Esbjerg Kommune

Sommerens trafik gennem Ribes bykerne tælles

Del
Et infomøde den 19. juni bliver den officielle start på et nyt projekt, der skal tage livtag med trafik- og parkeringsudfordringerne i Ribes bykerne. Sommeren byder på trafiktællinger, mens der næste år vil være forsøg baseret på resultaterne.

Udfordringerne er ikke nye. Gennemkørende og parkeringssøgende trafik i Ribes gamle bykerne øges i turistsæsonen, og mange parkerede biler i de smalle middelaldergader bidrager til, at hverken besøgende eller beboere oplever Ribes bykerne fra sin bedste side. Derfor genopliver Esbjerg Kommune nu ambitionerne om at løse den gordiske knude, som trafik- og parkeringsudfordringerne traditionelt har udgjort.

I 2017 fremlagde Esbjerg Kommune et debatoplæg med udgangspunkt i et større analysearbejde og input fra flere interessenter. Flere faktorer bidrog til, at handlinger lod vente på sig, herunder implementeringen af den dynamiske p-henvisning, en længerevarende renovering af Dagmarsgadebroen, udvidelse af rute 24 og ikke mindst årene med covid-19.

”Med dette projekt trækker vi en streg i sandet, og baserer det efterfølgende arbejde på spritnye tal fra sommeren 2023. Derfor vil man i sommermånederne opdage, at Esbjerg Kommune på forskellige vis indsamler data om trafik, parkering og besøgende i Ribes bykerne. Her bidrager også medlemmerne fra den følgegruppe, som består af forskellige interessenter i Ribe”, siger Henning Ravn, udvalgsformand for Plan & Byudvikling.

Alle interesserede, der vil høre mere om trafiktællingerne og den efterfølgende proces, kan komme til infomøde den 19. juni kl. 19-20 på Ribe Danhostel.

Udover trafiktællingen indsamles der også en række andre data som fx om bilerne er indregistreret i Danmark, omsætningstal og parkeringsbelægning. Samlet vil tallene danne grundlag for at iværksætte midlertidige løsninger allerede i 2024 og igen i 2025. Forsøgene vil vare i seks uger, og efter evaluering af forsøgsperioderne skal der tages stilling til den fremtidige regulering af trafik og parkering i Ribes bykerne.

Kontakter

Formand for Plan & Byudvikling Henning Ravn, henra@esbjerg.dk,
tlf. 40 10 12 46

Billeder

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er landets femtestørste by og Danmarks EnergiMetropol. Vi har sat ambitiøse klimamål og går forrest i den bæredygtige udvikling, hvor byen spiller en central rolle for hele Europas grønne kurs.

I Esbjerg Kommune er pionerånd og viljen til fremdrift en del af DNA'et, og der er ikke langt fra idé til handling. Vores nye mål for Esbjerg er at blive et fyrtårn inden for oplevelser og kultur. Her er allerede masser af spændende muligheder, og nu sætter vi turbo på, så endnu flere får øje på Esbjerg.

Danmarks ældste by, Ribe, ligger i Esbjerg Kommune, og her emmer det af kultur og charme, lige som stationsbyen Bramming er populær og driftig. Samtidig nyder Esbjerg Kommune godt af en perlerække af aktive landsbyer med stærke fællesskaber.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum