Ny udstilling på Designmuseum Danmark udforsker sporene af en klode i forandring
Den 28. juni åbner Designmuseum Danmark en udstilling, der inviterer publikum til at gå på nysgerrig opdagelse i vores fælles fortid, nutid og fremtid. Gennem sanselige digitale animationer, gletsjerlignende skulpturer og virtuelle landskaber skabt af unge designere og arkitekter sætter udstillingen ENDANGERED SPACES & SPECIES spot på de steder og arter, som forsvinder på grund af menneskets overforbrug af jordens ressourcer og dermed også på en klode i forandring.
Dyre- og plantearter uddør, biodiversiteten er i støt tilbagegang og steder og områder forsvinder. Verden er i forandring, men spørgsmålet er, om vi er klar over konsekvenserne. AKUT-udstillingen ENDANGERED SPACES & SPECIES viser, hvordan designere og arkitekter lige nu bruger avanceret digital teknologi til at udforske, ”bevare” og genskabe de steder og arter, som er ved at forsvinde og uddø. De levendegør fortid, nutid og fremtid og gør dermed de radikale forandringer nærværende for at understrege behovet for akut handling.
Uddøde sommerfugle vakt til live
Den digitale designer og kunstner Ida Lissner udforsker i computergenererede billeder og 3D-animationer relationen mellem menneske, natur og teknologi. Hun skaber sanselige, virtuelle verdener med fortællinger, der efterligner den oplevede fortid og naturen, som vi kender den eller husker den. I animationen Erindringen om Mnemosyne (2021) har Ida Lissners genskabt sommerfuglearten Mnemosyne (mnēmē betyder "erindring" eller "hukommelse"). Mnemosyne er en truet art som allerede er uddød mange steder i verden, fordi dens levesteder er forsvundet. Animationen viser, hvordan Mnemosyne forsvinder og hvordan det vil være, når sommerfuglen ikke længere er her. Værket formidler en følelse af tab og peger på, hvordan vi mennesker er ved at ændre den naturlige verden uigenkaldeligt.
Fra dybden af Svalbards gletsjere
Tideland Studio arbejder på tværs af naturvidenskab, design, arkitektur og kunst og kombinerer feltregistreringer, historiefortælling og oplevelsesdesign i deres bestræbelser på at finde nye perspektiver og løsninger på de udfordringer, som vi står overfor nu og i fremtiden. I projektet Archive of Endangered Spaces har Tideland Studio udforsket, målt og indfanget data fra dybden af Svalbards gletsjere og forsøgt at indfange sporene af et klima i forandring. De virtuelle landskaber er dog lige så uhåndgribelige som den arktiske is. Det viser sig, at observation af verden med laserpræcision ikke giver nogen præcise svar, men fascinerende nye perspektiver på et landskab fanget mellem varighed og sammenbrud. I projektet vises samspillet mellem digitale og fysiske verdener, mellem scanning og fremstilling, mellem science og fiction.
ENDANGERED SPACES & SPECIES indgår i udstillingsrækken AKUT, som sætter scenen for design og designere, der er optaget af den nyeste udvikling og arbejder med større forandringer, der har betydning for os alle. Udstillingsrækken tager emner op, hvor design og designere står i centrum af store samfundsmæssige dilemmaer og udfordringer.
ENDANGERED SPACES & SPECIES kan opleves i AKUT-rummet på Designmuseum Danmark fra den 28. juni til den 22. oktober 2023.
Nøgleord
Kontakter
Lea BolvigPresseansvarligDesignmuseum Danmark
Tlf:+45 30 45 67 18lbo@designmuseum.dkMille Maria Steffen-Nielsen SmithKommunikationsschefDesignmuseum Danmark
Tlf:+45 93 83 84 15mms@designmuseum.dkBilleder
Om Designmuseum Danmark
Designmuseum Danmark er et af Nordens centrale udstillingssteder for dansk og international industriel design, kunstindustri og kunsthåndværk.
Følg pressemeddelelser fra Designmuseum Danmark
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Designmuseum Danmark
Ny keramikudstilling på designmuseet stiller skarpt på ’den gode kop’31.10.2024 08:57:15 CET | Pressemeddelelse
Den 15. november åbner Designmuseum Danmark KOPPEN OG KERAMIKEREN. På udstillingen kan publikum opleve nye kopper af 30 danske keramikere, få indblik i designprocessen bag og et kig tilbage i historien med udvalgte kopper fra museets store samling.
Sidste chance for populær Irma-udstilling3.10.2024 11:23:42 CEST | Pressemeddelelse
Snart lukker udstillingen IRMA – EN DESIGNHISTORIE, der siden åbningen i februar i år har trukket fulde huse på Designmuseum Danmark. Den 20. oktober er sidste chance for at træde ind i det ikoniske blå Irma-univers og gå på opdagelse i supermarkedskædens fascinerende designhistorie.
Rekord-sommer på Designmuseum Danmark28.8.2024 11:35:11 CEST | Pressemeddelelse
De besøgende er strømmet til Designmuseum Danmark i Bredgade denne sommer. Museet, der i juni åbnede en stor udstilling med danske design-ikoner, har netop slået sin egen sommer-besøgsrekord og har rundet flere end 200.000 betalende gæster pr. 1. august.
NY STOR UDSTILLING UDFOLDER HISTORIEN OM DANSK DESIGN22.5.2024 09:45:55 CEST | Pressemeddelelse
Dansk design er berømt over hele verden, men hvem var de store danske designere i det 20. århundrede, og hvordan startede det danske design-eventyr? Designmuseum Danmark udfolder historien om dansk design fra 1920’erne og frem til 1970’erne i en ny, spektakulær udstilling under titlen DANISH MODERN. Den nye permanente udstilling viser nogle af de mest ikoniske danske designgenstande gennem tiden og sætter samtidig spot på klichéerne og forestillingerne om netop ’Danish Modern’.
Ny udstilling på Designmuseum Danmark viser sjældent udstillede japanske træsnit22.3.2024 11:59:40 CET | Pressemeddelelse
Billeder af smukke kvinder og heroiske krigere i kamp kan dette forår opleves på Designmuseum Danmark. Udstillingen I KRIG OG KÆRLIGHED viser nøje udvalgte træsnit fra museets store samling af japansk kunsthåndværk og fortæller historien om træsnittet – et nyt medie i datidens Japan, som spredte underholdning og ideologi, og som var med til at fostre den såkaldte ’japanisme’, der fik stor indflydelse på dansk design.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum