Miljøministeriet

Klimatilpasning: Pulje på 150 mio. kr. åbner for ansøgninger til kystbeskyttelse

Del
Kystkommuner og digelaug i Vadehavet kan nu søge om økonomisk hjælp til kystbeskyttelsesprojekter gennem en pulje på 150 mio. kroner. Puljen skal støtte klimatilpasningsprojekter og dermed gøre de danske kyster mere robuste til at stå imod mere ekstremt vejr som følge af klimaforandringerne.

Nu åbner en ny pulje på 150 mio. kroner til kystbeskyttelsesprojekter. 

Sidste år modtog 10 projekter tilsagn om støtte til vigtige kystbeskyttelsesprojekter. Blandt andet i Hjørring, Esbjerg, Svendborg og Køge Kommune. Puljen hjælper kommuner og digelag til at gennemføre store og økonomisk ressourcekrævende kystbeskyttelsesprojekter, og miljøminister Magnus Heunicke håber på mange ansøgninger.  

"Klimaforandringerne og det mere ekstreme vejr sætter vores kyster og diger under pres. Derfor skal vi have sikret os bedst muligt mod oversvømmelser og mod, at havet æder sig for langt ind på vores kyster. Jeg opfordrer kommunerne til at melde sig med gode projekter," siger miljøminister Magnus Heunicke.

Puljen på de 150 mio. kroner er åben for ansøgninger frem til den 2. oktober 2023.  

Læs her, hvordan man søger om midler i puljen: https://kyst.dk/kyster-og-klima/pulje-2023/

Fakta

  • Ca. 430.000 mennesker risikerer i dag at blive direkte berørt af oversvømmelser og/eller kysttilbagerykning (erosion). På ca. 2.160 km af den danske kyststrækning anbefales ifølge Kystdirektoratets nationale risikokortlægning, Kystplanlægger.dk, i dag en reduktion af risikoen.
  • Om 50 år er den potentielle udfordring ifølge Kystdirektoratet steget til ca. 3.070 km kyst på grund af bl.a. klimaforandringer. Dette vil berøre ca. 523.000 mennesker.
  • Langsigtede helhedsløsninger, der forebygger oversvømmelse og kysttilbagerykning, vil være blandt de projekter, som kan være berettigede til at modtage medfinansiering fra puljen.
  • Regeringen og Socialistisk Folkeparti, Liberal Alliance, Radikale Venstre og Dansk Folkeparti har med Aftale om Finansloven 2023 afsat 150 mio. kroner til den statslige pulje til kystbeskyttelsesprojekter.
  • Kystdirektoratet afholder en to-dages Kyst Camp, hvor kystkommuner kan få inspiration og vejledning af Kystdirektoratets eksperter i kystbeskyttelse og i at søge midlerne i puljen. Læs mere her: https://kyst.dk/kyster-og-klima/undervisningstilbud-2023/

Kontakter

Information om Miljøministeriet

Miljøministeriet
Miljøministeriet
Frederiksholms Kanal 26
1220 København K

+45 38 14 21 42https://mim.dk/

Følg pressemeddelelser fra Miljøministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Miljøministeriet

Biodiversitetspartnerskabet overrækker anbefalinger, der skal føre til styrkede biodiversitetsindsatser hos danske virksomheder13.6.2024 13:51:44 CEST | Pressemeddelelse

22 organisationer fra den private sektor, civilsamfund og videninstitutioner er blevet enige om, at virksomheder skal bidrage til at standse tabet af biodiversitet senest i 2030, og bidrage til genopretningen af naturen og biodiversiteten både i havet og på land. Men for at det skal lykkes kræver det indsatser fra mange parter, og nu er de 22 organisationer klar med deres anbefalinger til en vellykket indsats.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye