DI - Dansk Industri

DI: Ni års venten er slut – god nyhed at EU-patent endelig træder i kraft

Del
Efter mange års venten træder EU’s enhedspatent og patentdomstolen i kraft i dag, og det er en god nyhed for de mange innovative virksomheder i Danmark, men det gælder om at være klar, lyder det fra landets største erhvervsorganisation, DI.
Vicedirektør for rettigheder, erhvervsjura og rapportering i DI Kim Haggren. Foto: Hans Søndergaard.
Vicedirektør for rettigheder, erhvervsjura og rapportering i DI Kim Haggren. Foto: Hans Søndergaard.

- Det er med pæn stor glæde, at patentsystemet i EU efter hele 9 år nu endelig er en mulighed for de danske virksomheder. Det kan blive en meget stor fordel for dansk erhvervsliv, fordi danske virksomheder er nogle af de mest patentaktive i hele Europa, siger vicedirektør for rettigheder, erhvervsjura og rapportering i DI Kim Haggren.

- Den mulighed har vi i DI kæmpet for fra tiden op til folkeafstemningen i 2014, hvor danskerne heldigvis stemte ja.

- Hvis virksomhederne ikke allerede har gjort det, bør de lægge en strategi for deres patentportefølje nu. Virksomhederne kan nemlig ikke fravælge den nye patentdomstols kompetence, når først de er blevet sagsøgt. Med andre ord, bordet fanger.

- Innovation er noget af det vores virksomheder i Danmark er allerbedst til. Derfor er det så vigtigt, at virksomhederne har mulighed for at beskytte deres innovation i Europa på en let og hurtig måde – den mulighed giver det nye patentsystem virksomhederne, siger Kim Haggren

- Med et helt nyt patentsystem er det klart, at mange virksomheder gerne vil se det an før de satser hele forretningen. Lige så store fordele systemet har for virksomhederne, ligeså store konsekvenser kan det have for deres fortsatte drift, siger Kim Haggren.

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger får hos pressemedarbejder Bo Hjuler, tlf. 2328 4912, e-mail boh@di.dk

Billeder

Vicedirektør for rettigheder, erhvervsjura og rapportering i DI Kim Haggren. Foto: Hans Søndergaard.
Vicedirektør for rettigheder, erhvervsjura og rapportering i DI Kim Haggren. Foto: Hans Søndergaard.
Download
Download

Links

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

DI: Nyt udvalg skal sætte fokus på energieffektivisering28.9.2023 14:41:29 CEST | Pressemeddelelse

Danmark har brug for ny lovgivning, der fremmer energieffektivisering. Derfor har DI's generalforsamling besluttet at nedsætte et nyt udvalg, der skal give konkrete forslag og rådgivning til, hvordan Danmark skal fremme energieffektivitet. Energieffektivitet er sammen med grøn energi en af de vigtigste byggesten til at nå de ambitiøse klima- og energimål hurtigt og billigt samtidig med, at området byder på betydelige nationale og internationale forretningsmuligheder.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum