Forsikring & Pension

Milepæl: Forsikrings- og pensionsbranchen får sin egen lov

Del
Folketinget har netop vedtaget ’Lov om forsikringsvirksomhed’, der betyder, at myndighederne endelig begynder at se på den finansielle sektor som flere forskellige brancher. I F&P jubler forsikrings- og pensionsbranchen over den nye lov, hvor reguleringen i langt højere grad tilpasses branchen.

- Vi har gennem mere end fem år arbejdet for en lovgivning, der gælder særskilt for forsikrings- og pensionsområdet. Så dette er en milepæl, siger Kent Damsgaard, administrerende direktør, F&P, forsikrings- og pensionsselskabernes brancheforening.

Hidtil er forsikrings- og pensionsbranchen blevet reguleret ud fra den generelle lovgivning for hele den finansielle sektor.

- Vores selskaber er jo ikke banker. Men vi er blevet reguleret efter samme lovkompleks, hvilket har givet os en masse problemer og udfordringer. Selv små pensionsselskaber skal bruge en masse ressourcer på dokumentationskrav, der absolut ingen relevans har for dem. Og flere elementer af fit and proper-reglerne er lavet med fokus på bankerne. Det har ikke givet nogen mening, at vores branche skulle have samme regler trukket ned over ørene, siger Kent Damsgaard og fortsætter:

- Vi ser frem til, at den nye lov, der er målrettet forsikrings- og pensionsbranchen, træder i kraft. Loven er klarere og enklere end 'lov om finansiel virksomhed', og vi er overbeviste om, at loven vil være til gavn for forsikrings- og pensionskunderne, for selskaberne og for Finanstilsynet, der fører tilsynet med vores branche, siger Kent Damsgaard.

Han opfatter samtidig loven som en klar anerkendelse af, at den bagvedliggende EU–regulering for forsikrings- og pensionsbranchen er forskellig fra reguleringen af bankerne.

Nøgleord

Kontakter

Birgitte Hougaard, presserådgiver, F&P; 41919101

Information om Forsikring & Pension

Forsikring & Pension
Forsikring & Pension
Philip Heymans Allé 1
2900 Hellerup

41919101http://www.forsikringogpension.dk

F&P er brancheorganisation for forsikrings- og pensionsselskaberne i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Forsikringsbranchen forundret over stormflodskritik fra ministeren25.11.2023 08:28:50 CET | Pressemeddelelse

Den såkaldte stormflodsordning er en statslig ordning, som de private forsikringsselskaber understøtter ved at bistå skaderamte borgere og taksere stormflodsskaderne. Siden den seneste stormflod ramte i oktober, har selskaberne og deres medarbejdere arbejdet på højtryk for at hjælpe borgerne. Derfor er branchen forundret over, at Erhvervsministeriet rejser kritik af branchen for ikke i tilstrækkelig grad at overholde et pludseligt defineret servicemål på 24 timer.

Brevkasse: Uvildige rådgivere fra Forsikringsoplysningen gør dine læsere klogere på forsikring17.11.2023 15:15:00 CET | Pressemeddelelse

De fleste ved, at forsikringer er gode at have, men ved dine læsere, hvad der helt præcist gælder i enkeltsager? Har de fx styr på, om kaskoforsikringen dækker, hvis man ikke har skiftet til vinterdæk og kører galt, fordi det er glat? Hvordan man bedst forebygger risikoen for skorstensbrand? Og om der gælder en særlig tidsfrist i forhold til anmeldelse af stormflodsskader?

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum