Danmarks Idrætsforbund

Danish Crown leverer ”brændstof” til Skole OL-finalen

Del
Energien skal op, og der er fokus på den gode og nærende madoplevelse, når Danish Crown som en del af sit olympiske partnerskab leverer mad til de tusindvis af aktive børn, der skal dyste i Skole OL-finalen i juni.
Fotokredit: Eva Kristensen
Fotokredit: Eva Kristensen

Fødevarevirksomheden Danish Crown bliver, som en del af sit olympiske partnerskab med DIF og Team Danmark, leverandør af mad til Danmarks officielle børneolympiske aktivitet, Skole OL, når ca. 7.000 børn mødes til finalerne fra den 13.-16. juni i Børnenes Hovedstad Billund.

Danish Crown leverer således brændstof til de tusindvis af børn fra 4.-8. klasse, som skal bruge en masse energi på at dyste i de endelige konkurrencer inden for ni forskellige sportsgrene, herunder atletik, bueskydning, bowling, combat archery, dans, cricket, triatlon, orienteringsløb og roning.

Sundt og nærende – med et twist af isbjørn
Blandt det store madudvalg er der mulighed for både kød, plantebaseret, gluten- og laktosefri, og fælles for udvalget er et fokus på sund og nærende mad, så børnene har de bedste forudsætninger for at holde til en hel dag med sport og bevægelse.

”Glade maver giver god idræt. Skole OL er OL i børnehøjde. Og børnene har, ligesom de voksne atleter til OL, behov for masser af brændstof for at præstere. Derfor er vi også utroligt glade for samarbejdet med Danish Crown, som ikke bare giver glade børnemaver, men som også kommer vores mange hundrede frivillige til gode. De skal også holde dampen oppe for at hjælpe børnene alle fire dage,” siger projektleder for Skole OL, Janni Thrane.

Team Danmarks ernæringsfysiolog Søren Lavrsen, der til daglig rådgiver de danske topatleter, fremhæver madens betydning både for præstationen og mere til.

"For børn og unge, der dyrker sport, er maden med til at drive præstationen. Ved at opmuntre dem til at være nysgerrige på forskellige typer mad og smagsnuancer kan vi hjælpe dem til at opbygge sunde og alsidige kostvaner. Det er vigtigt for at børnene får de nødvendige næringsstoffer, der optimerer både præstationerne og den generelle sundhed i en krop under udvikling.”

Danish Crown sætter fokus på netop madglæde, når der skal serveres aftensmad på Billund Skolen, hvor mange af de skoleelever, der kommer fra andre dele af landet, skal overnatte. Her garanterer to ninja-kokke og en isbjørnemaskot for den gode madoplevelse.

Skole OL er hele Danmarks olympiske aktivitet for skoleelever

Skole OL er OL i børnehøjde. Det er Danmarks officielle olympiske lege for skoleelever fra 0.-8. klasse og en appetitvækker på dansk idrætsforeningsliv. Gennem Skole OL’s lokalstævner møder børnene en bred vifte af sportsgrene i børnehøjde med udgangspunkt i de tre børneolympiske værdier: Fællesskab, Færdighed og Fairplay. Det skal booste bevægelsesglæden, danne fællesskaber og motivere børnene til et aktivt liv – både i og uden for skolen – og dermed øge trivslen for børn og unge.

Skole OL kulminerer i den store finale den 13.-16. juni, som igen i år afholdes i Børnenes Hovedstad Billund. I denne sæson har over 1.500 skoleklasser deltaget i Skole OL.

Danmarks Idrætsforbund (DIF) står bag Skole OL, som støttes af Nordea-fonden, TrygFonden, Billund Kommune og Ole Kirk’s Fond. Danish Crown er fødevarepartner og Salling Group (repræsenteret ved Bilka) bidrager med et sponsorat til Skole OL. Herudover samarbejder Skole OL med flere specialforbund og kommuner.


Kontaktinformation

  • Janni Thrane, projektleder på Skole OL, tlf. 28 86 84 02
  • Mette Schacht Færch, Danish Crown, tlf. 28 35 98 31

Nøgleord

Billeder

Fotokredit: Eva Kristensen
Fotokredit: Eva Kristensen
Download

Information om Danmarks Idrætsforbund

Danmarks Idrætsforbund
Danmarks Idrætsforbund
Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20
2605 Brøndby

63 20 61 00https://www.dif.dk

DIF blev stiftet tilbage i 1896 og er interesseorganisation for foreningsidrætten i Danmark. Gennem årene er der kommet flere og flere specialforbund til, så DIF-familien i dag består af 62 forbund, ca. 8.700 idrætsforeninger og godt 2 millioner medlemmer. DIF er samtidig national olympisk komité i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum