DI - Dansk Industri

DI: Sådan skal 2,5 mia. kr. styrke Danmarks mindre virksomheder

Del
DI lancerer 16 forslag til Danmarks nye erhvervsfremmestrategi, som danner rammerne for milliardbeløb til dansk erhvervsliv.

Geopolitisk usikkerhed, krig i Europa, pres på forsyningskæder, høje energipriser, inflation og en omfattende ny EU-regulering har skabt behov for at forbedre mindre og mellemstore virksomheders vilkår. Frem til 2028 er afsat 2,5 milliarder kroner til indsatsen. Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse sætter retning for den nye strategi i morgen torsdag den 8. juni – DIs 16 forslag er et indspil til forhandlingerne.

- Udviklingen af en ny erhvervsfremmestrategi er et oplagt tidspunkt at stoppe op og se på, om staten bruger de mange penge til erhvervsfremme rigtigt. Her mener vi i DI, at det skal være enklere for virksomhederne at ansøge om erhvervsfremme. Vi kommer med nogle helt konkrete bud på indsatser, der vil styrke SMV’erne i en tid præget af stor usikkerhed, siger DI’s chef for erhvervsfremme, Jes Lerche Ratzer.

Han påpeger, at erhvervsfremmeindsatsen kan gøre en afgørende forskel for at ruste landets iværksættere og SMV’er bedre til at tage hånd om de mange forandringer, som påvirker deres hverdag lige nu.

- Men det kræver, at tilbuddene er let tilgængelige og tilpasset virksomhedernes behov. Der er vi langt fra i mål endnu, siger DI-chefen ,der især peger på alt for meget bureaukrati i erhvervsfremmeindsatsen som et stort problem.

- I dag bliver virksomhederne mødt af alt for mange bøvlede dokumentationskrav og procedurer, der kan afholde dem fra at gøre brug af erhvervsfremmetilbud en anden gang. Deres indsats skal kort sagt stå mål med den værdi, som de får med sig hjem. Derfor er der brug for, at vi  tager grundlæggende livtag med bureaukratiet, så fremtidens erhvervsfremmeindsats i langt højere grad møder virksomhederne i øjenhøjde, siger Jes Lerche Ratzer.

Eksempelvis kan virksomhederne i dag risikere at vente op mod 12 måneder på at få udbetalt pengene til at styrke deres forretningsudvikling, fra at de reelt har afholdt udgifterne. Derfor åbner DI op for at anvende straksudbetaling af midler i erhvervsfremmeindsatsen.

DIs 16 forslag til at forbedre erhvervsfremmeindsatsen og styrke virksomhedernes vilkår kan læses her: En ny erhvervsfremmestrategi for Danmark - DI (danskindustri.dk)

Følg os på:

    

Kontakter

Jes Lerche Ratzer, DIs chef for erhvervsfremme, 2674 2891, jelr@di.dk
Lars Bøgeskov, pressekoordinator, 2236 3138, larb@di.dk

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Danmark går glip af vækstmuligheder med e-handel21.9.2023 10:47:41 CEST | Pressemeddelelse

Danske virksomheder har ifølge en ny undersøgelse fra Dansk Industri svært ved at få besat ledige stillinger med eksperter i e-handel. Manglen på medarbejdere betyder, at dansk erhvervsliv halter efter udviklingen i resten af Europa med e-commerce. Det betyder, at dansk erhvervsliv og dermed Danmark går glip af store vækstmuligheder. DI er nu gået sammen med bl.a. PostNord for at sætte fokus på problemet, bl.a. i forbindelse med en konference om e-handel i Industriens Hus i dag.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum