Vallensbæk Kommune

Vallensbæk markerer World No Tobacco Day

Del

For første gang arrangerer Vallensbæk Kommune drop in til en snak om at blive fri for røg, snus og damp i to af Vallensbæks store boligkvarterer og på Stationstorvet. Det sker som et led i Word No Tobacco Day.

En hånd kvaser en cigaret
11 procent af alle i Vallensbæk ryger dagligt. Colourbox

Den 31. maj er det international World No Tobacco Day, hvor blandt andet Verdenssundhedsorganisationen WHO og forskellige patientforeninger slår et slag for en røgfri fremtid.

Vallensbæk Kommunes rygestopteam vil også markere dagen i to af Vallensbæks boligkvarterer, Firkløverparken og Vejlegårdsparken, samt på Stationstorvet.

Her vil der være drop-in, hvor alle kan komme og få en uforpligtende samtale og gode råd til de 11 procent af Vallensbæk borgere, der enten ryger, snuser eller damper på e-cigaretter og puff bars. Håbet er at komme i kontakt med nye målgrupper, fortæller sundhedskonsulent Huda Al-Tamimi fra Vallensbæk Kommune.

- Af de forskellige sundhedsopgørelser kan vi se, at der er stor forskel på de deltagere, vi møder på vores kommunale tilbud om rygestop, og så de faktiske brugere af cigaretter, e-cigaretter og snus, vi har her i Vallensbæk. Så tanken med tre drop-in steder er, at vi forhåbentlig kan give nogle mennesker, vi normalt ikke er i kontakt med, mere viden om helt gratis muligheder for at blive røgfri.

Mange ønsker at stoppe

Undersøgelser har i mange år vist, at der kan følge mange sygdomme med, når man har hang til tobak og nikotinprodukter. Netop derfor kan det være et stort løft af det generelle sundhedsniveau, hvis flere vallensbækkere bliver røgfri.

- Selvom undersøgelser viser, at tre ud af fire rygere ønsker at stoppe, lykkes det stadig langt fra for alle. Men med gode råd og forberedelse og måske et forløb med en rygestopkonsulent, så håber vi, at flere kan lykkes med at blive røgfri allerede denne sommer, siger Huda Al-Tamimi.

Fakta om rygevaner i Vallensbæk

  • 11% er daglige rygere
  • 4,1% ryger mindst 15 cigaretter om dagen
  • 73% af rygerne i Vallensbæk ønsker at stoppe

Kilde: Sundhedsprofilen for Region Hovedstad 2021

Nøgleord

Kontakter

Om Vallensbæk Kommune

Vallensbæk er en kommune i vækst med cirka 16.500 indbyggere, fordelt på 9,15 km2.

Kommunen tilbyder med sin gode infrastruktur og unikke placering på Københavns Vestegn, optimale muligheder for at komme til og fra job, gode indkøbsfaciliteter, fleksible pasningsmuligheder, optimale betingelser for et sundt og aktivt fritidsliv og fokus på nære relationer og tidssvarende boliger. Store rekreative naturområder omkring landsbyen og ved Strandparken i syd, hvor der også er en lystbådehavn, gør, at man føler sig på landet midt i storbyen.

Følg pressemeddelelser fra Vallensbæk Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Vallensbæk Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye