Billund Lufthavn

Belgien ser interesseret mod Vestdanmark

Del

De er kendt for at lave fantastisk øl, vidunderlig chokolade og pommes frites i verdensklasse. Ja, det er Belgien vi skriver om. Nu skal de imidlertid opdage Vestdanmark som turister. Derfor er 44 belgiske rejsebureauagenter inviteret på rundtur til Vestdanmarks mange attraktioner.

Re-Connected midlerne skal understøtte ruten mellem Billund Lufthavn og Bruxelles i Belgien med Brussels Airlines. PR-foto: Brussels Airlines.
Re-Connected midlerne skal understøtte ruten mellem Billund Lufthavn og Bruxelles i Belgien med Brussels Airlines. PR-foto: Brussels Airlines.

Under Coronapandemien blev luftfarten og turismen på tværs af landegrænserne nærmest lagt ned. Sidenhen har Danmark etableret en støtteordning til at genstarte luftfarten. I Vestdanmark hedder støtteordningen ”Vestdanmark Re-Connected”. Formålet er at genstarte og fastholde centrale rutedestinationer, og det kan bl.a. gøres ved at markedsføre Vestdanmark – i det her scenarie er det med til at understøtte ruten mellem Billund Lufthavn og Bruxelles i Belgien med Brussels Airlines. Markedsføringen starter med et ugelangt besøg fra de 44 belgiske rejsebureauagenter fra 11. juni.

– I Billund Lufthavn har vi haft stor succes med at genoprette ruter til vigtige destinationer, som er centrale for erhvervsliv og danske turister. Men det er enormt vigtigt, at vi også husker trafikken den anden vej, derfor er Re-Connected midlerne gode, fordi vi i samarbejde med VisitDenmark og de omkringliggende destinationer kan markedsføre Vestdanmark og tiltrække turister til Danmark, fortæller Jesper Klausholm, direktør for ruteudvikling, marketing og kommunikation i Billund Lufthavn og fortsætter:

– Midlerne er i det her tilfælde knyttet til Brussels Airlines’ genstart fra Billund, fordi de er et vigtigt flyselskab for Danmark, der både åbner op til den politiske kerne, men også som et hub, der åbner op for resten af verden. Men vi ser en større tendens til, at der er flere belgiske turister ombord på flyet til Danmark, end vi tidligere har set. Det skal vi understøtte med markedsføring af Vestdanmark i Belgien, og det ser vi meget frem til.

Belgien: Interessant marked for dansk turisme

VisitDenmark markedsfører Danmark på en række udenlandske markeder for at tiltrække turister hertil. Lige nu er Belgien ikke prioriteret, men Belgien har et stort potentiale, som Re-Connected midlerne kan være med til at sætte skub i.

– Belgien er ikke et prioriteret marked, men vi holder altid øje med nye muligheder, og her er Belgien et interessant marked med vækstpotentiale. I de senere år har de belgiske turister vist stigende interesse for Danmark. Samtidig er belgierne højforbrugende turister, og med en kort afstand til Danmark taler Belgien også ind i den stærke nærmarkedstendens, vi ser i øjeblikket. Derfor bakker vi op om Billund Lufthavn og destinationerne omkring for at få det optimale ud af markedsføringsmidlerne i Re-Connected, så Brussels Airlines får en god opstart i Billund, siger Mette Rodenhuis-Carlsen, markedschef for VisitDenmark i Nederlandene.

Bredt udbud til belgiske turister

Den 11. juni flyver 44 belgiske rejsebureauagenter til Vestdanmark via Billund Lufthavn, hvor de skal på rundtur hos de forskellige destinationer i Vestdanmark – herunder Destination Trekantområdet, Destination Sønderjylland, Destination Vadehavskysten og besøge en stor del af medlemmerne i LEGOLAND Billund Resort.

Destinationerne og attraktionerne i Vestdanmark oplever flere belgiske turister i højsæsonerne, hvor de ofte er kørt hertil. Bilen vil stadig være attraktiv for mange, men nu åbner flyet op for flere forskellige slags ferier, hvor det er forventeligt, at de korte city breaks bl.a. kan være med til at få flere belgiske besøgende til Vestdanmark – også uden for højsæsonen.

– Vi ser et stigende antal af belgiske turister i vores område generelt og i særdeleshed i LEGOLAND Billund Resort. Stigningen ligger hovedsageligt i højsæsonen, men ligeledes i weekenderne, hvilket indikerer, at flere belgiske familier benytter sig af de omkringliggende attraktioner. Vi ser store muligheder for især at vækste inden for skuldersæsonen og dermed byde belgiere velkommen hele året rundt gennem vores direkte bro til verden, Billund Lufthavn, afslutter Martin Perregaard Bitsch, direktør i Destination Trekantområdet.

Faktaboks: De belgiske ambassadører skal på rundtur:

Rejsebureauagenterne bor under hele opholdet bo i Lalandia, mens de skal opleve forskellige attraktioner hos Destination Trekantområdet, Destination Sønderjylland og Destination Vadehavskysten. De skal bl.a. opleve: LEGOLAND, LEGO House, Marsk Tower, Resort Rømø, Christiansfeld, Kongernes Jelling og Ribe Vikingecenter.

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Billund Lufthavn

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Billund Lufthavn

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum