Tønder Kommune

Nye retningslinjer for rygning på jobbet forventes klar ved årsskiftet

Del

Ambitionen er klar - Tønder Kommune skal være røgfri arbejdsplads 1. januar 2024. Nu går arbejdet med at få formuleret en ny politik for røgfri arbejdstid for kommunens ansatte i gang, og kommunens ledelse understreger, at man ønsker, at medarbejderne skal inddrages i den fremadrettede proces.

Kommunalbestyrelsen godkendte tilbage i november 2022 ”Strategien for en Røgfri Tønder Kommune”. Målet med strategien er bl.a. at få sat en ny retning for rygestopindsatserne i Tønder Kommune.

Strategien lægger op til, at Tønder Kommune bør følge trenden fra mange andre kommuner og indføre tobak- og røgfri arbejdstid for alle kommunens ansatte. 73 ud af landets 98 kommuner har allerede indført røgfri arbejdstid, og de kommende måneder bliver det tal øget til 77, når Langeland, Læsø, Samsø og Slagelse også siger stop for rygning på arbejdspladsen.

”Tønder Kommunes nuværende Politik for røgfrie miljøer er senest opdateret i december 2012, og derfor giver det rigtig god mening, at vi får opdateret vores politik på området. Men det er vigtigt, at vi får inddraget medarbejderudvalget i det videre arbejde, så vores ansatte ikke føler, at en ny politik er noget der bliver trukket ned over hovedet på dem”, fortæller Keld I. Hansen, der er direktør for området Sundhed, Kultur & Frivillighed og vicekommunaldirektør i Tønder Kommune.

I Tønder Kommune blev der indført røgfri skoletid for eleverne pr. 1. august 2020 samtidig med at ungdomsuddannelserne i Tønder indførte røgfri skoletid for elever og personale. Derudover har enkelte afdelinger i Tønder Kommune allerede indført røgfri arbejdstid for deres ansatte, ligesom der siden september 2022 har været røgfri arbejdstid på rådhuset. Så arbejdet med en ny politik for røgfri arbejdstid ligger fint i tråd med den udvikling, der allerede er sat i gang.

”Sundhedsudvalget og en samlet Kommunalbestyrelse har givet klart udtryk for, at man ønsker at lave en ny tobakspolitik i Tønder Kommune. Og når man ser på landsplan, så er det bestemt også noget der er opbakning til. De seneste tal fra KL (Kommunernes Landsforening) viser, at mere end seks ud af ti kommunalt ansatte på landsplan synes meget godt eller godt om at forbyde rygning i arbejdstiden” forklarer Keld I. Hansen.

HR- og sundhedsafdelingen i Tønder Kommune går nu i gang med at udarbejde en politik for røgfri arbejdstid, som bl.a. skal beskrive udstrækningen og håndhævelse af politikken. Forslaget vil efter sommerferien blive behandlet i ledelsen og blandt medarbejderrepræsentanterne, og så er det ellers ambitionen, at en ny politik skal kunne træde i kraft den 1. januar 2024.

Røgfri arbejdstid for medarbejderne i Tønder Kommune er kun en del af den samlede tobakspolitik, som også handler om øget rekruttering til rygestopforløb, røgfri foreningsliv og rygestoptilbud.

Det er kun et par måneder siden, at Sundhedsstyrelsen kom de seneste tal for sygdomsbyrden i Danmark.  Heri beskrives rygning stadig som den største risikofaktor og skyld i 16.000 ekstra dødfald årligt i Danmark. Sundhedsstyrelsen fastslår, at rygning er den risikofaktor, der belaster samfundet, sundhedsvæsenet og borgerne mest, og den risikofaktor, der belaster mest i form af ekstra kontakter til sundhedsvæsenet og fravær fra arbejdsmarkedet.

Kontakter

Keld I. Hansen, direktør, Sundhed, Kultur & Frivillighed, Tønder Kommune: 4086 4988

Følg pressemeddelelser fra Tønder Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Tønder Kommune

Fokus på uddannelsesinitiativer: Borgmestre fra Sønderjylland til møde med undervisningsministeren28.6.2024 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Onsdag havde borgmester Jørgen Popp Petersen fra Tønder og borgmesterkollega Mads Skau fra Haderslev møde og foretræde hos Børne- og Undervisningsminister Mattias Tesfaye. De to borgmestre repræsenterede et samlet sønderjysk hold bestående af de fire sønderjyske kommuner: Aabenraa, Sønderborg, Haderslev og Tønder. Formålet var at diskutere vigtige uddannelsesemner i Sønderjylland. Borgmestrene fremhævede behovet for øget økonomisk støtte til ungdomsuddannelserne og argumenterede for, at kvalitetsuddannelser uden for de større byer kræver et højere grundtilskud for at sikre langsigtet planlægning og uafhængighed af midlertidige puljer. De fik også lejlighed til at fremhæve vigtigheden af at have uddannelsesinstitutioner i Sønderjylland: ”Jeg ved, at disse institutioner spiller en afgørende rolle i hele vores område, ikke blot i at uddanne fremtidige generationer, men også i at bidrage til vækst og udvikling i vores lokalområde,” siger Jørgen Popp Petersen. Borgmestrene præsenterede også

Tønder Kommune reagerer på Ankestyrelsens vurdering og tilpasser politiske retningslinjer for vedvarende energiprojekter27.6.2024 18:15:34 CEST | Pressemeddelelse

Torsdag godkendte kommunalbestyrelsen en tilbagemelding til Ankestyrelsens vurdering vedrørende udrulningen af lokale vedvarende energiprojekter – VE-projekter. Tønder Kommune bekræfter modtagelsen af vurderingen og påpeger, at fortolkningen af kommunens tilgang til projekternes økonomiske bidrag til lokalsamfundene er blevet misforstået.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye