DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

Historisk: Ungdomsdelegater til forhandlingsbordet ved stor FN-konference

Del

I disse dage bliver der taget store skridt for Danmark og Danmarks ungdom, når to ungdomsdelegater forhandler på vegne af Danmark ved ILO’s arbejdskonference i Genève.

Maria Bøge Blenstrup er ungdomsdelegat indenfor tematikken 'Faglært Uddannelse og Jobskabelse'. Foto: Ida Guldbæk Arentsen
Maria Bøge Blenstrup er ungdomsdelegat indenfor tematikken 'Faglært Uddannelse og Jobskabelse'. Foto: Ida Guldbæk Arentsen Ida Guldbæk Arentsen

De har før fået lov til at lytte med eller følge med virtuelt, når International Labour Organizations (ILO) store årlige arbejdskonference, International Labour Conference (ILC) løber af stablen.

Men 111. gang er lykkens gang, når Danmarks to ungdomsdelegater indenfor tematikken ’Faglært Uddannelse og Jobskabelse’ i disse dage sidder med ved konferencens forhandlingsbord i Genève.

Her skal de deltage i forhandlingerne om ”Quality Apprenticeships” og ”Just Transition”, hvor de kæmper for give ungdommen perspektiv i diskussionerne om lærlinges forhold og rettigheder samt en retfærdig, grøn omstilling med grønne faglærte og flere jobs til unge.

”Det er virkelig vigtigt, at Danmark er gået forrest ift. at tage unge med til International Labour Conference, ikke blot som observatører, men som en del af forhandlingerne og konferencens kerne,” siger ungdomsdelegat Maria Bøge Blenstrup, der ved ILC skal give indlæg til forsamlingen på vegne af Danmark.

Det er langt fra almindeligt, at nationerne giver ordet til unge mennesker på de største FN-konferencer. Maria og hendes makker Morten Ryoms tilstedeværelse vender derfor en del hoveder i Genève. 

”At Danmark er det første land til at give unge taletid til International Labour Conference er virkelig blevet bemærket og taget godt imod både af regeringer, fagforeninger og arbejdsgivere til konferencen. Det indlysende, at når vi bl.a. forhandler ”Quality Apprenticeships”, så skal ungdommen selvfølgelig inddrages og høres, ” siger Maria Bøge Blenstrup.

Danmarks ungdomsdelegatprogram til FN har kørt i mere end 50 år og administreres af DUF på vegne af Udenrigsministeriet, og Maria Bøge Blenstrup og Morten Ryoms deltagelse er et stort skridt i den rigtige retning ifølge DUFs forkvinde Christine Ravn Lund.

”DUF arbejder hver dag for at øge unges indflydelse i flest mulige arenaer. Derfor er vi selvfølgelig begejstrede for, at Maria og Morten taler Danmarks sag, ved en så betydningsfuld FN-samling som ILC,” siger Christine Ravn Lund.

International Labour Conference startede 5. juni og løber frem til 16 juni.

Om Danmarks ungdomsdelegater til FN

Otte ungdomsdelegater til FN repræsenterer danske unge i multilaterale fora og giver unge en stemme i internationale beslutningsprocesser. Derudover bidrager ungdomsdelegaterne til formidling og forankring af globale dagsordner og verdensmål blandt danske unge gennem oplysningsaktiviteter.

De otte ungdomsdelegater bidrager med ungdommens perspektiv på følgende temaer:

  • Demokrati og partnerskaber
  • Faglært uddannelse og jobskabelse
  • Klima og miljø
  • Ligestilling og seksuel og reproduktiv sundhed og rettigheder (SRSR)

Nøgleord

Kontakter

Dansk Ungdoms Fællesråd

Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF) er paraplyorganisation for ca. 80 landsdækkende, demokratiske børne- og ungdomsorganisationer, der i alt repræsenterer over 600.000 danske børn og unge.

Følg pressemeddelelser fra DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum