Nationalmuseet

Ragnarok på Nationalmuseet

Del

Mød Odin, Loke, Fenrisulven og andre af vikingetidens væsner i Nationalmuseets samling af guldskatte. Alle dage fra 3. til 23. juli. Gratis for børn.

Varslerne tager til. Jorden skælver, Fenrisulvens lænke brister, og de gamle guder står pludselig på museet, for Ragnarok, verdens undergang, er nær. Det er guldet, der har kaldt på guderne.

De har søgt mod de gamle offergaver, for at suge den sidste livskraft ud af Tissøringen, Guldhornene og alle de andre skatte fra en fjern fortid.

Det oplever gæsten

De besøgende bliver mødt af Vølven eller Nornen i Runestenshallen på museet. De guider undervejs, og følger gæsterne til guderne og væsnerne i samlingerne.
Når de finder dem, åbnes porten til gudernes magiske verden og de gamle fortællinger om Ragnarok - dagen hvor gudernes verden går under - vækkes til live. 
Oplevelsen tager ca. 30 min.

Kort om fortællingen om Ragnarok

Ragnarok er myten om verdens undergang og stammer fra den nordiske mytologi. Historien er blevet mundligt overleveret og formodentligt i mange generationer. Den fortælling vi har i dag stammer fra den poetiske Edda nedskrevet i Island i 1200-tallet. Her beskrives verdens skabelse og udslettelse som i et syn. Alt bliver kaos; jorden sættes i brand, himlen falder ned og verden opsluges af et stigende hav. Dernæst genopstår jorden i en ny verdensorden.

Tider
Alle dage fra 3. til 23. juli mellem kl. 11.00 og 15.00.
Gratis for børn under 18 år.

Se også den anmelderoste vikingeudstilling ”Togtet”

Gå heller ikke glip af den anmelderroste særudstilling Togtet, hvor du kan se verdens største samling af skatte fra vikingetiden og tage med Bjørn Jernside på togt i en filmisk oplevelse. Pressen skrev:

”Nyskabende, imponerende og øjenåbnende”
★★★★★
Jyllands Posten

"Ligner den store gevinst i vikinglotto"
❤❤❤❤❤
Politiken

"Fakta og fiktion forenes på fornem vis"
★★★★★★
Berlingske Tidende

Læs mere om ”Togtet” her

Meget mere på Nationalmuseet

Besøg også Børnenes Museum, den nye pengeudstilling KA-CHING! og se hvordan du selv går på jagt efter historien skatte i udstillingen Jagten på Danmarkshistorien

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Nationalmuseet

Nationalmuseet er Danmarks statslige, kulturhistoriske hovedmuseum og omfatter såvel danske som udenlandske kulturers historie

Følg pressemeddelelser fra Nationalmuseet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Nationalmuseet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye