Udenrigsministeriet

Dansk eksport i april 2023

Del

I april 2023 faldt Danmarks samlede eksport 1,2 pct. i forhold til marts. Årsstigningstakten, dvs. de seneste 12 måneder i forhold til 12 måneder forud, blev reduceret til 20,5 pct.  

I løbende priser faldt den samlede eksport af varer og tjenester 1,2 pct. i april 2023 i forhold til marts i henhold til den seneste sæsonkorrigerede opgørelse fra Danmarks Statistik. Vareeksporten faldt 0,3 pct., mens tjenesteeksporten faldt 2,6 pct. Årsstigningstakten, dvs. de seneste 12 måneder i forhold til 12 måneder forud, for hele eksporten blev reduceret til 20,5 pct.

null

Faldet i eksporten i april i forhold til marts var i alt 2 mia.kr. og var sammensat af et fald på 1,9 mia.kr. i eksporten af varer, som ikke krydser grænsen og 1,7 mia.kr., som skyldes fald i tjenesteeksporten. Omvendt steg eksporten af varer, som krydser grænsen, dvs. er produceret i Danmark, med 1,6 mia.kr.

USA bidrog mest til faldet i april med et minus på 5,2 mia.kr., svarende til et fald på 20 pct. i forhold til marts. Herefter kom Tyskland med et fald på 1,3 mia.kr., svarende til 6,7 pct. i forhold til marts. Også eksporten til flere andre lande faldt, mens der i løbende priser var vækst til Sverige (3,6 pct.) og til Norge (1,6 pct.) i forhold til marts.

Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til cheføkonom Jacob Warburg, jacwar@um.dk

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Gennemgangen af Palæstina-programmet er afsluttet18.6.2024 20:48:06 CEST | Pressemeddelelse

Udenrigsministeriet har lavet en grundig gennemgang af hele det danske landeprogram til Palæstina i forlængelse af sidste års gennemgang af dele af landeprogrammet. Gennemgangen har blandt andet konkluderet, at bistanden har leveret resultater, er relevant og at danske midler ikke direkte eller indirekte er tilgået personer eller organisationer, som er opført på EU’s og FN’s sanktionslister. Gennemgangen har også bekræftet, at der ikke er indikationer på, at danskstøttede civilsamfundsorganisationer har opildnet til had og vold i deres kommunikation.

Danmark vil styrke båndet til vestafrikanske kystlande12.6.2024 11:41:47 CEST | Pressemeddelelse

De to vestafrikanske kystlande Senegal og Elfenbenskysten er nøgleaktører i den bredere vestafrikanske region. Begge lande er ledet af demokratisk valgte regeringer, bidrager til regional stabilitet og udvikling og har i de seneste år oplevet stigende vækst. Samtidig udfordrer ustabilitet i Sahellandene, klimaforandringer, migration og manglende jobmuligheder for den unge generation begge lande. Lige nu besøger minister for udviklingssamarbejde og global klimapolitik, Dan Jørgensen, Senegal og Elfenbenskysten.

Danmark støtter uddannelse af ukrainske kvinder til traditionelle mandefag11.6.2024 09:43:20 CEST | Pressemeddelelse

På en konference for Ukraines genopbygning med en række af verdens statsledere i Berlin i dag annoncerer regeringen ny støtte til blandet andet efteruddannelse i Mykolaiv. Indbyggere skal efteruddannes inden for fag, efterspurgt på det lokale arbejdsmarked og drivende for den ukrainske økonomi. Pakken indeholder også støtte til at øge adgang til vand- og elforsyning. Det danske bidrag er en del af regeringens fjerde genopbygningspakke til Ukraine til en værdi af i alt 250 millioner kroner.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye