Aarhus Havn

Presseinvitation: Åbning af Danmarks første landstrømsanlæg til krydstogtskibe

Del

Der bliver i disse dage skrevet danmarkshistorie, når krydstogtskibe anløber Aarhus Havn og kobler sig til landstrøm. Danmarks første landstrømsanlæg til krydstogtskibe står nemlig nu klar til brug.

“Vi er glade for, at vi, som den første havn i Danmark, kan tilbyde krydstogtskibene et reelt grønnere alternativ til dieselmotorerne. Vi tager et vigtigt skridt i en grønnere retning med det nye anlæg. Det ser ud til, at vi får endnu en rekordsæson for krydstogtskibe i Aarhus, og vi har mødt stor interesse for vores landstrømsanlæg fra rederierne”, siger Anne Zachariassen, COO hos Aarhus Havn.   

Aarhus Havn inviterer pressen til at deltage i krydstogtskibet AIDAMars anløb og opkobling til det nye landstrømsanlæg den tirsdag 20. juni kl. 8.45 – 11.00. Talspersoner fra de involverede partere vil være til rådighed for kommentarer og perspektiver under arrangementet.  

Program 

 • Kl. 8.45-9.00: Ankomst og registrering (Polensgade 15, 8000 Aarhus C) 

 • Kl. 9.00-10.00: AIDAMar anløber krydstogtkajen og kobler sig på landstrømsanlægget.  

 • Kl. 10.00-10.15: Korte velkomsttaler v/ 

  • Anne Zachariassen, COO, Aarhus Havn  

  • Manuel Pannzek, kaptajn, AIDAMar  

 • Kl. 10.15–11.00: Mulighed for interviews med følgende talspersoner:  

  • Helene Mølgaard Bæk, Senior Manager, CruiseCopenhagen 

  • Louise Røssell, Senior Manager, Cruise Baltic  

  • Jacob Bjarkam, Head of Sales, PowerCon  

  • Jesper Pedersen Langvad, Senior Project Manager, Konstant  

  • Liselotte Nis-Hanssen, Head of Hospitality & Local Engagement, VisitAarhus

Af hensyn til sikkerhedsforanstaltninger på havneområdet kræver deltagelse tilmelding. Dette foregår via kommunikations- og pressechef hos Aarhus Havn, Daniel Møller Jensen, på damj@portofaarhus.dk.  

Information om landstrømsanlægget  

Aarhus Havn har sammen med Aarhus Kommune og EU investeret 45 millioner kroner i Danmarks første landstrømsanlæg til krydstogtskibe. Anlægget er opført i samarbejde med PowerCon og Konstant efter international standard. Der kan leveres op til 10 MW strøm, som kommer fra danske vindmøller.  

Kontakter

Billeder

Om Aarhus Havn

Aarhus Havn er Danmarks største havn og en central del af den nationale og internationale kritiske infrastruktur. Havnen har på containerområdet en markedsandel på knap 70 pct. og er den største, offentlige bulkhavn. Det betyder, at meget store dele af de danske varer kommer ind i landet via Aarhus Havn, ligesom en markant del af dansk eksport afskibes fra havnen ud til hele verden. Aarhus Havn tilvælges desuden af flere og flere krydstogtskibe, der årligt medbringer mange tusinde turister til Aarhus om hele den østjyske region. 

Aarhus Havn er derudover en betydelig færgehavn, som årligt betjener cirka 1.300.000 personbiler og mere end 3 mio. passagerer. Området på Aarhus Havn er et aktivt erhvervsområde med cirka 150 virksomheder. Aktiviteterne på Aarhus Havn skaber mere end 17.000 job og en årlig værditilvækst på hele 12,2 mia. kr. 

Følg pressemeddelelser fra Aarhus Havn

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Havn

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye