Hummel

De korte 86-shorts bliver revet væk: Solgt mere end dobbelt så mange som de traditionelle

Del

De korte landsholdsshorts fra VM ’86 i Mexico hitter igen blandt de danske fodboldfans, og på bare tre dage er der blevet solgt mere end dobbelt så mange korte shorts som de traditionelle. Det får nu hummel til at melde udsolgt af de ikoniske shorts.

Som en fejring af hummels 100-års jubilæum offentliggjorde DBUs mangeårige tøjsponsor tidligere på ugen, at det danske landshold spiller i den ikoniske udebanetrøje fra VM i 1986 til EM-kvalkampen mod Nordirland i Parken den 16. juni.

Det var dog ikke det eneste fra slutrunden i Mexico, som hummel vakte til live igen. Som en del af trøjelaceringen løftede hummel nemlig også sløret for, at de karaktaktiske korte shorts fra ’86 var tilbage.

Og selvom det er 37 år siden, at Preben Elkjær, Michael Laudrup og Frank Arnesen iklædte sig de korte shorts, tyder det på, at de korte shorts er kommet for at blive.

Efter de første tre dage er de korte landsholdsshorts nemlig blevet revet væk på landsholdsshoppen.dk, og det får nu hummel til at melde udsolgt.

”De korte shorts fra ’86 blev på mange måder symbolet på et af de mest populære landshold igennem tiderne, og derfor synes vi også, det vil være forkert at relancere trøjen uden at bringe shortsene til live igen,” siger hummel CEO, Allan Vad Nielsen, og fortsætter:

”Det er dog ingen underdrivelse at sige, at moden inden for fodboldshorts – og ikke mindst længden på dem – har ændret sig markant siden 1986. Derfor var det mest af alt også tænkt som en sjov gimmick fra vores side med de korte shorts, men det har været fantastisk at opleve den store interesse fra de danske fans. Det kan man jo kun smile af,” slutter hummel-direktøren.  

hummel ønsker ikke at kommentere på det konkrete antal solgte 86-shorts, men oplyser, at der er blevet solgt mere end dobbelt så mange af de korte shorts som af de traditionelle landsholdsshorts.

Til kampen mod Nordirland den 16. juni vil landsholdet spille i de traditionelle shorts.

Kontakter

Billeder

Om Hummel

hummel er et dansk sports- og modebrand med en historik, der rækker tilbage til 1923. hummel designer, producerer og markedsfører sportstøj, træningstøj, udstyr og sneakers til både børn og voksne, kvinder som mænd. Gennem de fire produktkategorier teamsport, footwear, kids, sport lifestyle samt udvalgte premium co-labs, leverer hummel flere gange årligt nye styles i deres gennemførte mix af retro og tidsaktuelle trends. hummel A/S er en del af Thornico koncernen.

Følg pressemeddelelser fra Hummel

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hummel

Her er fortællingen bag 86-trøjen: Designere rejste 120 dage om året og skabte en af historiens mest ikoniske fodboldtrøjer15.6.2023 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse

For 37 år siden designede Birgit Leitner og Anne-Mette Ernst Danmarks ikoniske landsholdstrøje fra VM i 1986, der af mange anses for at være en af de flotteste fodboldtrøjer nogensinde. I forbindelse med hummels 100-års fødselsdag, og relanceringen af trøjen, fortæller de to designere for første gang historien om, hvordan de på baggrund af 120 rejsedage om året fandt inspirationen til et af historiens mest anerkendte trøjedesigns i et sylokale i Hørning.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum