HK Danmark

Fællesformand for HK Østjylland træder tilbage

Del
Jesper Thorup fratræder frivilligt posten som fællesformand for HK Østjylland efter anklager om krænkende adfærd.

I forbindelse med sagen om tidligere formand for FH, Lizette Risgaard, har HK modtaget flere henvendelser om, at fællesformand for HK Østjylland, Jesper Thorup, har udvist krænkende adfærd.

- I HK har vi nultolerance overfor seksuel chikane. Det betyder ikke, at man ikke må begå fejl, men hvis ens adfærd gør andre kede af det, utrygge eller krænker dem, så skal man ændre sin adfærd med det samme, man bliver bevidst om det, siger forbundsformand for HK, Anja C. Jensen, og tilføjer:

- HK arbejder for et trygt arbejdsmiljø. Det gælder selvfølgelig også hos os selv. HK er på godt og ondt en arbejdsplads, som alle andre, og derfor er jeg meget optaget af, at vi selv handler på samme måde, som vi forventer af arbejdsgiverne.

- Vi har fået vores advokat til at gennemgå henvendelserne, og derefter har vi forelagt sagen for Jesper Thorup. Han har på denne baggrund frivilligt valgt at trække sig fra posten som fællesformand af hensyn til HK, siger Anja C. Jensen.

Fratrædelsen sker frivilligt og har fulgt den proces, som HK’s adfærdskodeks for politisk valgte tilskriver.

Næstformand for HK Østjylland Hans-Henrik Hansen bliver fungerende fællesformand.

Kontakter

Information om HK Danmark

HK Danmark
Weidekampsgade 8
2300 København C

70 11 45 45http://www.hk.dk/

Følg pressemeddelelser fra HK Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra HK Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum