3F

3F: Vi håber dette er den sidste lappeløsning

Del
Et flertal af Folketinget har fredag genindført retten til uddannelsesløft på 110 pct. dagpenge. En lappeløsning, der kun gælder året ud. 3F opfordrer regeringen til at sætte uddannelsesløftet på finansloven for 2024.

Uddannelsesløftet på 110 pct. dagpenge var en kæmpe succes i at bekæmpe ledighed og uddanne faglærte. Derfor er det særdeles positivt, at et flertal i Folketinget nu har genoplivet uddannelsesløftet. Desværre er det kun kortvarigt og i en svækket tilstand.

"Det giver da et stort smil på læben, at Folketinget har genindført retten til uddannelsesløft på 110 pct dagpenge. En ordning, der til vores store skuffelse udløb i 2022 uden at blive forlænget, men mit smil blegner lidt, da ordningen kun bliver genindført for 2023. Jeg vil opfordre regeringen til at følge op med en permanent bevilling på finansloven for 2024,” siger Søren Heisel, forbundssekretær i 3F.

”Jeg synes, det er ærgerligt, at regeringen fortsætter denne vaklen omkring ordningen. Den har været en stor succes, men det fulde potentiale bliver begrænset af den korte genindførsel. Det kunne undgås, hvis man havde lyttet til 3F og gjort uddannelsesløftet permanent, men det kan nås endnu,” siger Eva Obdrup, forretningsfører for 3F’s a-kasse.

Uddannelsesløftets korte genopstandelse bliver samtidig svækket af, at udvalget af uddannelsesmuligheder er blevet reduceret med 33 pct.

”Det er en noget forkølet genindførsel, hvor de ledige slet ikke har det samme udvalg af uddannelser, som de havde sidste år. Så ikke nok med, at man kun genindfører ordningen for et halvt år, så har man også reduceret mulighederne for de ledige,” siger Eva Obdrup.

”En af de største udfordringer, vi står over for i fremtiden, er manglen på faglært arbejdskraft. Det er afgørende for den grønne omstilling, at vi får flere faglærte. Derfor synes jeg, at det er besynderligt, at man har valgt at skære ned på udvalget af faglærte uddannelser, som de ledige kan bruge uddannelsesløftet til,” siger Søren Heisel.

Retten til uddannelsesløft på 110 pct. dagpenge bliver genindført den 1. juli 2023 og vil gælde resten af 2023.

Nøgleord

Kontakter

For yderligere information, kontakt 3F's pressetelefon på 88 92 88 92.

Information om 3F

3F
3F
Kampmannsgade 4
1790 København V

70 300 300http://www.3f.dk/

Følg pressemeddelelser fra 3F

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra 3F

DA fordrejer debat om tilbagetrækning26.9.2023 10:21:58 CEST | Pressemeddelelse

- DA forsøger i dag at fordreje den offentlige debat om tilbagetrækningsordninger og ønsker igen at svinge pisken og sparekniven over slidte og nedslidte danskere, siger 3F's næstformand, Tina Christensen. - Men i løbet af det seneste år er det samlede antal danskere, som regeringen skønner vil være på efterløn, tidlig pension og seniorpension i 2030, blevet nedjusteret og er nu 16.000 lavere, end tidligere forventet. - På trods af denne kendsgerning forsøger DA at dramatisere specifikt tallet for seniorpension, og DA’s direktør problematiserer tilmed den lægelige vurdering, som ligger til grund for de nedslidte borgeres ret til seniorpension. - Det er da tankevækkende og socialt set meget usympatisk, at DA altid har et negativt fokus rettet imod de mest udsatte grupper, der ofte har haft den længste tilknytning til arbejdsmarkedet. - Derimod finder DA det åbenbart ikke bekymrende, at 8.000 velstillede danskere hvert år vælger at selvpensionere sig selv. Disse, formentlig veluddannede

3F: Godt tilfreds med centrale elementer i ny VEU-trepartsaftale12.9.2023 20:51:32 CEST | Pressemeddelelse

- Jeg er virkelig godt tilfreds med de centrale elementer i denne aftale, siger forbundssekretær Søren Heisel, 3F. - AMU-skolerne har i en årrække døjet med en udfordret og usikker økonomi pga. kortsigtede finansierings-betingelser. Aftalen giver et væsentligt kvalitetsløft til de skoler og AMU-centre, der tilbyder kurser til ufaglærte og faglærte. 119 mio. kr. bliver landets AMU-skoler løftet med hvert år, så langt øjet rækker. Dertil kommer mange flere digitale læringsmidler, så undervisningen bliver både fagligt styrket, mere interessant og up-to-date. Men ikke nok med det, så er det også sikret med aftalen, at der er lønkompensation under AMU-kurserne på højeste dagpengesats. Dertil kommer kompetencefondenes muligheder for at toppe oven på. - Vores ufaglærte, faglærte og faktisk hele Danmarks konkurrenceevne og den grønne omstilling er fuldstændig afhængige af et stærkt, smidigt og attraktivt efteruddannelsessystem. Den her aftale, vi nu har indgået, giver et godt fundament for AMU

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum