Vallensbæk Kommune

42 nye ladestandere til Vallensbæk Kommune

Del

Vallensbæk Kommune investerer nu i en grønnere fremtid ved at opsætte 42 nye ladestandere. Dermed tager kommunen et kæmpe spring over kommuner med ladestandere.

Nu bliver det snart muligt at oplade sin elbil på parkeringspladserne ved Birkely, Piletræet, Pilehaveskole, Sundhedshuset, Korsagergård, Idrætscenteret, Rådhuset, Egholmskolen og Strandparken. Det har Vallensbæk Kommune nu indgået en kontrakt om.

Den nye satsning vil gøre det muligt for bilister at oplade deres elbiler på en nem og bekvem måde, mens de besøger kommunens faciliteter. Vallensbæk har mange pendlere fra hovedstadsområdet, hvorfor det bliver mere bekvemt at benytte sig af el-bilen.

Borgmester Henrik Rasmussen udtaler:

- Vi er glade for at kunne tilbyde vores borgere og besøgende muligheden for at oplade deres elbiler på vores parkeringspladser. Det er en vigtig del af vores arbejde med at skabe en mere bæredygtig fremtid for Vallensbæk Kommune og bidrage til den grønne omstilling.

PowerGo har i samarbejde med Spirii og Kemp & Lauritzen vundet retten til at opsætte ladestandere på parkeringspladserne ved Birkely, Sundhedshuset, Idrætscenteret, Egholmskolen og Strandparken.

EWII har vundet retten til at opsætte af ladestandere på parkeringspladserne ved Piletræet, Pilehaveskole, Korsagergård og Rådhuset.

Ladestanderne vil være let tilgængelige for alle, og vi er overbeviste om, at dette vil øge antallet af elbiler i området og give borgerne en bedre oplevelse på de offentlige parkeringspladser.

- I EWII er vi rigtig glade for at komme til Vallensbæk og være en del af den grønne omstilling. Kravene til ladestandere stiger i takt med, at antallet af elbiler stiger, og vi sætter en ære i at gøre vores ladestanderne tilgængelige og lette at bruge for alle.” siger Jesper Nicolaisen, chef for ladeinfrastruktur i EWII.

Også PowerGo ser frem til samarbejdet.

- Vi er glade for at samarbejde med kommunen og vores partnere om at forsyne Vallensbæk med et offentligt opladningsnetværk. På den måde gør vi opladning endnu nemmere for elbilister. På PowerGos ladestationer kan du oplade med 100% grøn strøm, hvilket er et stort bidrag til Danmarks energiomstilling, siger Ivo van Dam, Chief Technology Officer i PowerGo.

Der bliver i alt taget 42 almindelige parkeringspladser og ændret til ladepladser. Af de 42 ladepladser vil 2 af dem (ved rådhuset) være lynopladere og resten vil være almindelige ladere.

Den videre proces bliver at operatørerne søger tilladelse hos Radius til tilkobling af ladestanderne til elnettet. Vi kan desværre ikke sige hvornår ladestanderne er klar til brug.

Om Vallensbæk Kommune

Vallensbæk er en kommune i vækst med cirka 16.500 indbyggere, fordelt på 9,15 km2.

Kommunen tilbyder med sin gode infrastruktur og unikke placering på Københavns Vestegn, optimale muligheder for at komme til og fra job, gode indkøbsfaciliteter, fleksible pasningsmuligheder, optimale betingelser for et sundt og aktivt fritidsliv og fokus på nære relationer og tidssvarende boliger. Store rekreative naturområder omkring landsbyen og ved Strandparken i syd, hvor der også er en lystbådehavn, gør, at man føler sig på landet midt i storbyen.

Følg pressemeddelelser fra Vallensbæk Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Vallensbæk Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum