Københavns Kommune Socialforvaltningen

Københavns Kommune tilslutter sig rettighedserklæring for hjemløse

Del
Et bredt flertal i Københavns Borgerrepræsentation har valgt at stemme ja til, at kommunen skal tilslutte sig erklæringen Homeless Bill of Rights. Erklæringen skal styrke den igangværende indsats mod ufrivillig hjemløshed og mulighed for et nyt tværeuropæisk samarbejde mellem storbyer.

Københavns Kommune har et mål om, at borgere ikke længere skal opleve ufrivillig hjemløshed. Derfor har et bredt flertal i Københavns Borgerrepræsentation valgt at stemme ’ja’ til at tilslutte sig erklæringen Homeless Bill of Rights.

Tilslutningen til erklæringen skal styrke den igangværende prioritering af hjemløseområdet og sende et signal om, at København fortsat tager udfordringen med at nedbringe ufrivillig hjemløshed seriøst. Derfor vækker vedtagelsen også stor glæde hos socialborgmester Karina Vestergård Madsen.

”Det er et vigtig skridt for byens hjemløse, at vi har besluttet at tilslutte os Homeless Bill of Rights. Erklæringen kommer til at supplere det arbejde, som vi startede med vores Plan for bekæmpelse af hjemløshed rigtig godt, og den kan blive en vigtig løftestang til nå vores mål om at bekæmpe ufrivillig hjemløshed i København. Vi skal hele tiden blive bedre til at give vores hjemløse borgere så gode rammer som muligt. Og her kan erfaringer fra andre storbyer være en del af opskriften på succes,” siger socialborgmester Karina Vestergård Madsen (Ø).

Også overborgmester Sophie Hæstorp Andersen er glad for det signal, som tilslutningen til erklæringen er med til at sende.

“Det er langt fra alle københavnere, der lever det fede, privilegerede storbyliv. Alt for mange hænger i med det yderste af neglene og lever ufrivilligt på gaden. Dem skal vi gøre alt, hvad vi kan for at hjælpe. Derfor tilslutter vi os Homeless Bill of Rights, som synliggør hjemløses rettigheder. Både overfor dem selv og for omverdenen. Det er samtidig et vigtigt signal om, at vi tager vores mål om at afskaffe ufrivillig hjemløshed meget seriøst,” siger overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S).

Fælles europæisk front og vidensdeling

Ved at tilslutte sig Homeless Bill of Rights indskriver Københavns Kommune sig i et fællesskab med en række andre europæiske storbyer, der ligeledes har skrevet under på erklæringen. Dermed skaber Homeless Bill of Rights også nye mulighed for, at storbyerne kan samarbejde og dele viden på hjemløseområdet.

”Jeg er stolt og glad over, at København nu kan tilslutte sig Homeless Bill of Rights. Vi skal i København have et socialt inkluderende byrum, hvor der er de bedst mulige forhold for de mest udsatte borgere i vores by, og dette er et vigtigt skridt i den rigtige retning for at skabe et bedre byrum for alle”, siger teknik- og miljøborgmester Line Barfod (Ø).

Det er den europæiske paraplyorganisation Feantsa, som står bag Homeless Bill of Rights, som består af 11 grundlæggende menneskerettigheder, der er relevante for hjemløse.

Fakta: 

  • Medlemsforslaget om at tilslutte sig Homeless Bill of Rights blev stillet af Ø, S, SF, R, V og DF.
  • Madrid, Barcelona og Gdansk er blandt de andre europæiske storbyer, der har tilsluttet sig erklæringen.

Kontakter

Information om Københavns Kommune Socialforvaltningen

Københavns Kommune Socialforvaltningen
Københavns Kommune Socialforvaltningen
Bernstoffsgade 17
1592 København V

33 66 33 66https://www.kk.dk/sof

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Socialforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Socialforvaltningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum