Forsikring & Pension

F&P: God havplan hæmmes af ét stort minus

Del
Folketingets partier har indgået aftale om en ny havplan for Danmark, der i høj grad rammer en svær balance mellem udbygning af vedvarende energi og beskyttelsen af Danmarks havmiljø. F&P kvitterer positivt for aftalen, men ærgrer sig over, at havplanen samtidig rummer ét stort minus i form af et stop for de såkaldte åben dør-projekter.

- Vi er som forsikrings- og pensionsbranche stærkt optaget af at sikre en bæredygtig fremtid for det næste generationer, og den nye havplan formår at sikre en balance mellem mere vedvarende energi og beskyttelsen af vores havmiljø. Men vi ærgrer os godt nok over, at planen samtidig lukker for åben dør-ordningen, siger underdirektør Tom Vile Jensen fra F&P, brancheforening for forsikrings- og pensionsbranchen.

Han hæfter sig positivt ved, at 30 procent af det danske havareal bliver dedikeret til vedvarende energiproduktion

- Det er utrolig positivt, at vi nu får en langsigtet ramme for havvindudbygningen, selvom det betyder et beklageligt farvel med åben-dørordningen, som politikerne efter vores opfattelse godt kunne have fastholdt for at sikre endnu flere nye VE-projekter, siger Tom Vile Jensen.

Samtidig hilser branchen den nye havnaturfond velkommen

- Aftalen sørger for, at natur og biodiversitet får de bedst mulige betingelser for sameksistens med havvindmøllerne under den grønne VE-udbygning. Det er entydigt godt nyt, siger Tom Vile Jensen.

Selvom branchen gerne havde set en fortsættelse af åben dør-ordningen, ser branchen nu i stedet frem mod hurtigst muligt at få mulighed for at investere i havvind efter den historiske aftale om udbud af statslige havvindmølleparker med op til 14 GW havvindmøller.

- Danmark er i benhård konkurrence med resten af verden om grønne investeringer. Så nu er det eksekveringskraften og tempoet, som bliver helt afgørende for at sikre investeringerne i Danmarks havvindudbygning. Derfor opfordrer vi regeringen til at fremlægge en langsigtet energiinvesteringsplan for de næste etaper i udbygningen af vedvarende energi, siger Tom Vile Jensen.

Nøgleord

Kontakter

Birgitte Hougaard, presserådgiver, F&P: 41919119

Information om Forsikring & Pension

Forsikring & Pension
Forsikring & Pension
Philip Heymans Allé 1
2900 Hellerup

41919101http://www.forsikringogpension.dk

F&P er brancheorganisation for forsikrings- og pensionsselskaberne i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Forsikringsbranchen forundret over stormflodskritik fra ministeren25.11.2023 08:28:50 CET | Pressemeddelelse

Den såkaldte stormflodsordning er en statslig ordning, som de private forsikringsselskaber understøtter ved at bistå skaderamte borgere og taksere stormflodsskaderne. Siden den seneste stormflod ramte i oktober, har selskaberne og deres medarbejdere arbejdet på højtryk for at hjælpe borgerne. Derfor er branchen forundret over, at Erhvervsministeriet rejser kritik af branchen for ikke i tilstrækkelig grad at overholde et pludseligt defineret servicemål på 24 timer.

Brevkasse: Uvildige rådgivere fra Forsikringsoplysningen gør dine læsere klogere på forsikring17.11.2023 15:15:00 CET | Pressemeddelelse

De fleste ved, at forsikringer er gode at have, men ved dine læsere, hvad der helt præcist gælder i enkeltsager? Har de fx styr på, om kaskoforsikringen dækker, hvis man ikke har skiftet til vinterdæk og kører galt, fordi det er glat? Hvordan man bedst forebygger risikoen for skorstensbrand? Og om der gælder en særlig tidsfrist i forhold til anmeldelse af stormflodsskader?

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum