Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Politikere enige om løft af idræt og kultur i København

Del
Forligskredsen bag Lynetteholm sætter rammen for Københavns økonomi de næste to år med en bred principaftale. Flere og nye idrætsfaciliteter og en helt ny multihal er på vej.

Et bredt flertal på Københavns Rådhus har indgået en to-årig principaftale, der udstikker kursen for byen mange år fremover.

Blandt andet er partierne enige om at finde 6,3 milliarder kroner til mere metro frem mod 2035, om at styrke cykelinfrastrukturen med en ny cykelbro over havnen mellem Enghave Brygge og Islands Brygge og at tage næste skridt for at skabe en grøn kile på området fra Bispeengbuen til Langebro ved at nedgrave biltrafikken på H.C. Andersen Boulevard og Åboulevarden.

Den indgåede aftale prioriterer flere og nye idrætsfaciliteter som en del af byudviklingen både på skoler og i udsatte boligområder, ligesom der skal foretages en samlet renoveringsplan af eksisterende faciliteter.

”Jeg er glad for, vi har landet en bred aftale hen over midten, hvor vi både tager ansvar for København og udvikler byen. Der er i gennemsnit tre-fire gange så mange indbyggere pr. idrætsfacilitet i hovedstaden, som på landsplan. Det gør vi igen noget ved, for det er afgørende, at man får mulighed for at indgå i sunde og aktive fællesskaber,” siger kultur- og fritidsborgmester Mia Nyegaard (RV).

Eksempelvis bliver arbejdet med en helt ny multihal i Tingbjerg og et helt nyt Gymnastikkens Hus nu igangsat.

Også henholdsvis Sundby og Valby Idrætspark skal yderligere udvikles. Det er meningen, at finansieringen skal muliggøres ved at fremrykke Idrætsmilliarden, som man nu vil indgå i en dialog med staten omkring.

I aftalen bliver der også afsat midler til en ny pulje til faciliteter, der kan rumme folkelige kultur- og idrætstilbud. Midlerne skal gå til større strategisk vigtige idræts- og kulturfaciliteter, der giver et løft af københavnernes adgang til idræt og kultur.

”Det er vigtigt, at vi tænker idræts- og kulturtilbud ind som en del af byudviklingen med blandt andet skoleidrætshaller. Det har med aftalen også været vigtigt for mig at prioritere mere metro til københavnerne, så man nemt kan bruge byen fremadrettet. Når vi skal planlægge mere metro, er det oplagt at indtænke kultur og idræt sammen med eksempelvis de nye stationer, når der nu alligevel skal bygges,” siger Mia Nyegaard.

Principaftalen er indgået af partierne, som også er med i forligskredsen bag Lynetteholm. Aftalen sætter rammen for de kommende to års budgetter i Københavns Kommune.

Læs hele aftaleteksten her.

Kontakter

Pressekontakt

33 66 23 45 (modtager ikke SMS)

Links

Information om Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen
Rådhuspladsen 1
1599 København V

+45 33 66 33 66https://www.kk.dk/kff

Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommunes fornemmeste opgave er at samarbejde med københavnerne om at skabe en by, der lever og udvikler sig.

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Danmarks største velkomstarrangement vender tilbage i endnu større rammer21.9.2023 12:35:48 CEST | Pressemeddelelse

København er en international by, og hver femte københavner har i dag et udenlandsk pas. Det er en gevinst for danske virksomheder og det danske samfund mener bl.a. kultur- og fritidsborgmester Mia Nyegaard (RV), som sammen med beskæftigelses- og integrationsborgmester Jens-Kristian Lütken (V) og uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund (M) skyder Danmarks største velkomstarrangement for internationale borgere, International Citizen Days, i gang i Øksnehallen d. 22.-23. september.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum