Dyrenes Beskyttelse

Dyrenes Beskyttelse guider: 5 forholdsregler i sommervarmen

Del

Sommervarmen ligger over Danmark og uanset hvilket kæledyr du har, er det vigtigt at tage ekstra hensyn når temperaturen stiger. Alt lige fra skygge til et badebassin kan hjælpe dyrene med at holde de høje temperaturer ud.

De varmere temperaturer er ikke lige gode for alle. Kæledyrene lider under sommervarmen, og derfor opfordrer Jens Jokumsen, familiedyrschef i Dyrenes Beskyttelse til, at man tager sine forbehold og sørger for afkøling af familiemedlemmerne med pels eller fjer.

- Det giver både afkøling og leg hjemme i haven, hvis hunden kan soppe i et badebassin. Desuden kan hunde også blive solbrændt, og hos nogle hunderacer skal der bruges solcreme på ører, næse og andre steder med tynd pels eller direkte bar hud. En anden mulighed er at blande hundens foder med vand og fryse det til is i passende blokke, som både kan være en hyggelig aktivitet for hunden, men også køle den, når den slikker på isen, siger Jens Jokumsen.

Dyreejere gør klogt i at undgå aktiviteter midt på dagen, hvor temperaturen er højest og underlag som asfalt er brændende varme. Aktiviteterne bør være om morgenen eller om aftenen, så temperaturen er faldet.

Skab skyggehygge for dit kæledyr


For alle kæledyr gælder det, at der altid skal sørges for fri adgang til rigeligt skygge. Det gælder både for hunde og katte, men også kaniner, marsvin og andre dyr, der holdes på begrænset plads.

- Kaniner, marsvin og andre dyr på begrænset plads kan netop få problemer om sommeren, da de ikke altid har mulighed for at søge skygge Det gælder også tamfugle såsom undulater. Undulater viser at de har det varmt, ved at sidde med åbent næb og holde vingerne ud fra kroppen. Hvis man skal køle sine fugle, kan en vandforstøver være en god løsning, hvis fuglene er trygge ved det. Den kan bruges til fjer, ben og fødder på fuglen, siger Jens Jokumsen.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at solen bevæger sig meget i løbet af en dag. Så det kan godt være, at du har efterladt din kanin eller marsvin i skyggen, men i løbet af en dag har skyggen nået at rykke sig en hel del, og så er dyret i farer.

Derfor er det vigtigt at forsyne løbegårde med et halvtag, parasoller eller lignende, så dyrene altid kan komme i skygge, få afkøling og have adgang til masser af frisk vand.

[FAKTABOKS] De fem forholdsregler:

  1. Altid adgang til skygge i form af halvtag, parasol el.lign.
  2. Altid adgang til masser af frisk vand.
  3. Undgå gåtur med hunden midt på dagen.
  4. Badebassin til hunden.
  5. Solcreme, hvis kæledyret har tynd pels eller bar hud nogle steder.

Kontakter

Medievagten i Dyrenes Beskyttelse

Dyrenes Beskyttelses medievagt er tilgængelig døgnet rundt for henvendelser pr. mail eller telefon (modtager ikke SMS)

Tlf:40841512presse@dyrenesbeskyttelse.dk

Om Dyrenes Beskyttelse

Vi hjælper dyr i nød, stopper overgreb mod dyr og kæmper for et respektfuldt og bæredygtigt forhold mellem dyr, mennesker og natur.

Følg pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum