DI - Dansk Industri

Biden-besøg vigtig for erhvervslivet

Del
Mødet mellem statsminister Mette Frederiksen og præsident Biden har ikke kun formel betydning. USA er Danmarks største handelspartner, og besøget har stor betydning for danske virksomheder og for dansk økonomi og velstand.

I dag besøger den danske statsminister Mette Frederiksen USAs præsident Joe Biden. Det er første amerikanske præsident-besøg fra en dansk statsminister siden Lars Løkke Rasmussen besøgte Donald Trump i marts 2017, og besøget imødeses med positiv forventning af dansk erhvervsliv.

- For erhvervslivet er det helt klart vigtigt, at statsministeren plejer forholdet til Danmarks største handelspartner. Samhandlen med USA er af enorm betydning for Danmarks eksport og samlede økonomi og velstand, så det er vigtigt, at styrke forholdet mellem vore to lande. Vigtigheden forstærkes af, at fremtiden byder på store muligheder for endnu større dansk eksport til USA – især på det grønne område, medicin og biosolutions, siger international direktør i DI Thomas Bustrup, der har helt konkrete forventninger til samtalen mellem de to statsledere.

- Helt konkret håber jeg, at statsministeren og Biden når at tage nogle af de vigtigste handelspolitiske emner op i deres samtale. Det gælder særligt det tætte transatlantiske samarbejde mellem EU og USA samt grøn omstilling og biosolutions, siger Thomas Bustrup.

Samtidig er det klart, at statsledernes samtale skal følges op af den danske delegation og af andre aktiviteter imellem de to lande omkring besøget.

- Det er selvfølgelig begrænset, hvor dybt Mette Frederiksen og Joe Biden kan nå at gå ned i detaljer i deres forholdsvis korte samtale. Så i dagene omkring mødet drejer det sig om at få Danmarks temaer og interesser ind i alt det, der foregår i anledning af besøget. Talrige møder, udveksling og længerevarende samarbejder på politisk og diplomatisk niveau er også en af de ting, som Danmark får ud af statsministerens besøg, siger Thomas Bustrup.

Følg os på:

    

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

DI: Nyt udvalg skal sætte fokus på energieffektivisering28.9.2023 14:41:29 CEST | Pressemeddelelse

Danmark har brug for ny lovgivning, der fremmer energieffektivisering. Derfor har DI's generalforsamling besluttet at nedsætte et nyt udvalg, der skal give konkrete forslag og rådgivning til, hvordan Danmark skal fremme energieffektivitet. Energieffektivitet er sammen med grøn energi en af de vigtigste byggesten til at nå de ambitiøse klima- og energimål hurtigt og billigt samtidig med, at området byder på betydelige nationale og internationale forretningsmuligheder.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum