Klimatilpasning: Pulje på 150 mio. kr. åbner for ansøgninger til kystbeskyttelse
Nu åbner en ny pulje på 150 mio. kroner til kystbeskyttelsesprojekter.
Sidste år modtog 10 projekter tilsagn om støtte til vigtige kystbeskyttelsesprojekter. Blandt andet i Hjørring, Esbjerg, Svendborg og Køge Kommune. Puljen hjælper kommuner og digelag til at gennemføre store og økonomisk ressourcekrævende kystbeskyttelsesprojekter, og miljøminister Magnus Heunicke håber på mange ansøgninger.
"Klimaforandringerne og det mere ekstreme vejr sætter vores kyster og diger under pres. Derfor skal vi have sikret os bedst muligt mod oversvømmelser og mod, at havet æder sig for langt ind på vores kyster. Jeg opfordrer kommunerne til at melde sig med gode projekter," siger miljøminister Magnus Heunicke.
Puljen på de 150 mio. kroner er åben for ansøgninger frem til den 2. oktober 2023.
Læs her, hvordan man søger om midler i puljen: https://kyst.dk/kyster-og-klima/pulje-2023/
Fakta
- Ca. 430.000 mennesker risikerer i dag at blive direkte berørt af oversvømmelser og/eller kysttilbagerykning (erosion). På ca. 2.160 km af den danske kyststrækning anbefales ifølge Kystdirektoratets nationale risikokortlægning, Kystplanlægger.dk, i dag en reduktion af risikoen.
- Om 50 år er den potentielle udfordring ifølge Kystdirektoratet steget til ca. 3.070 km kyst på grund af bl.a. klimaforandringer. Dette vil berøre ca. 523.000 mennesker.
- Langsigtede helhedsløsninger, der forebygger oversvømmelse og kysttilbagerykning, vil være blandt de projekter, som kan være berettigede til at modtage medfinansiering fra puljen.
- Regeringen og Socialistisk Folkeparti, Liberal Alliance, Radikale Venstre og Dansk Folkeparti har med Aftale om Finansloven 2023 afsat 150 mio. kroner til den statslige pulje til kystbeskyttelsesprojekter.
- Kystdirektoratet afholder en to-dages Kyst Camp, hvor kystkommuner kan få inspiration og vejledning af Kystdirektoratets eksperter i kystbeskyttelse og i at søge midlerne i puljen. Læs mere her: https://kyst.dk/kyster-og-klima/undervisningstilbud-2023/
Kontakter
Anne Fønss BachKommunikationsrådgiver
Tlf:21 27 97 37anfba@mim.dkInformation om Miljøministeriet
Følg pressemeddelelser fra Miljøministeriet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Miljøministeriet
Ny aftale sikrer bedre beskyttelse af det åbne hav21.9.2023 09:08:51 CEST | Pressemeddelelse
Danmark har sammen med en lang række andre FN-lande netop underskrevet en ny aftale, der sikrer bedre beskyttelse af det åbne hav. Det udgør to-tredjedele af verdens havareal. ”Aftalen bringer os et stort skridt tættere på at kunne nå målet om 30 procent beskyttelse af havet i 2030,” siger miljøminister Magnus Heunicke.
Miljøministeren stopper matrikelfinten20.9.2023 10:00:35 CEST | Pressemeddelelse
Miljøminister Magnus Heunicke sætter en stopper for den såkaldte matrikelfinte, der betyder, at husdyrbrug kan slippe lettere igennem godkendelse. ”Med lovforslaget lukker vi hullet i loven”, siger Magnus Heunicke.
Miljøministeren på grønt erhvervsfremstød i Kina8.9.2023 16:03:27 CEST | Pressemeddelelse
Fra den 10. til den 15. september er miljøministeren på erhvervsfremstød i Kina i forbindelse med World Water Congress 2023.
Ny millionpulje åbner: Nu kan kommuner og vandselskaber søge om tilskud til at beskytte drikkevandet25.8.2023 11:18:46 CEST | Pressemeddelelse
Nu åbner drikkevandsfonden for ansøgninger, så bl.a. kommuner, vandselskaber og private brøndejere kan søge om penge til at beskytte drikkevandet bedre mod forurening.
Heunicke: Nu giver vi plads til flere arter i vores skove21.8.2023 16:00:46 CEST | Pressemeddelelse
Miljøminister Magnus Heunicke deltog i dag i den første del af et historisk arbejde med at hjælpe naturen i vores skove, så dyr, planter og svampe får bedre levesteder. Samtidig involveres danskerne i arbejdet med de forandringer, vi snart kommer til at møde på vores skovture.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum