Reaktion fra Københavns Kommune i forbindelse med retssagen om skyderiet i Fields
Under mandagens retsmøde i Københavns Byret, hvor en mand er tiltalt for sidste sommers skyderi i shoppingcenteret Fields, kom det frem, at der på tiltaltes bopæl var fundet planer om et angreb mod et dagtilbud på Amager, Sandslottet, der ligger tæt på tiltaltes bopæl.
Tilhørerne kunne under anklagerens oplæsning af anklageskriftets bilag høre om den tiltaltes interesse for dagtilbuddet, hvor 80 børn har deres hverdag.
-Det er skræmmende, at børn og medarbejdere i et af Københavns dagtilbud overhovedet bliver nævnt i denne forfærdelige sag. Man kan nemt komme til at føle sig meget udsat, og få lyst til at gardere både personale og børn mod alverdens ondskab. Men når man får sundet sig lidt, så synes jeg, at det er vigtigt, at vi holder fast i og insisterer på, at vi vil være en del af et trygt samfund, hvor vi grundlæggende har tillid til hinanden. Det skal vi værne om, og det er særligt vigtigt, når der er noget, som udfordrer det, siger administrerende direktør i Børne- og Ungdomsforvaltningen, Tobias Børner Stax.
Medarbejdere og forældre informeres
Børne- og Ungdomsforvaltningen var inden dagens retsmøde informeret af Københavns Politi om dagtilbuddets rolle i Fields-sagen, og institutionens medarbejdere, forældreråd og forældre er i dag indkaldt til informationsmøder om sagen. Medarbejdere i Sandslottet får stillet psykologberedskab til rådighed, og der er indkaldt vikarer, så der er ekstra voksne til at tage sig af børnene i dag.
-Det er klart at jeg er dybt berørt af denne alvorlige situation. Det er ikke rart at tænke på konsekvensen af den handling som blev planlagt. Men jeg ved jo også, at det her handler om én person - og den mand kommer ikke ud og har derfor ikke mulighed for at gøre alvor af det. Når det er sagt, så er jeg glad for, at der i dag er indkaldt vikarer, så vi har tid til at bearbejde informationerne sammen, men jeg tænkte også, at vi har kompetente medarbejdere og et godt sammenhold i personalegruppen, så den her, den klarer vi også siger Majbrit Møller, der er leder af den klynge dagtilbud, som Sandslottet er en del af.
Pas på, hvad børnene hører
Lisbeth Juul Aggerholm, der er faglig chef i Børne- og Ungdomsforvaltningens område Amager, og leder for blandt andre områdets PPR-psykologer og sundhedsplejersker, minder forældre om, at små børn kan blive urolige, hvis de overhører nyheder og samtaler om et angreb på en børnehave.
Hun anbefaler forældre, at man i de dage, hvor sagen har stor opmærksomhed fra medierne, udlader at have TV-og radio kørende, når børnene er i nærheden, og at man kun taler med andre voksne om sagen og om de tanker eller bekymringer, man kan have.
-Det er helt klart bedst, hvis man kan undgå, at børn bliver inddraget i samtalerne eller bare overhører det – også i TV og radionyheder. Små børn har jo slet ikke den samme forståelse af sagen, og kan blive urolige, hvis de hører om angreb og skyderi mod en børnehave. De kan tro, at det er noget, der sker nu og forstår ikke, at anledningen til omtalen er retssagen, siger hun.
Som voksne passer vi bedst på børnene, når vi optræder roligt og helt som vanligt. Så smitter vores ro nemlig af på børnene, fortæller Lisbeth Juul Aggerholm. Og særligt til forældrene i Sandslottet anbefaler hun, at man forbereder sig på at svare ”i børnehøjde” hvis ens barn undrer sig over den ekstra opmærksomhed der er omkring deres dagtilbud.
-Hvis et barn overhører noget, og spørger, hvad der skete ved vuggestuen eller børnehaven, så fortæl dem, at der for længe siden var en mand, som ville have gjort noget dumt ved vuggestuen/børnehaven, og lige nu er politiet ved at finde ud af, hvor længe han skal være i fængsel, lyder hendes råd.
Respekter børn og voksnes privatliv
Børne- og Ungdomsforvaltningen henstiller til, at medier undlader at kontakte medarbejdere og ledere i Sandslottet, men i stedet kontakter forvaltningens presseteam på telefon 29454073
Vi beder også om, at medierne tager hensyn til børn og voksnes privatliv og respekterer, hvis medarbejdere og forældre ikke ønsker at udtale sig eller blive fotograferet, men vi stiller talspersoner og enkelte billeder af institutionen til rådighed for pressen.
Kontakter
PressetelefonenBørne- og Ungdomsforvaltningen i Københavns Kommune
Tlf:29 45 40 73wj5k@kk.dkFølg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Børne- og Ungdomsforvaltningen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Børne- og Ungdomsforvaltningen
Hvor blev børnene af?27.11.2023 16:57:56 CET | Pressemeddelelse
Finansminister Nikolai Wammen har fremlagt Finansloven for 2024. Selvom aftalen er historisk bred, er der langt fra tilfredshed over alt.
Borgmester stolt af Københavns afgangselever: ”De trækker hele landsgennemsnittet op”10.10.2023 14:47:49 CEST | Pressemeddelelse
Årets afgangselever er den første årgang siden corona-nedlukningerne, som skulle op til eksamen på helt vanlige vilkår, og det kan ses i resultaterne. Der er fald over hele linjen, men eleverne i København ligger alligevel mærkbart over landsgennemsnittet, viser de nye opgørelser fra ministeriet.
Årets budget er et børnebudget: 1,3 milliarder til byens børn og unge13.9.2023 09:42:47 CEST | Pressemeddelelse
Der bliver flere penge til specialområdet, mere musik og bevægelse og pænere skoletoiletter. Alt sammen initiativer, der kan styrke børn og unges trivsel. Københavns Kommunes budget for 2024 er landet og med den også store investeringer til nye dagtilbud, flere specialklassepladser og en helt ny folkeskole.
Hvem skal med mig til fest på slottet?4.9.2023 14:02:38 CEST | Pressemeddelelse
H.K.H Prins Christian fylder 18 år, og du har mulighed for at komme til fest på slottet i selskab med et medlem af Ungerådet i København
Graviditetsbesøg skal afhjælpe et stigende antal efterfødselsreaktioner i København3.7.2023 15:12:35 CEST | Pressemeddelelse
I Københavns Kommune har man registreret en stigning hos forældre med efterfødselsreaktioner. Fra 2019 til 2022 er andelen af mødre med en efterfødselsreaktion steget fra 9,7% til 11,8 % i kommunen. Hos mænd er det også sket mindre stigning, selvom man ikke har screenet lige så mange fædre som mødre. Sundhedsplejen i København har derfor fået afsat ekstra midler til at styrke den tidligere opsporing, så de bedre kan sætte ind og hjælpe, før familien havner i en mulig sårbar situation.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum