Beskæftigelsesministeriet

Ekspertgruppe skal komme med forslag til fremtidens beskæftigelsesindsats

Del
Regeringen har nedsat en ekspertgruppe, der skal se på, hvordan et nyt beskæftigelsessystem kan se ud

Regeringen ønsker at tænke beskæftigelsesindsatsens forfra. Borgeren skal i centrum, og der skal gives frihed til både sagsbehandlere og ledige samtidig med, at udgifterne skal reduceres med 3 mia. kroner i 2030.

Regeringen har derfor nedsat en ekspertgruppe, der skal komme med anbefalinger til fremtidens beskæftigelsesindsats. Ekspertgruppen skal over det næste år undersøge og komme med forslag til modeller for en reform af beskæftigelsesindsatsen med fokus på større frihed, forenkling og værdighed.

Ekspertgruppen vil have en tæt dialog med kommuner, borgmestre, a-kasser, private aktører, borgere og andre interessenter. Den brede vifte af input skal bidrage til, at den kommende reform står på et stærkt fagligt fundament, og der i størst mulige omfang er taget højde for utilsigtede følgevirkninger.

Der er derudover nedsat en følgegruppe af centrale interessenter og aktører, som løbende vil komme med indspark til ekspertgruppen. Ekspertgruppen vil samtidig i sit arbejde prioritere en åben arbejdsgang med mulighed for offentlig debat og input udefra.

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger:

- Der er behov for at lave en gennemgribende reform af hele beskæftigelsesindsatsen, hvor vi ser alt for mange eksempler på, at folk kommer i klemme. Vi ønsker et mere værdigt system og så skal vi have fokus på kerneopgaven – at få mennesker i arbejde. Jeg vil gerne takke Claus Thustrup Kreiner for at påtage sig den store opgave, og jeg glæder mig til at læse resultaterne af arbejdet om et års tid.

Formand for ekspertgruppen, Claus Thustrup Kreiner, siger:

- Jeg er stolt over at blive betroet denne store opgave, som betyder så meget for så mange mennesker – både på den ene og den anden side af bordet. Jeg er også klar over, at det ikke bliver nogen let opgave. Et år kan lyde af meget, men der er mange grene og knopskydninger, som vi i ekspertgruppen skal dykke ned i. Jeg er spændt på arbejdet, og jeg er sikker på, at gruppen i fællesskab nok skal komme frem til nogle anbefalinger, som politikerne kan arbejde videre med.

Ekspertgruppen for fremtidens beskæftigelsesindsats skal afrapportere i juni 2024.

Ekspertgruppe skal komme med forslag til fremtidens beskæftigelsesindsats (bm.dk)

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Holmens Kanal
1060 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensens kommentar til ledighedstallet for juli 202331.8.2023 08:12:36 CEST | Pressemeddelelse

I juli 2023 var der 83.500 ledige. Det er 600 flere end måneden før svarende til en stigning i antallet af ledige på 0,7 procent. Ledigheden som procent af arbejdsstyrken er dermed fortsat 2,8 procent. Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger: - Vi ser igen i juli, at ledigheden er omtrent uændret. Antallet af ledige har ligget på et lavt niveau siden årsskiftet, hvilket kommer os alle til gavn. - Med den lave ledighed følger mangel på arbejdskraft i både den private og den offentlige sektor. Medarbejdere i både ældreplejen, rengøringsbranchen, hotel og restauration og mange andre steder efterlyser flere kolleger til at løse opgaverne. - For den enkelte og samfundets skyld, så skal flere med i det arbejdende fællesskab. Vi vil indføre en arbejdspligt for mennesker med et integrationsbehov, så flere kommer i kontakt med det danske arbejdsfællesskab. Vi har fokus på opkvalificering af ledige til brancher, der mangler medarbejdere, og vi vil forbedre rammerne for et mere rummeli

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum