Billund Kommune

Hastighedsgrænse ændres på Grenevej

Del

Politiet ønsker at øge hastighedsbegrænsningen på den østlige del af Grenevej. Billund Kommune ønsker modsat at fastholde den nuværende begrænsning af hensyn til beboere i området.

Politiet har overfor forvaltningen i Teknik, Plan og Kultur i Billund Kommune påpeget, at den eksisterende hastighedsbegrænsning på 60 km/t på den østlige del af Grenevej i Billund skal ændres således, at hastigheden fremover bliver 80 km/t. Det er politiets opfattelse, at vejens meget lige forløb, indretning og form godtgør, at hastigheden bør være 80 km/t.

Formand for Teknik-, Plan- og Kulturudvalget, Simon Nicolajsen Jørgensen (A), stiller sig uforstående overfor politiets ønske om at hæve hastigheden på vejstrækningen.

"Jeg undrer mig meget over, at politiet ønsker at hæve hastigheden på en vejstrækning, der er placeret tæt op af et boligområde. En øget hastighed vil, alt andet lige, medføre øget støjpåvirkning på de ejendomme, der ligger ud mod vejen," siger han og uddyber:

"Der er en række ejendomme på sydsiden af vejen, der har direkte udkørsel til vejen, herunder to autocamper-pladser. Den øgede hastighed øger i min optik risikoen for uheld på strækningen."  

Forvaltningen har været i dialog med politiet omkring fastholdelse af den nuværende hastighedsbegrænsning på 60 km/t. Billund Kommune vil fortsat søge dialogen med politiet i forhold til at forsøge at fastholde den nuværende hastighedsbegrænsning.

Udvalgsformanden forklarer:

"Jeg ved, at forvaltningen har forsøgt at fastholde den nuværende hastighedsbegrænsning på 60 km/t, og jeg håber, at vi i Teknik-, Plan- og Kulturudvalget kan være enige om at lægge et politisk pres på politiet for at fastholde den nuværende hastighedsgrænse.

Politiet er i henhold til færdselsloven bemyndiget til at fastsætte hastighedsgrænser på det kommunale vejnet. Det er således ikke op til kommunen at beslutte, hvilken hastighed der skal være på vejnettet.

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Billund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Billund Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum