Ragnarok på Nationalmuseet
Mød Odin, Loke, Fenrisulven og andre af vikingetidens væsner i Nationalmuseets samling af guldskatte. Alle dage fra 3. til 23. juli. Gratis for børn.

Varslerne tager til. Jorden skælver, Fenrisulvens lænke brister, og de gamle guder står pludselig på museet, for Ragnarok, verdens undergang, er nær. Det er guldet, der har kaldt på guderne.
De har søgt mod de gamle offergaver, for at suge den sidste livskraft ud af Tissøringen, Guldhornene og alle de andre skatte fra en fjern fortid.
Det oplever gæsten
De besøgende bliver mødt af Vølven eller Nornen i Runestenshallen på museet. De guider undervejs, og følger gæsterne til guderne og væsnerne i samlingerne.
Når de finder dem, åbnes porten til gudernes magiske verden og de gamle fortællinger om Ragnarok - dagen hvor gudernes verden går under - vækkes til live.
Oplevelsen tager ca. 30 min.
Kort om fortællingen om Ragnarok
Ragnarok er myten om verdens undergang og stammer fra den nordiske mytologi. Historien er blevet mundligt overleveret og formodentligt i mange generationer. Den fortælling vi har i dag stammer fra den poetiske Edda nedskrevet i Island i 1200-tallet. Her beskrives verdens skabelse og udslettelse som i et syn. Alt bliver kaos; jorden sættes i brand, himlen falder ned og verden opsluges af et stigende hav. Dernæst genopstår jorden i en ny verdensorden.
Tider
Alle dage fra 3. til 23. juli mellem kl. 11.00 og 15.00.
Gratis for børn under 18 år.
Se også den anmelderoste vikingeudstilling ”Togtet”
Gå heller ikke glip af den anmelderroste særudstilling Togtet, hvor du kan se verdens største samling af skatte fra vikingetiden og tage med Bjørn Jernside på togt i en filmisk oplevelse. Pressen skrev:
”Nyskabende, imponerende og øjenåbnende”
★★★★★
Jyllands Posten
"Ligner den store gevinst i vikinglotto"
❤❤❤❤❤
Politiken
"Fakta og fiktion forenes på fornem vis"
★★★★★★
Berlingske Tidende
Meget mere på Nationalmuseet
Besøg også Børnenes Museum, den nye pengeudstilling KA-CHING! og se hvordan du selv går på jagt efter historien skatte i udstillingen Jagten på Danmarkshistorien
Nøgleord
Kontakter
Karen Torp-PedersenKommunikationsmedarbejder
Tlf:+45 41 20 60 96ktp@natmus.dkBilleder
Links
Nationalmuseet
Nationalmuseet er Danmarks statslige, kulturhistoriske hovedmuseum og omfatter såvel danske som udenlandske kulturers historie
Følg pressemeddelelser fra Nationalmuseet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Nationalmuseet
Vølve splitter vikingebrødre på Nationalmuseet18.9.2023 13:34:48 CEST | Pressemeddelelse
To vikingebrødre, der efter 1000 år blev genforenet på Nationalmuseet, skal nu adskilles igen. De skal give plads til Vølven - vikingernes magtfulde spåkone. Sidste chance for at se vikingebrødrene sammen er 22. oktober 2023.
Se Andreas Mogensens rumdragt på Nationalmuseet21.8.2023 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Nationalmuseet udstiller astronaut Andreas Mogensens rumdragt og skinsuit fra den første mission i 2015. 25. august skal han afsted igen, og denne gang har han et 1500 år gammelt guldsmykke fra Nationalmuseets samlinger med.
Nationalmuseet og Rødovre Centrum laver pengeudstilling i storcenteret30.3.2023 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Fra 30. marts til 14. maj kan man få en forsmag på Nationalmuseets pengeudstilling KA-CHING! i Rødovre Centrum
Vinterferie i instrumenternes verden1.2.2023 08:00:00 CET | Pressemeddelelse
Musikmuseet åbner deres lydlegeplads fra 13.-19. februar kl. 12-16. Gratis for børn under 18 år.
I fremtiden kan du røre ved musikken31.1.2023 06:30:00 CET | Pressemeddelelse
Med Musikmuseets pilotprojekt "Musikhistorien ud af boksen" vil Musikmuseet teste helt nye metoder til at fortælle musikkens historie. Projektet skal give helt nye indgange til den klassiske musik, til musikinstrumenter og til at mærke musikkens magi på egen krop. Pilotprojektet er realiseret med generøs støtte fra Augustinus Fonden.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum