flere forskellige faktorer.  Kommunens fokus på høj faglig udvikling, gør Vallensbæk til et attraktivt sted for SOSU-fagfolk at arbejde. Et eksempel på den udvikling er muligheden for at deltage i et længerevarende udviklingsforløb med fokus på personcentreret omsorg, hvor man undervises af en demenspsykolog. Her kompetenceudvikler man hele organisationen og ikke alene den enkelte medarbejder. Det betyder, at ikke kun den enkelte medarbejder bliver faglig dygtig, det gør kollegaerne også. Og det bliver sjovere at have et job, hvor der er et fælles fundament og et fælles sprog så faglige udfordringer kan løses i fællesskab.

- Det har vist sig, at når medarbejderne får mulighed for at udvikle sig fagligt, udvikler de sig også personligt og vokser med deres opgaver. Dette skaber en faglig identitet, som Vallensbæk Kommune lægger stor vægt på, og medarbejderne opfordres til at bruge deres faglighed til gavn for borgerne, siger Susanne Ormstrup, Pleje- og omsorgschef i Vallensbæk Kommune.

I Sikre Hænder

Vallensbæk Kommune har desuden deltaget i et toårigt forbedringsprogram, der hedder I Sikre Hænder. Det har øget både borgernes sikkerhed og kvaliteten af plejen. Samtidig har programmet skabt en større faglig stolthed og arbejdsglæde hos medarbejderne. Medarbejderne bidrager ved forbedringsmodellen selv til at højne fagligheden. Resultatet er, at kommunen har meget få ufaglærte sundhedspersonaler, da man ved rekruttering prioriterer medarbejdere, der kan levere faglighed, nærvær og agere som rollemodeller.

En anden praksis i Vallensbæk Kommune er et øget fokus på relationerne i arbejdet. Dette sker blandt andet, som en del af den lovpligtige værdighedspolitik. I Center for Pleje og Omsorg har vi øje for egen adfærd og den betydning det har for relationen mellem borger og medarbejder. Dette sikrer, at de ældre også inddrages i pleje- og omsorgsarbejdet og styrker deres trivsel.

Susanne Ormstrup udtaler:

- Vi er utroligt stolte af vores resultater og anerkender betydningen af at investere i vores medarbejderes faglige udvikling. Vores mål er at sikre en høj kvalitet i pleje og omsorg for vores borgere, og det opnår vi ved at have dedikerede og dygtige medarbejdere, der er engagerede i deres arbejde.

Vallensbæk Kommunes succes med at tiltrække SOSU'er og skabe et positivt arbejdsmiljø er et eksempel til efterfølgelse for andre kommuner i landet. Den faglige udvikling og vægtningen af nærvær og rollemodeller blandt medarbejderne er afgørende faktorer for at skabe en kvalitetsrig og værdig pleje- og omsorgssektor i hele landet.

Billeder

Om Vallensbæk Kommune

Vallensbæk er en kommune i vækst med cirka 17.000 indbyggere, fordelt på 9,15 km2.

Kommunen tilbyder med sin gode infrastruktur og unikke placering på Københavns Vestegn, optimale muligheder for at komme til og fra job, gode indkøbsfaciliteter, fleksible pasningsmuligheder, optimale betingelser for et sundt og aktivt fritidsliv og fokus på nære relationer og tidssvarende boliger. Store rekreative naturområder omkring landsbyen og ved Strandparken i syd, hvor der også er en lystbådehavn, gør, at man føler sig på landet midt i storbyen.

Følg pressemeddelelser fra Vallensbæk Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Vallensbæk Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum