Billund Kommune

Hærværk i Grindsted ødelægger faciliteter for friluftslivet

Del

En nedbrændt shelter ved Tronsøen er nu meldt til Politiet, og hærværket og oprydning beløber sig til langt over 50.000 kr.

"I Billund Kommune er det en politisk prioritering, at der skabes gode muligheder for naturoplevelser og friluftsliv. Derfor er det rigtigt trist og ærgerligt, at tingene bliver ødelagt," udtaler Peter Borgen, afdelingsleder for Trafik, Park og Natur i Billund Kommune.

I knap et år har den nye shelterplads ved Tronsøen givet mulighed for overnatning i det fri til glæde for byens borgere, men efter hærværket er fremtiden for shelterpladsen usikker. Også en udsigtsplatform ved Grindsted Å ved Ottetalssøen, der blev sat op i efteråret, har allerede nu været udsat for hærværk. Det samme gælder en platform i trækronerne samme sted, som er overmalet med graffiti, og her har der også været forsøg på brandstiftelse.

Unges mødesteder ramt

Faciliteterne ved Grindsted Å har i særlig grad været tiltænkt unge mennesker, der her kunne få et mødested i naturen, lidt væk fra de voksnes øjne. Mængden af affald i området, tyder også på, at området bliver flittigt brugt, men desværre har brugerne ikke været gode til at passe på stedet og rydde op.

"Derfor vil vi internt opfodre til, at der på skolerne bliver taget en snak med de unge om deres adfærd i naturen. På samme måde håber vi, at forældre også vil spørge nysgerrigt ind til hærværket blandt deres unge mennesker," siger Peter Borgen.

Usikker fremtid for friluftsfaciliteter i Grindsted

”Der er nu ryddet op efter hærværket, men det er endnu ikke besluttet, om der skal sættes en ny shelter op ved Tronsøen,” siger Peter Borgen og fortsætter ”Med de mange tilfælde af hærværk i Grindsted-området vil vi nøje overveje, om vi skal bruge flere penge her, eller koncentrere indsatsen andre steder i kommunen.”

Kontakter

Billeder

Følg pressemeddelelser fra Billund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Billund Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum