Røde Kors

Ny formand i Region Syddanmarks Udsatteråd er fra Røde Kors

Del

Rasmus Bøgh Christiansen ser som ny formand frem til endnu tættere samarbejde med politikerne til gavn for regionens allermest sårbare borgere 

Det bliver Rasmus Bøgh Christiansen fra Røde Kors, som fremover skal sidde for bordenden af Region Syddanmarks Udsatteråd. Til daglig er han leder af omsorgscenter Svalegangen i Middelfart. Det er et tilbud på et ophold på 14 dage til syge hjemløse og funktionelt hjemløse - dvs. borgere, som ikke kan benytte deres bolig - der er udskrevet fra sygehus, og som har brug for restitution. Omsorgscenter Svalegangen drives af Røde Kors.  

Rasmus Bøgh Christiansen har været en del af Udsatterådet det seneste år og overtager formandsposten fra Kirkens Korshærs Britt Gaarn-Larsen, som fortsætter som menigt medlem.  

”Jeg glæder mig til at fortsætte det vigtige arbejde med at sætte samfundets allermest udsatte på dagsordenen og til at komme endnu tættere på det politiske arbejde på området”, siger Rasmus Bøgh Christiansen, som har hæftet sig ved det gode samarbejde i rådet.  

”Det er slående, hvor enige vi er, hvilket er af stor betydning for vores muligheder og handlerum”. 

Udsathed kan dække over flere ting 
Regionernes Udsatteråd rådgiver regionsråd og udvalg om samfundets allermest sårbare borgere, herunder stofbrugere og hjemløse, og senest er personer med dobbeltdiagnose et af de emner, der fylder. Men Rasmus Bøgh Christiansen minder om vigtigheden af, at Udsatterådet også forholder sig til fx borgere ramt af ensomhed. 

”Det er vigtigt at understrege, at udsathed er flere ting, og at personer uden stofbrug eller diagnose også kan være udsatte alene i kraft af, at de føler sig ensomme. Dem skal vi også have med, når vi taler om udsathed”, siger Rasmus Bøgh Christiansen. 

Røde Kors er repræsenteret i alle fem regioners Udsatteråd. Det er første gang, Røde Kors får en formandspost i rådet. Rasmus Bøgh Christiansen blev valgt til formand fredag 26. maj.  

For yderligere information ring til Røde Kors' pressetelefon på # 3529 9699

Billeder

Om Røde Kors

Røde Kors er altid til stede

Hver dag redder vi liv og ruster mennesker til at klare sig gennem kriser og katastrofer. Vi skaber fællesskaber og støtter samfundets sårbare til et bedre liv, og i kriser er vi en del af det nationale beredskab i Danmark.

192 lande er med Genevekonventionen blevet enige om at have Røde Kors som fælles hjælpeorganisation. Vi hjælper mennesker på begge sider af konflikten og i de fjerneste egne af verden. Uden hensyn til nationalitet, religion eller politiske holdninger.

Vi er verdens største humanitære organisation med omkring 12 millioner frivillige over hele verden. Vi er en bevægelse for medmenneskelighed i verden, i lokalsamfundet og dér, hvor du bor.

Følg pressemeddelelser fra Røde Kors

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Røde Kors

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum