Sex & Samfund

Ny rapport: 9 ud af 10 har oplevet grænseoverskridende adfærd i det københavnske natteliv

Del

9 ud af 10 af de adspurgte i ny rapport svarer, at de har oplevet grænseoverskridende adfærd i det københavnske natteliv. Rapporten er udviklet af Alliance for et tryggere natteliv, som består af Copenhagen Pride, Københavns Frie Promotere og Sex & Samfund og har til formål at undersøge københavnernes oplevelser med grænseoverskridelser og diskrimination i hovedstadens natteliv.  

I dag udkommer rapporten ’Diskrimination og grænseoverskridende adfærd i det københavnske natteliv’, som er udviklet af Alliance for et tryggere natteliv, der består af Copenhagen Pride, Københavns Frie Promotere og Sex & Samfund.

Rapporten baserer sig på dels en kvantitativ spørgeskemaundersøgelse blandt 1412 respondenter indsamlet over sommeren og efteråret 2022, samt tre kvalitative fokusgruppeinterviews med udvalgte målgrupper af brugere af det københavnske natteliv foretaget i foråret 2023.

Blandt rapportens adspurgte har 9 ud af 10 oplevet seksuelt grænseoverskridende adfærd, mens 8 ud af 10 af de adspurgte kvinder har oplevet diskrimination på baggrund af deres køn mindst én gang. Desuden viser rapporten, at bestemte grupper af minoriteter er særligt udsatte. Eksempelvis har 6 ud af 10 af de adspurgte ikke-heteroseksuelle mænd oplevet at være blevet udsat for et seksuelt overgreb i nattelivet.

Alliance for et tryggere natteliv mener, at rapporten kalder på en bredere undersøgelse af det københavnske natteliv og at byen har et fælles ansvar for at stoppe diskrimination og grænseoverskridelser i nattelivet samt handling fra både myndigheder og aktører.

Myndigheder, nattelivsaktører og nattelivsbrugere kan sammen gøre det muligt at færre københavnere oplever diskrimination og grænseoverskridende adfærd i nattelivet. Det kræver dog handling fra alle parter samt de rigtige værktøjer. I rapporten kommer vi med konkrete anbefalinger til, hvordan vi sammen kan være en del af løsningen, og vi står i KFP klar til at dele vores viden og uddanne både personale og arrangører.” siger Kir S. Thomsen, forperson i Københavns Frie Promotere.

"Vi har alle et fælles ansvar for, at det skal være trygt at gå i byen i København. Specielt for kvinder, LGBTI+ personer og etnisk minoriserede er dette et kæmpe problem, som vi kun kan løse ved at der tages fælles ansvar. I samarbejde med aktører i det københavnske natteliv og vores virksomhedspartnere vil vi både skabe opmærksomhed på et tryggere natteliv, men ikke mindst også skabe konkrete, nye, tryghedsskabende initiativer. Vi skal alle bidrage med det vi kan, og vi er stolte af vores deltagelse og hele alliancens vigtige arbejde." siger Benjamin Hansen, organisatorisk forperson for Copenhagen Pride.

Der er noget helt galt, når krænkelser og diskrimination nærmest er en fast del af at tage i byen. Særligt unge kvinder lægger helt konkret krop til en usund kultur. Rapportens alvorlige vidnesbyrd peger på behovet for en kulturforandring i det københavnske natteliv. Der er brug for en samtykkebaseret festkultur, hvor alle uanset køn og seksualitet kan føle sig trygge og nyde festen som et frirum uden frygt for overgreb og grænseoverskridende adfærd,” siger Majbrit Berlau, generalsekretær for Sex & Samfund.

Alliance for et tryggere natteliv inviterer til event i forbindelse med udgivelsen af rapporten. Det foregår onsdag d. 7. juni kl. 12.00 - 14.00 i Nationalmuseets festsal. Pressen er velkommen.

Rapporten er støttet af Mino Ung, LGBT Asylum, DareGender, Sabaah, Lev og Lad Leve, Amnesty International, Everyday Sexism Project Danmark, Dansk Kvindesamfund og Another Life.

Rapporten er finansieret af Københavns Kommunes Nattelivsudvalg.

Kontakt

Københavns Frie Promotere: Forperson Kir S. Thomsen, Tlf: 50704231, kir@k-f-p.dk                  

Copenhagen Pride: Organisatorisk forperson Benjamin Hansen, Tlf: 42414011,

benjamin.hansen@copenhagenpride.dk

Sex & Samfund: Presseansvarlig Pernille Buch, Tlf: 29714222,

pb@sexogsamfund.dk

Kontakter

Links

Om Sex & Samfund

Sex & Samfund kæmper for alles ret til at være den, de er, elske hvem de vil og få de børn, de ønsker.

Det har vi gjort i mere end 60 år. Men kampen fortsætter, fordi fordomme, diskrimination, sexsygdomme, uønskede graviditeter og mødredødelighed stadig ødelægger alt for mange liv både i Danmark og verden rundt.

Rettigheder i forhold til køn, krop og seksualitet er en holdningsmæssig og politisk kampplads. Sex & Samfund står som del af en stærk global bevægelse forrest i kampen for disse rettigheder og for at skabe opbakning i Danmark og i verden.

Følg pressemeddelelser fra Sex & Samfund

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sex & Samfund

Tuborgfondet støtter Sex & Samfunds nye indsats: Flere unge for samtykke1.5.2024 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Med støtte fra Tuborgfondet vil frivillige i Sex & Samfund de næste 2½ år engagere unge fra hele landet til dialog om, hvordan vi får skabt en ny samtykkekultur. Det skal ske gennem oplysende events, kampagner og samtaleaktiviteter. Projektet har særligt fokus på, at alle unge - på tværs af køn, geografi og holdninger - føler sig inkluderet og inviteret ind i samtalen om samtykke.

Sex & Samfunds kampagne Uge Sex sætter skærmkroppen på skoleskemaet5.2.2024 05:15:00 CET | Pressemeddelelse

Danske unge bruger næsten fire timer dagligt på sociale medier, hvor de eksponeres for kropsidealer, som er svære at leve op til. Så svære, at de ville ønske, at deres egen krop så anderledes ud. Omkring hver anden får lyst til at tabe sig. En ud af tre får lyst til at lave om på deres krop med kosmetiske indgreb. På skærmen er der ikke plads til usikkerhed og det skaber en afgrund mellem det, de unge ser i spejlet og det de ser på skærmen. Derfor sætter Sex & Samfunds kampagne Uge Sex i år fokus på skærmkroppen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye