Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommune fremsender udkast til velfærdsaftale på beskæftigelsesområdet

Del
I september sidste år blev Aabenraa Kommune udpeget som velfærdskommune på beskæftigelsesområdet. Efter grundige forberedelser har Aabenraa Kommunes arbejdsmarkedsudvalg sendt et udkast til en velfærdsaftale til beskæftigelsesministeren.

Aabenraa Kommune blev i sensommeren 2022 udnævnt som velfærdskommune på beskæftigelsesområdet som en af fire kommuner. Cirka halvdelen af landets kommuner ansøgte om at blive velfærdskommune. Aabenraa Kommune blev valgt på grund af gode resultater på beskæftigelsesområdet, hvor der har været stor politisk og administrativt fokus.

Efter Folketingsvalget i november har Aabenraa Kommune endnu ikke fået grønt lys til en aftaletekst, hvorfor Arbejdsmarkedsudvalget nu har taget initiativ til at fremsende et aftaleudkast til beskæftigelsesministeren.

- Vi håber fortsat meget, at vi kan komme videre med velfærdsaftalen som velfærdskommune på beskæftigelsesområdet. Vi prioriterer området markant, og vi vil igennem aftalen arbejde efter mindre bureaukrati, mere værdighed og merværdi. Vi er allerede godt i gang med planlægningen, men vi har brug for at blive sat fri fra lovgivningen, sådan som det var aftalt, for at vi kan komme i gang med velfærdsaftalen. Det forpligter stadig, siger formand for Arbejdsmarkedsudvalget Dorrit Knudsen og fortsætter:

- Beskæftigelsesområdet er et område, hvor lovgivningen er tung, og hvor borgerne ofte mister tilliden til systemet. En midlertidig frisættelse for lovgivningen på området vil give os muligheden for at afprøve vores nye tiltag og handlinger, som potentielt kan skabe erfaringer, der kan indgå i den kommende gentænkning af beskæftigelsesområdet.

Aabenraa Kommune vil gennem aftalen arbejde med prøvehandlinger, som løbende kan justeres efter erfaringer.

- Vores plan med velfærdsaftalen er, at vi vil sætte fagligheden fri. Vi vil bevæge os fra standardisering til mere tillid til de enkelte velfærdsprofessionelle. Fra proceskrav til selvtilrettelæggelse så vi i endnu højere grad kan udnytte det store potentiale, der er blandt vores medarbejdere. Der er brug for mere frihed og tillid i relationen mellem kommune og borger, og vi håber, at vi med aftalen kan være med til at løfte kvaliteten af velfærden for borgerne i Aabenraa Kommune, siger Dorrit Knudsen. 

Udkastet til aftaleteksten er vedhæftet pressemeddelelsen. 

Kontakter

Formand for Arbejdsmarkedsudvalget, Dorrit Knudsen, tlf.: 2721 9567; e-mail: dmkn@aabenraa.dk


Kommunikationskonsulent Aabenraa Kommune, Kasper Stoof, tlf.: 73 76 72 90; e-mail: ksje@aabenraa.dk

Vedhæftede filer

Information om Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommune
Aabenraa Kommune
Skelbækvej 2
6200 Aabenraa

7376 7676https://www.aabenraa.dk/

BETINGELSER FOR BRUG AF BILLEDMATERIALE:

  • Rettigheden til anvendelse af medfølgende billedmateriale er udelukkende til brug i sammenhæng med nærværende nyhed og må således ikke arkiveres med henblik på genanvendelse i andre sammenhænge.
  • Anvendelse skal altid ske med angivelse af hele den oplyste billedbyline.

Følg pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

Arbejdsmarkedsudvalget indgår lokal velfærdsaftale for Aabenraa Kommune14.9.2023 08:43:37 CEST | Pressemeddelelse

I september sidste år blev Aabenraa Kommune udpeget som velfærdskommune på beskæftigelsesområdet. Efter afslag fra Beskæftigelsesministeriet i august vælger Arbejdsmarkedsudvalget i Aabenraa Kommune at løfte intentionerne og de mange måneders forberedelser ind i en lokal velfærdsaftale med et løfte om at se indad og skabe en endnu bedre beskæftigelsesindsats for kommunens borgere.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum