Kommende Better Energy solcellepark ved Fraugde skal give grøn strøm til Carlsberg og det danske elnet

Del

I Odense Kommune nær Fraugde er en ny Better Energy solcellepark på vej efter byrådets godkendelse. Med den godkendte lokalplan kan Better Energy nu meddele, at det er Carlsberg, der kommer til at aftage strøm fra den kommende solcellepark ved Fraugde.

Carlsberg indgik sidste år en elkøbsaftale med Better Energy, der betyder, at bryggeriet aftager 29 GWh om året af ny grøn og støttefri strøm fra en nyetableret solcellepark. Og nu kan de to parter fortælle, at den placeres tæt ved Fraugde i Odense Kommune, efter at byrådet tidligere i år godkendte lokalplanen.  

Solcelleparken på 74 hektar kommer årligt til at levere omkring 82 GWh svarende til det gennemsnitlige årlige elforbrug for ca. 51.000 danskere, eller næsten 30% af Odenses 180.000 indbyggere.

Den grønne elkøbsaftale er hovedårsagen til, at Better Energy opfører solcelleparken. Den er en del af Carlsbergs ambitiøse bæredygtighedsprogram Together Towards ZERO and Beyond, som blandt andet inkluderer målene:

    • I 2030 skal al elektricitet komme fra vedvarende kilder, der bidrager til ny grøn strøm til elnettet – fx gennem egenproduktion eller længerevarende elkøbsaftaler.
    • I 2030 skal alle bryggerier globalt være CO2-neutrale og i2040 skal hele værdikæden være CO2-neutral.

”I Carlsberg har vi allerede taget flere skridt mod den grønne omstilling, men vi kan gøre mere og er ambitiøse. Og derfor er vi meget glade for, at vi nu kan tage næste skridt sammen med Better Energy om at få placeret en solcellepark, der fra 2024 producerer ny, grøn strøm,” siger Tenna Skov Thorsted, senior sustainability manager i Carlsberg Danmark.

Solcelleparker som skridt på vejen mod Odense Kommunes klimaplaner

Solcelleparken ved Fraugde understøtter visionen om en klima- og miljøvenlig storby ved at bidrage til grøn energi. Visionen er besluttet i Odense Kommunes klimaplan ’Klimaneutral 2030’.

I Better Energy mærker man en stigende interesse fra virksomheder og kommuner, der ønsker at bidrage aktivt i den grønne omstilling. Og her handler det ifølge Better Energy ikke blot om at finde et areal, der er stort nok. Det handler samtidig om, at solcelleparken skal forankres i lokalområdet, og her er solcelleparken i Fraugde et godt eksempel:

”I vores arbejde med at udvikle nye solcelleparker er vi altid grundlæggende styrede af, om solcelleparken kan integreres og forankres i lokalområdet, og med den kommende park er vi lykkedes med det i stærkt samarbejde med Odense Kommune og lokalområdet,” siger Esben Billeskov, chef for projektudvikling i Better Energy.

For at solcelleparken i Fraugde kan etableres bliver markerne på området udtaget af landbrugsdrift, og i stedet er der blevet sået græs. Gødning og sprøjtning er derfor fortid. Samtidig bliver parken et græsningsareal for får og bidrager til øget biodiversitet.

Aftale med direkte effekt på den grønne omstilling
For Carlsberg repræsenterer aftalen en vigtig milepæl i bæredygtighedsprogrammet:

”Den nye elkøbsaftale er med til at understøtte vores nye bæredygtighedsprogram, Together Towards ZERO and Beyond, hvor vi har udvidet vores allerede ambitiøse mål og tilføjet nye. Derudover er vi glade for at bidrage til omlægningen af grøn strøm i Danmark ved at tilføre mere grøn strøm til det danske elnet,” siger Tenna Skov Thorsted.

Solcelleparken vil efter planen være tilsluttet elnettet i 2024. Better Energy ejer og er ansvarlig for opførslen, driften og vedligeholdelsen af den kommende park.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Følg pressemeddelelser fra Better Energy

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Better Energy

Årsrapport 2023 – Better Energy mere end fordoblede grøn energiproduktion i 202325.4.2024 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Better Energy offentliggjorde i dag sin årsrapport for 2023, der beretter om solid fremgang og stærke forretningsmæssige milepæle i et år med investeringer og strategisk eksekvering. Virksomheden øgede produktionen af vedvarende energi, udvidede sine porteføljer af vedvarende energiparker og inkluderede flere parker i sine tre joint venture-partnerskaber. I 2024 forudser Better Energy en stigning i forretningsaktiviteterne, hvilket afspejles i øgede forventninger til året.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye