Fredensborg Kommune

Jobcenteret scorer højt på tilfredshed og resultater

Del

De private virksomheder er tilfredse med kommunens jobcenter – som fortsat er blandt landets fem bedste til at få ledige i job og uddannelse. Det konkluderer to nye undersøgelser

Ni ud af ti private virksomheder i Fredensborg Kommune er tilfredse med kommunens jobcenter og vil anbefale et samarbejde til andre virksomheder. Det viser en ny undersøgelse, som KL har foretaget.

”Det er helt afgørende for alle parter, at der er et godt samarbejde mellem vores mange private virksomheder og jobcenteret. For med samarbejde og tillid kan vi langt bedre lykkes med at få alle vores ledige i job og samtidig lette den alvorlige mangel på arbejdskraft, som i dag udfordrer mange virksomheder. Derfor er jeg rigtig glad for, at KL med denne undersøgelse dokumenterer, at samarbejdet er i top”, siger Lars Søndergaard, formand for Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalget.

Det gode samarbejde afspejler sig også i jobcenterets resultater: Beskæftigelsesministeriets nye benchmarking viser, at Fredensborg Kommune fastholder sin flotte femteplads i sammenligning med landets 97 øvrige kommuner. En placering i top viser, at kommunen reelt har færre personer på offentlig forsørgelse, end hvad man kan forvente ud fra en række objektive rammevilkår. Opgørelserne tager således hensyn til fx alder og uddannelse i de enkelte kommuner.

For Fredensborg Kommunes vedkommende betyder det, at der er 140 personer færre på offentlig forsørgelse end hvad de objektive rammevilkår ellers tilsiger.

”Det er imponerende, at vi nu for anden gang ligger blandt de fem bedste kommuner i landet. Men det bedste er dog, at 140 flere borgere end forventet er i job eller i gang med en uddannelse, så de ikke længere har brug for offentlig forsørgelse. Det er godt for dem og deres familier – og det er godt for kommunen”, slutter Lars Søndergaard.

De to undersøgelser fremgår af dagsordenerne til møderne i Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalget i maj måned.

Kontakter

Udvalgsformand Lars Søndergaard (V) tlf. 22 24 98 27

Følg pressemeddelelser fra Fredensborg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fredensborg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum