Bliv DTU-ingeniør uanset hvor du bor
Efter sommerferien kan du for første gang tage en bachelor på DTU uanset hvor i landet, du befinder dig. På den nye digitale bachelor i Teknologi er auditorier og gruppelokaler nemlig skiftet ud med online undervisningsplatforme, så du kan uddanne dig til ingeniør fra dit eget skrivebord.

Bachelor i Teknologi er en næsten 100% digital uddannelse, og derfor studerer du online fra det sted i Danmark, hvor du befinder dig. Uddannelsen giver både et solidt ingeniørfagligt fundament og en specialiseret viden om Power-to-X. Det betyder, at du kan flytte dig fagligt uden at flytte dig fysisk. Der er dog fremmøde til nogle eksamener.
Undervisningen foregår live i dagtimerne - som hvis du var til stede på DTU. Der er altså gode mulighed for at interagere med underviserne og dine medstuderende. Hverdagen veksler mellem alt fra selvstændigt arbejde til gruppe- og projektarbejde, og du bliver en del af et levende online læringsmiljø.
Hvis du vil vide mere om den digitale bachelor i Teknologi, kan du komme til online infoaften den 7. juni og den 26. juni klokken 17.30 til 18.30. Her kan du møde studielederen, høre mere om uddannelsens indhold og studieformen og få svar på dine spørgsmål. Tilmelding her.
Behov for ingeniører i hele landet
Det er ikke tilfældigt, at det er en uddannelse med speciale i Power-to-X, som bliver den første rent digitale bachelor på DTU.
Power-to-X, hvor elektrisk energi omdannes til f.eks. brændstof, kommer nemlig til at spille en kernerolle i den grønne omstilling, når produktionen af bæredygtig energi fra vindmøller og solceller indenfor for få år forventes at blive udvidet markant. Studiet klæder de studerende på til at skabe klimavenlige alternativer til de fossile brændstoffer, vi bruger i industrien og i biler, fly og skibe.
Power-to-X teknologier udvikles meget hurtigt, og allerede i dag arbejder et væld af virksomheder i hele Danmark med at lave grøn strøm om til grønne brændstoffer – i Esbjerg, Viborg, Ringkøbing-Skjern og mange andre steder. Derfor bliver behovet for dygtige, lokalt forankrede ingeniører snart endnu større.
Ifølge studieleder Peter Stanley Jørgensen er det derfor oplagt, at DTU skal uddanne fremtidens grønne kemiingeniører i hele Danmark:
”Den digitale uddannelse giver os mulighed for at sige til de studerende, der er glade for deres lokalområde, at de ikke behøver at vælge DTU fra. Nu kommer vi til dem. Og vi tilbyder dem en uddannelse, hvor man lærer at løse problemer fra den virkelige verden -fuldstændig ligesom dem, de skal løse, når de skal ud og arbejde.”
Samtidig er det vigtigt for Peter Stanley Jørgensen, at de studerende får gode faglige og sociale forbindelser til hinanden, selvom de ikke mødes fysisk:
”Ingeniørkundskab er en holdsport, og vi ved, at man lærer mest ved at arbejde sammen med andre – både med sine medstuderende og sine undervisere. Digitale teknologier tillader os at arbejde sammen og være sociale uden at befinde os det samme fysiske sted, og det vil vi udnytte til fulde,” siger han.
Der er 30 pladser på uddannelsen, som har studiestart den 28. august 2023
I videoen herunder kan du høre mere om den digitale bachelor i Teknologi:
Nøgleord
Kontakter
Peter Stanley JørgensenSeniorforskerDTU Energi
Studieleder, Bachelor i Teknologi - digital uddannelse
DTU - Danmarks tekniske universitet
DTU er et teknisk eliteuniversitet med international rækkevidde og standard. Vores mission er at udvikle og nyttiggøre naturvidenskab og teknisk videnskab til gavn for samfundet.
Følg pressemeddelelser fra DTU - Danmarks Tekniske Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra DTU - Danmarks Tekniske Universitet
To kyllingebryster om ugen: Så meget kød kan planeten holde til, at du spiser22.4.2025 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Vi skal spise mindre kød og flere bælgfrugter, lyder det i kampagner og kostråd. Men hvor meget er ’mindre’? En gruppe DTU-forskere har nu et svar.
DTU-startups tiltrak 21% af dansk venture kapital i 202411.4.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Ny opgørelse viser, at startups fra DTU i 2024 formåede at tiltrække 1,8 mia. kr. i venture capital-investeringer på det danske marked. Der er overvejende tale om ’deep tech’-startups, der udspringer direkte fra DTUs stærke forskningsmiljøer.
Startskud for byggeriet af Danmarks nye forskningsskib31.3.2025 14:02:41 CEST | Pressemeddelelse
DTU indgår værftskontrakt om byggeriet af forskningsskibet Dana V, som er tegnet af danske skibsdesignere. Skibet vil kunne anvendes af alle forskningsmiljøer i Rigsfællesskabet.
DTU er i top tre på patentansøgninger i Danmark27.3.2025 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
Vestas og Novozymes er de eneste danske virksomheder, der ansøger om flere patenter end DTU, viser nye tal fra Den Europæiske Patentmyndighed. Det er første gang nogensinde at et universitet er i top tre.
Stor stigning i kvote 2-ansøgere til DTU’s uddannelser17.3.2025 16:27:33 CET | Pressemeddelelse
Det er fortsat populært at studere på DTU, hvor antallet af kvote 2-ansøgere, der har DTU som førsteprioritet, er vokset med 30%. Det er markant flere end på landsplan.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum