Ombold

Viborg lægger asfalt til Danmarksmesterskabet i fodbold for socialt udsatte mennesker

Del

Op mod 250 udsatte mennesker, der fx kæmper med hjemløshed, misbrug og psykisk sårbarhed, vil i september sætte kursen mod Viborg for at nyde OMBOLD-fællesskabet og dyste om Danmarksmesterskabet i gadefodbold.  

En forhåbentlig solbeskinnet Garnisionsplads i Viborg vil danne en smuk ramme, når OMBOLD og Viborg Kommune den 22. og 23. september 2023 afvikler Danmarksmesterskabet (DM) i gadefodbold for mennesker i udsatte positioner.

Selvom der både er flotte pokaler og en masse ære på spil, så der det alligevel det trygge og positive fællesskab, der vil være det mest centrale, når det store arrangement løber af stablen. Meningen med arrangementet er nemlig at give alle spillere et afbræk fra hverdagen og mulighed for at nyde at være en del af et sundt fællesskab.

- Viborg Kommune arbejder aktivt med at inkludere alle i de stærke fællesskaber, man får gennem idræt. Derfor er jeg glad for, at DM i OMBOLD bliver spillet i Viborg, fordi det meget tydeligt viser, at idræt og sammenhold er vigtigt for os alle. Derfor håber jeg også, at rigtig mange mennesker vil kigge forbi Garnisionspladsen løbet af de to dage, hvor turneringen spilles og bakke op om spillerne, siger borgmester i Viborg Kommune, Ulrik Wilbek.

Danmarksmesterskabet er OMBOLDs flagskib

OMBOLD arrangerer i løbet af året regionale mesterskaber i hele Danmark. Mesterskaberne er populære blandt spillerne, men der er ingen tvivl om, at DM er noget helt særligt.

- Vi ved, at for mange af spillerne er DM højdepunktet på hele året. Som det eneste af vores mesterskaber, bliver DM afviklet over to dage, og om aftenen spiser og hygger alle sig sammen. Det gør virkelig noget ved fællesskabet, og det bliver helt fantastisk at have en smuk ramme som Viborg til at afvikle det hele i, udtaler Martin S. Pedersen, direktør for OMBOLD.

DM er dog ikke bare en fantastisk begivenhed for spillerne. DM er også være med til at nuancere billedet af at være et menneske i en udsat position. Ifølge direktøren for OMBOLD bliver DM nemlig en scene, hvor den almene dansker kan se, hvor meget vores udsatte medmennesker har at byde på:

- Man kan sige, at vi flytter vores spillere fra bænken til banen. Det gør vi selvfølgelig ikke bogstaveligt, men vi gør meget ud af, at fodboldbanerne til DM bliver placeret centralt i byen, så der bliver skabt et rum, hvor hr. og fru Danmark, får mulighed for at kigge med og opleve, hvor meget vores spillere har at byde på. Der findes mange grader af udsathed, og vi er slet ikke i tvivl om, at DM er med til at gøre den almene dansker klogere på, hvad udsathed vil sige.

Garnisionspladsen udgør spillepladsen

Det bliver asfalten på Garnisionspladsen, der udgør underlaget til DM i gadefodbold. Her vil OMBOLD opstille deres mobile gadefodboldbaner, og om formiddagen den 22. september vil arrangementet blive skudt i gang.

Banerne har samme mål som de baner, hvor der spilles på til VM for Hjemløse. VM spilles i år i USA, og her vil Danmark være repræsenteret ved et mandligt og et kvindeligt landshold, som OMBOLD også står bag. Og der er stor sandsynlighed for, at både nuværende og tidligere spillere på Hjemløselandsholdet, vil spille med til DM i Viborg.

Kontakter

Ombold

NGO’en OMBOLD er et forandringsskabende og inkluderende fodboldfællesskab for socialt udsatte og mennesker ramt af hjemløshed, som danner grobund for positiv udvikling i forhold til fysisk og mental sundhed, nye venskaber og øget livskvalitet.

Under mottoet ‘Fodbold, Fællesskab og Forandring’ har OMBOLD siden 2003 engageret og aktiveret mere end 15.000 voksne, som ikke naturligt opsøger eller er en del af almindelige idrætsforeninger, via vores åbne lokale træninger, stævner og AsfaltLigaen.

Følg pressemeddelelser fra Ombold

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ombold

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum